Izzy pet 30.5.2025 15:24

Prebacio se Bug vrlo ozbiljno zadnjih godina na teme iz svijeta medicine, zakoplovstva i astronomije. Bilo bi dobro da se vrate svojim korijenima - svijetu računala i informatici.

Sve sam dojma da u želji da privučete čitatelje širenjem područja i tema o kojima se piše, ste odbili velik broj fanova tj. čitatelja koji žele više sadržaja i informacija iz svijeta infomatike. Uvjeren sam da veća količina (i to posebno!) stručnijih članaka iz već spomenutih područja je nešto što vam zapravo ne ide u prilog povećanju broja pretplatnika i čitatelja. A to će se shvatiti u redakciji prije ili kasnije.

Sirotanovic sub 31.5.2025 09:30

Nuspojave: Ne smijete koristiti ovaj lijek ako imate bolest jetre, probleme s očima uzrokovane dijabetesom ili dijabetičku ketoacidozu. Također, lijek povećava rizik od razvoja raka mokraćnog mjehura. Može potaknuti ovulaciju kod žena u predmenopauzi i povećati rizik od neželjene trudnoće. Nuspojave mogu biti blage, teške, privremene ili trajne. Nemaju svi ljudi koji uzimaju ovaj lijek nuspojave. Neke se nuspojave mogu kontrolirati, dok druge nestaju same od sebe tijekom vremena. To uključuje: znojenje, vrtoglavicu, drhtanje, bol u leđima, začepljen nos, kašalj, grlobolju, bol u trbuhu, probleme s vidom, nedostatak energije i debljanje. Pioglitazon obično uzrokuje debljanje na način ovisan o dozi. Razlog tome je nakupljanje masnog tkiva. Ali kod pacijenata sa zatajenjem srca to se događa zbog zadržavanja vode u tijelu. Ove nuspojave se ne javljaju često, ali ako se ne zatraži liječnička pomoć, mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija.

Izgleda ga još u zdravstvu smatraju kancerogenim.

Zanimljivo kako ispitivanja na lijekovima mogu biti toliko kontradiktorna. Vjv. neka greška u ispitivanju koja otkriva koliko je organizam kompleksan i kako je lako pogriješiti.

Lanko sub 31.5.2025 09:46

Ove nuspojave su gotovo za sve lijekove jače od Andola. Copy/paste. Ograđivanje farmaceutske industrije. Jedino neželjena trudnoća je ipak nešto novo.
A što se tiće medicinskih, svemirskih i inače tehnoloških članaka u Bug-u, nemam ništa protiv, čak sam pristalica neka ih bude i više.
Danas je informatika ušla u sve te grane i lijepo je vidjeti njenu primjenu.
Suhoparne MHz/benchmarke i sl, mogu se pročitati bilo gdje.