Sirotanovic pon 2.6.2025 23:38

Matere ti uopće ne kužim koja je caka da ljudi prate ovako što , općenito svi su mi ti tuberi šablonski. O ukusima se ne bi trebalo ali ne kontam?
Pogledao par njegovih videa i ništa posebno, nešto malo zanimljivo ali dosta vještački/umjetno iscenirano djeluje.
Radije ću gledati kvalitetan dokumentarac o tim temama koje obrađuje.

sudy_freak uto 3.6.2025 09:41

Ne  znam zašto su ljudi iznenađeni brojkama..

Ljudi pregazilo nas je vrijeme. Boomeri/Gen X/Milenijalci, nismo više dominatna sila na internetu.
Pregazile su nas druge generacije i ne znam što se čudite.
Klinci u dobi od 10 godina uredno i masovno vise na mobitelima.

Od 400M subscribera i ekipe koja gleda njegov i slične kanale, garantiram da je 90% u rasponu od 10-16 godina.

Ne tiče vas se? Zanemarite postojanje.

Ivan(4) uto 3.6.2025 09:54
HowYesN0 kaže...

pogledajmo ova screenshot njegovog kanala.

strašno me iritira ta njegova glupa njuška i fejk osmijeh sa tim izbijeljenjim zubima, kao thumbnail svakog videa na kanalu.

YouTubeov algoritam, između ostalog, pri preporučivanju daje veći primat videima čiji thumbnailovi sadrže u krupnom planu lice sa nekim prenaglašenim izrazom. Za slučaj da ti to nije već poznato, ne, nisam bio ironičan. Zato generalno i ima toliko thumbnailova sa ljudima koji imaju izraz šoka (obavezno otvorena usta!).

PaleRider uto 3.6.2025 11:52
Ivan(4) kaže...
HowYesN0 kaže...

strašno me iritira ta njegova glupa njuška i fejk osmijeh sa tim izbijeljenjim zubima, kao thumbnail svakog videa na kanalu.

YouTubeov algoritam, između ostalog, pri preporučivanju daje veći primat videima čiji thumbnailovi sadrže u krupnom planu lice sa nekim prenaglašenim izrazom. Za slučaj da ti to nije već poznato, ne, nisam bio ironičan. Zato generalno i ima toliko thumbnailova sa ljudima koji imaju izraz šoka (obavezno otvorena usta!).

Najgore je što, iz istog razloga, ne prikazuje dislike-ove i redovito se uklanjaju negativni komentari čime se još više stimulira šrot-produkcija. Što se tiče gospodina Beasta, za njega sam čuo gledajući "The Biggest Climate Scam Ever" od PBS-a[1], gdje je sasvim jasno da dotični vrlo površno obrađuje materiju koju prezentira, a što može imati vrlo negativne posljedice obzirom na to koliko ima sljedbenika.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=iWDEawUSyUY

gpd uto 3.6.2025 12:15
Ivan(4) kaže...
HowYesN0 kaže...

Kako znaš?

Mislim da algoritam radi na principu balona, ako upadneš u neki balon, samo šiba po tome.

na primjer klikneš na sise, onda ti daje sise.

izith uto 3.6.2025 12:31

Ovo s ustima je potvrdio i sam Mr. Beast, napravio je A/B test thumbnailova gdje su mu usta bila otvorena i zatvorena. Kad se na thumbnailu smijao, ali sa zatvorenim ustima (i zubima u prvom planu :)) videi su dobivali više pozornosti, odnosno dulje vrijeme gledanja.

gpd uto 3.6.2025 13:02
izith kaže...

Ovo s ustima je potvrdio i sam Mr. Beast, napravio je A/B test thumbnailova gdje su mu usta bila otvorena i zatvorena. Kad se na thumbnailu smijao, ali sa zatvorenim ustima (i zubima u prvom planu :)) videi su dobivali više pozornosti, odnosno dulje vrijeme gledanja.

Para vrti gdje burgija neće!

Postoji neki tamo Creator promotions program,  evo ti link : https://business.google.com/in/ad-solutions/youtube-ads/creator-promotions/

Za određeni iznos dolara, i ti možeš biti popularan.