qwwerty11 sub 14.6.2025 20:04

• - staviti oznake na kolnik u smjeru zakretanja
  • - staviti zuti pvc odbojnik sa refl.oznakama visine 1,2m
  • - staviti gumene oznake za vibro trakama
  • - staviti lampice u pod sa vodilicama u smjeru zakretanja
  • - uvuci znakove 3-5m prema odlaznoj cestri da budu bolje vidljiviji

Boris grozni uto 17.6.2025 13:16

Upravo se vratio iz Budimpeste, tamo je takoder ovakav problem na svakom drugom krizanju, nema obiljezenih crta gdje trebas ici(ako su i bile izlizale su se i nisu obnovljene), to je sve kaj ljudima treba a ne milijon znakova koji ljude samo zbunjuju i ne vode ih dobro kao crte!

sudy_freak uto 17.6.2025 14:20
Boris grozni kaže...

Upravo se vratio iz Budimpeste, tamo je takoder ovakav problem na svakom drugom krizanju, nema obiljezenih crta gdje trebas ici(ako su i bile izlizale su se i nisu obnovljene), to je sve kaj ljudima treba a ne milijon znakova koji ljude samo zbunjuju i ne vode ih dobro kao crte!

Svi vole dobre crte da ih vode.

Mogu komentirati prometnu infrastrukturu i općenito stanje u Budimpešti. Vozio sam par dana prošle godine kad sam bio na Formuli i koji kulturalni šok.

Možemo mi pričati što hoćemo, ali Budimpešta je stoljeće iza Zagreba po mnogim aspektima. Totalno nelogična i nepromišljena rješenja, ceste kroz centar su doslovno kao u mom selu u Slavoniji. Prekrpane nekoliko puta, rupa na rupi, kanalizacija, sve iznad 50 će ti razyebati trap i geomteriju.

Jako jako loše, a to kako su loši vozači -- o u to neću ni ulaziti.

Jedino što je bolje, ali ovisno o dionicama je autoput.

Sirotanovic uto 17.6.2025 17:48

Ja ne znam tko je izmislio te ledice uz cestu , recimo imam jako velikih problema u tunelima s onim crvenim lampica ... mislim si uvijek koji idiJoti, naprežem oči i jedva izdržim duže tunele i teško procjenuti rubnik zbog toga .

A tek blještave ledice na pješačkim prijelazima , kad je mrak i pada kiša čisto sumnjam da možeš uopće vidjeti nindže (pješaka u tamnoj odjeći).

konjRR uto 17.6.2025 18:49
Sirotanovic kaže...
Ja ne znam tko je izmislio te ledice uz cestu , recimo imam jako velikih problema u tunelima s onim crvenim lampica ... mislim si uvijek koji idiJoti, naprežem oči i jedva izdržim duže tunele i teško procjenuti rubnik zbog toga .

A tek blještave ledice na pješačkim prijelazima , kad je mrak i pada kiša čisto sumnjam da možeš uopće vidjeti nindže (pješaka u tamnoj odjeći).

Izmislio ih je onaj tko se obogatio na njihovoj montazi.

Takoder bi stavio u zatvor onoga tko je odobrio to postavljanje za javno opasnu radnju.

sudy_freak uto 17.6.2025 18:49
Sirotanovic kaže...

To ti se zove astigmatizam oka

https://youtube.com/shorts/gCAviuKRhP8?si=Z6X__MkYBGJmBBsr

konjRR sri 18.6.2025 12:02
sudy_freak kaže...
Sirotanovic kaže...

To ti se zove astigmatizam oka

https://youtube.com/shorts/gCAviuKRhP8?si=Z6X__MkYBGJmBBsr

Tockasti izvor svjetla uzrokuje isto i onima koji nemaju astigmatizam. 

Nekada davno se pazilo na takve stvari u prometu ali danas sve za novce moze. Nista se vise ne kontrolira.

Zasljpljujuca svjetla na autima, u prometnoj signalizaciji sve moze...

A to sa pjesackim prijelazima neosvjetljenim pa stave ledice da ne vidis pjesaka da prelazi pa da nosi fluorescentnu robu. Bolesno.

konjRR čet 19.6.2025 08:49
marinnn kaže...
Te ledice na pjesackome me isto živciraju, umjesto da se koristi boja koja traje duze od dva dana.

Osobno mi se ucinilo dobro rjesenje sa nosacem koji nosi svijetlecu tablu iznad pjesackog prijelaza i ima rasvjetu koja ciljano osvijetli pjesacki prijelaz. Mozda ima i bolje ali sve ostalo sto sam vidio je da budem fin opasno sranje.

Steta sto oni koji odlucuju o takvim rjesenjima i ugradnjama su nepismeni krkanski hdzov kadar koji kao da se trudi kako napakostiti gradanima hrvatske. Ali mislim da nisu dovoljno inteligentni za takve proracunate namjere zle.

Sirotanovic čet 19.6.2025 11:54

Nema to veze sa astigmatismom, ma da takvima je još i teže. Jednostavno neki imaju osjetljivije oči na svjetlost, a pogotovo tko nosi naočale za vid. Pa kad to bljeskanje nepotrebnih rasvjetnih tijela uz cestu još baca odsjaj u masne ili prljave naočale (a brzo se umaste), kao da laserski rafal dere po očima.
Isprva sam mislio da to ima dubljeg smisla te da je netko pametan napravio nekakav psihološki trik , pa kao da obratiš veću pažnju na spomenute crvene ledice u tunelima i ledice ukopane u cestu na pješačkim prijelazima.
Mrkli mrak , lijeva kiša , približavaš se pješačkom , ledice bljeskaju o kapljice kiše po mokroj šoferšajbi, bljeskaju o naočale... Što kaže pravilo struke, dali bi tada trebalo upaliti sva četiri , stati i izaći iz auta da vidiš ima li pješaka ili izmoliti "Oče naš" pa po gasu tipa "kako bog bude htio".