coldGT sri 4.6.2025 12:11

Obnovili su relaciju  Harmica-Zg.Gl.Kolodvor i ne kužim da nisu nigdje po stajalištima postavljeni displaji s rasporedom vlakova?!

U Zaprešiću koji je kolodvor nikad displaya nije i bilo i nisu ga ni sada stavili kada su temeljito uredili stanicu?!

Chronosus sri 4.6.2025 12:37

"i iz razloga što je vlakopratno osoblje zauzeto pomaganjem putnicima s posebnim potrebama." 

Znači nova razina bezobrazluka. Obnavljali su peron na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru prošle godine. Pri tom nisu podignuli razinu perona pa je i dalje valjda pol metra razlike između perona i niskopodnog!! vlaka. Razlika je i veća na dijelu gdje je peron ulegnut. Sam prolazak kroz zgradu je nemoguć putnicima s posebnim potrebama zbog stepenice i uskih vrata sa strane perona i nekoliko uskih strmih stepenica i uskih vrata pri izlasku na cestu. Da ne mogu napraviti najjednostavniju rampu koja bi olakšala i putnicima s posebnim potrebama i roditeljima s djecom. Normalna dječja kolica jedva prolaze kroz vrata kolodvora po širini. 

Da ne govorim da na Glavnom nema nikakvih liftova ili rampi kako bi se došlo do perona. 

Istovremeno besramno objavljuju ovakve stvari: https://www.hzinfra.hr/pristupacniji-zeljeznicki-putnicki-prijevoz/

Abraksas sri 4.6.2025 13:34

Sredinom osamdesetih sam često putovao od Vinkovaca do Zagreba sa Sava expresom. Malo tko je tada imao automobil sposoban (uz prekoračenje
dozvoljene brzine) odraditi tu relaciju brže od vlaka.
Danas tegljač s prikolicom ima 10-20% bolje vrijeme od vlaka.
HŽ se mora odlučiti hoče li nastaviti samo kao cargo prijevoz ili se ozbiljno privatizirati.
(Nepotizam postaje opasan za živote putnika)

Old Iggy sri 4.6.2025 14:28
Ges kaže...

Netko odgovoran u HŽ-u je upravo prdnuo, počešao si dupe i nastavio igrat solitare koliko ga boli briga

Upravo to.

Meni je mala išla za vikend za Bjelovar, dijelom se ide busom, na povratku dođe bus do kolodvora gdje se nazad prelazi u vlak - vlaka nema.

Razgovor s ovima na kolodvoru, oni zaboravili da idu neki putnici busom pa vlaka nema. Kažu, snađite se.

Ja već krenuo po malu, javlja "a našli su neki vlak pa idemo s njim".

Old Iggy čet 5.6.2025 12:18
Gebirgs kaže...
Old Iggy kaže...

"a našli su neki vlak pa idemo s njim".

Kako "nadjes vlak"? 

Kazem ja, RH je fkn Dubai. Muzes kravu a nikako da je pomuzes do kraja. Stalno daje jos. 

Bukvalno tako. Samo me nazvala i rekla "a našli su neki vlak", mogu je pitati kad dođe iz škole.

Ne spominji Dubai, ja bih od tamo preuzeo 90% rada države i servisa. Način kako njihov metro radi ili koji su odgovori na nepravilnosti su nama misaona imenica.

Jednom mi se taksi izgubio i zakasnio sam na sastanak par minuta, kasnije podnio prigovor AI agentu, nakon par minuta zovu, isprike, povrat love plus dodatni popusti kasnije i detaljan plan dodatne edukacije vozača koji me vozio.