Musk platio cijenu za DOGE: Tesla pala s 8. na 95.
Vezano uz: Musk platio cijenu za DOGE: Tesla pala s 8. na 95.

Piše vrijednosti brenda, ne vrijednost dionica niti vrijednost kompanije.
Nevezano uz politiku dobro bi bilo komentirati napisano 😔

nije li vrijednost brenda nesto sto je usko povezano s vrijednoscu same kompanije? Kako mozes imat unisten brend, a i dalje uzivat povjerenje investitora?
Inace ekipa ne kupuje dionice kompanija za koje smatraju da nemaju dobar brend, to vam sam trzisni koncenzus govori. To je vrlo usko povezano jedno s drugim.

Tesla diljem svijeta bilježi rekordnu prodaju. Model Y Juniper je opet najbolje prodavano auto na svijetu. Skok u prodaji je nevjerojatan. Napokon je dobro krenula i podaja cybertrucka. Evo vam hateri. Tesla se izvukla.

Inace ekipa ne kupuje dionice kompanija za koje smatraju da nemaju dobar brend, to vam sam trzisni koncenzus govori. To je vrlo usko povezano jedno s drugim.

Toliko ju je "unistio" da je Tesla opet iznad bilijun dolara trzisne vrijednosti... eto toliko investitori smatraju da je Teslina reputacija unistena. lol
Nekakvi nebitni profesorcici pisu nebuloze jer su politicki neistomisljenici i emocinalno ne mogu podnijet da je Musk, nekoc ljevicar, danas podrzao drugu stranu.
Tesla ce kroz 10 godina biti najvrijednija kompanija svijeta, po svim parametrima!
Piše ti u članku - popularnost brenda. To nema nikakve veze sa cijenom dionica, a i cijena dionica Tesle nema nikakve veze s uspješnoću.
Tesla će za 10 godina biti najvrijednija kompanija na svijetu isto kao tvoja "analiza" da će Y biti najprodavaniji automobil 2025.
A profit kompanije u slobodnom padu.

Zanimalo me kako je živjeti u deluziji da je Tesla top i da ima rekordnu prodaju.

Toliko ju je "unistio" da je Tesla opet iznad bilijun dolara trzisne vrijednosti... eto toliko investitori smatraju da je Teslina reputacija unistena. lol
Nekakvi nebitni profesorcici pisu nebuloze jer su politicki neistomisljenici i emocinalno ne mogu podnijet da je Musk, nekoc ljevicar, danas podrzao drugu stranu.
Tesla ce kroz 10 godina biti najvrijednija kompanija svijeta, po svim parametrima!
Nije to podržavanje, to je učinio iz čisto mazohističkih pobuda, klasični sindrom miljardera. I da je DODGE sve ukinuo, ne smanjio, dakle ukinuo, USA državni proračun bi uštedio fascinantnih 4,4%, a država bi ostala bez svih službi.
Pa sad ti meni reci da je to napravljeno iz pobuda za bolje sutra. Je k****. Lik se napalio na moć, pa htio to na federalnoj razini, na razini nacije, samo je, genijalac kakav jest (ili si je umislio da jest), zaboravio da su kupci njegovih električnih drndala upravo srednja klasa ljevičara i nešto malo urbanih desničara. Barem ono što je ostalo od srednje klase.
Musk je kao i njegovi roditelji, stvorio sve preko tuđih leđa i znanja, a tupava stoka sitnog zuba mu je naljepila naljepnicu genijalac. Nešto čime se prečesto i preolako etiketiraju razni bezveznjakovići u tech svijetu (riječ je bezvrijedna danas zbog toga), a Musk to jest.
I ne, ne pričam ja o Musku ovako od izbora, ja to pričam godinama. Mislim da je čak i dokumentirano ovdje na forumu.

