8 filmova koji su predvidjeli budućnost
Vezano uz: 8 filmova koji su predvidjeli budućnost

..ja i dalje smatram da se joi (Blade Runner) uploadala prije njezinog "demise-a". Zjenice na bilboardu nakon "vruće" scene odaju da je Villeneuve ostavio fanovima na razmišljanje (joi-ne zjenice su blank crne na kraju kad protagonista kao "shvati" da je sve bila navlakuša) Postoji razlog zašto je zjenica uvodna scena filma.
P s. Nije mi jasno zašto u članku nije naveden Autofac iz Electric dreams (Xiaomi dark factory) , kao i Black Mirror, da ne nabrajam epizode

H. g. Wells - pogodio sve, više filmova.
U filmu Vremeplov, pogađa sve do 30 milijuna godina u budućnost.
U filmu Otok Doktora Moroa, predviđa eksperimentiranje s životinjama
U knjizi Rat svjetova, izmislio totalni rat. Koji do tada nije bio poznat.

pogodio nije niti jedan, samo tek neke elemente, komadice, vidimo ono sto zelimo vidjeti, i onda slavodobitno vicemo - a-ha, vidis, oni su znali....
uostalom, moderna tehnologija inspiraciju trazi i u fikciji, tako da, nema tu pametnog pogadjanja buducnosti, vec samo, uz malo srece, poneki prepoznatljvi element kojeg mozemo u nekom obliku pronaci u starim filmovima....

Don't look up.

Limitless film o čudotvornoj tableti (NZT) koja pojačava drastično rad mozga.
Zapravo nije još došla ta tableta😭😭😭😭😭😭😭😭

Povratak u budućnost najjači film gledao ga milju puta još od doba VHSa.

Zaraza (Contagion, 2011)
Neki bi rekli potencijalni „template” za ..., a ne „dokumentarac snimljen unaprijed” ;)

Serija NEXT iz 2020. Kad je snimana djelovala je kao daleki sci fi, a danas je dokumentarac.

- They Live. Kaže scenarist: ovo vam je dokumentarni film. Naučio i ja kasnije da je tome tako.
- In Time. Nije ni ovo odviše daleko (u javnosti, ako zanemarimo crne projekte).
- sotonski glazbeni spotovi holivudskih pop-zvijezda - otkriju podosta toga, mada su često vrlo odvratni.

Ovi svi članci o predviđanju budućnosti u filmovima su bezveze. Tako možemo natucati stotine filmova sa temom future i svaki je nešto sitno predvidio, kao što i ćorava kokoš zrno nabode. Ista stvar za knjige.
Recimo terminatori- leteći dronovi, tekući metal
Odiseja u svemir- tableti , svemirski turizam, IS station, UI,...
Totalni opoziv- samo vozeći auti
Airplane 2- skener tijela u zračnim lukama
Star Trak- nema što nisu
Super Mario- srušeni svjetski trgovački centari
Mreža- krađa identiteta putem interneta...
Nađi mi samo jedan film koji je predvidio većinu stvari i poljubim te u guzicu. Svi su uglavno fulali većinom za prognoze, oš Odiseja 2001 a mi tada još nismo kročili niti na mjesec 😅
Oš terminator i nuklearni rat 1997 protiv mašina, oš specijalni izvještaj sa proročicama koje leže u vodi i predviđaju budućnost i hapsimo nevine ljude, video zapisi od samo 20mb na kristalnoj kaseti 🙄
Oš povratak u budućnost i lebdeći auti u 2015 😒
Istrebljivač isto je mašio temu za barem 100 godina ako i tada budemo tako napredni.
Kako je kolega u prvom komentaru napisao i slažem se najrealniji je Idiokracija nažalost.

Svi ti filmovi i serije su mačji kašalj za TOP LISTA NADREALISTA...

Kako je kolega u prvom komentaru napisao i slažem se najrealniji je Idiokracija nažalost.
Nije istina! Predsjednik amerike nije hrvac!
p.s. ako me dobro pamcenje sluzi...

Jeste li ludi? Niste uvrstili Idiocracy!!!

Zagreb se guši u smeću i podržava -Možemo-. Možda je došlo vrijeme da se preimenuje u Idiogreb?

Zagreb se guši u smeću i podržava -Možemo-. Možda je došlo vrijeme da se preimenuje u Idiogreb?
Sarkazam?
p.s. po kvaliteti upisa predmnijevan da nisi u intelektualnoj mogucnosti ispoljavati sarkazam. No mozda se varam.

Da, možda se varaš.

Zaboravili ste Idiocracy?