Entry Point ned 8.6.2025 08:01

Zanimljiva rečenica: "Stagnarova adaptacija vjerno prenosi Oesterheldovu ideju: ljudi se ne pretvaraju u robove samo pod prijetnjom sile, nego i pod suptilnijim pritiscima –širenjem straha, dezinformacijama, ideološkom manipulacijom."

Ovo je doslovno modus operandi svih velikih medija. E sad tu postoji više vrsta robova, neki to rade radi kontrole, neki rade klikova i zarade itd. A najsmješnije je kad ih se prozove onda je to napad na medije i slobodu.

Što se Eternauta tiče, vrlo vjerojatno ga neću gledati jer mi se već riga od postapokaliptičnih filmova i serija. Hollywood uvjiek ima razdoblja forsiranja jednog sadržaja. Jedno vrijeme su to bili vampiri. Pa zombiji. Pa je sad postapokaliptično. A u ovako divnom svijetu još mi fali gledati iz serije u seriju o propasti civilizacije 

SveZauzeto ned 8.6.2025 18:09

Pokušao sam pogledati prvu epizodu... umro sam od dosade i glupavosti radnje te sad s drugog svijeta pišem ovu poruku.

Slaba financijska sredstva i loša produkcija (bilo je scena koje kao da su nacrtane na računalima iz 90-ih) vidljivi su jako često, a i cijela radnja je vrlo statična, gotovo kao kazališna predstava.

U radnji prve epizode, likovi nabodu što se događa kao da ih vodi neka viša sila, nimalo uvjerljivo. I unatoč tome što su nekim čudom uspjeli pogoditi što se događa, svejedno se ponašaju iracionalno!?

Likovi su starci - ne znam za koga se oni mogu brinuti i boriti. Njihova djeca bi trebala biti oko 40-e, ali čak i unuci bi trebali biti u boljim godinama za borbu i preživljavanje!

Isprazni, dosadni, glupavi dijalozi... iracionalno ponašanje, povremeno preglumljivanje...

Doista ne razumijem zašto su kritičari fascinirani ovom serijom.

Osim toga, kritičari se stalno pozivaju na izvorni, potpuno zastarjeli antiimperijalistički strip (1955. !?!?!).

Kao što je kolega komentator napisao, ne koloniziraju vas više Amerikanci, Britanci ili, u našem slučaju, Austrijanci i Mađari, nego sive eminencije koje stoje iza zapadnih medija. (digresija: zar nikom nije čudno da svi mediji prenose iste priče, iste poglede, iste stavove - meni je, i kad se slažem s iznesenim, čudno da nema suprotnog mišljenja!?)

Ljudi imaju različite ukuse i nekima će se svidjeti takva serija.
Međutim, osobno sam uvjeren da ako uspije izbjeći povodljivost za kritikama (mnogo puta vidio sam kako ljudi hvale loše filmove samo zbog dobrih "kritika" ili skupe reklamne kampanje), većina gledatelja neće uživati u toj seriji.

mateo pon 9.6.2025 10:26

Serija bi bila bolja da se likovi ne ponašaju glupavo i iracionalno, te nekad zanemaruju očite "red flags" kako bi se radnja mogla odvijati. Imam osjecaj da je scenarij površno prerađen, pa su vidljivi ostaci...