Ok.. ako sam dobro shvatio
Lik je napravio bogatstvo zato jer je "genijalac", ali nije genijalac jer je samoprozvani/ il prozvan od drugog (inace i nema drugih entiteta koji bi mogli nekoga prozvati nečim, osim njih samih il nekog drugog), al dobro..
Ali isto tako je glup ko stup da ne vidi da ce uplitanjem u politiku ići kontra svog tržišta, pa je to napravio zbog moći i ega. U istom tom trenutku je najbogatiji i jedan od najmoćnijih na svijetu, ali eto sa doge-om bi došao do još moći - kako?
Molim mentalne gimnastičare da, evo po ko zna koji put, odrade stilske i pokazne vježbe...
@entrypoint - dakle sam sebi skačeš u usta i zbog istog prozivaš kolegu. Salto-ception u najmanju ruku...
Kažeš da se etikete 'genijalca' daju olako... i uzimaš za primjer Muska, najbogatijeg čovjek i lika koji je vodeći u "svemirskoj utrci", a kad netko napise za no name "stručnjaka', autora članka - da je nebitan, onda to nije opravdano
Mislim da i ti imaš puno većih problema s egom nego Musk, jer eto ti si donio sud i to je tako...
E btw, ovi što ulaži su isto nekakvi idioti, jer eto po komentarima i forumima su pravi stručnjaci. Pa što više ne monetizirate vašu stručnost ili ste možda prevelik moralista pa eto, ne želite vi biti okrutni kapitalista i iskorištavati nedužne... facepalm

Ne kolega, sad će vas dežurni thumbs down forumaši uvjeriti da brend i kompanije nisu isto - pa naravno da nisu isto, brend je jedno, a kompanija drugo..
Pa evo, ja bih molio nekoga da navede barem jedan kontra primjer gdje vrijednost brenda i kompanije ne koreliraju - također me zanima kako mjere tu "vrijednost" brenda - isto kao i ovi glupi dioničari rade procjene?

Lik je napravio bogatstvo zato jer je "genijalac", ali nije genijalac jer je samoprozvani/ il prozvan od drugog (inace i nema drugih entiteta koji bi mogli nekoga prozvati nečim, osim njih samih il nekog drugog), al dobro..
Ali isto tako je glup ko stup da ne vidi da ce uplitanjem u politiku ići kontra svog tržišta, pa je to napravio zbog moći i ega. U istom tom trenutku je najbogatiji i jedan od najmoćnijih na svijetu, ali eto sa doge-om bi došao do još moći - kako?
Molim mentalne gimnastičare da, evo po ko zna koji put, odrade stilske i pokazne vježbe...
@entrypoint - dakle sam sebi skačeš u usta i zbog istog prozivaš kolegu. Salto-ception u najmanju ruku...
Kažeš da se etikete 'genijalca' daju olako... i uzimaš za primjer Muska, najbogatijeg čovjek i lika koji je vodeći u "svemirskoj utrci", a kad netko napise za no name "stručnjaka', autora članka - da je nebitan, onda to nije opravdano
Mislim da i ti imaš puno većih problema s egom nego Musk, jer eto ti si donio sud i to je tako...
E btw, ovi što ulaži su isto nekakvi idioti, jer eto po komentarima i forumima su pravi stručnjaci. Pa što više ne monetizirate vašu stručnost ili ste možda prevelik moralista pa eto, ne želite vi biti okrutni kapitalista i iskorištavati nedužne... facepalm
Ne kolega, sad će vas dežurni thumbs down forumaši uvjeriti da brend i kompanije nisu isto - pa naravno da nisu isto, brend je jedno, a kompanija drugo..
Pa evo, ja bih molio nekoga da navede barem jedan kontra primjer gdje vrijednost brenda i kompanije ne koreliraju - također me zanima kako mjere tu "vrijednost" brenda - isto kao i ovi glupi dioničari rade procjene?
Nisi dobro shvatio.

Mada je sve subjektivno, nije isto.
Moje viđenje...
Brend je percepcija kvalitete ili image nečega. Ne nužno proizvoda ni tvrtke. Političari, navijački kubovi, države. Sve ima određenu percepciju u javnosti.
Ako gledamo Teslu - objektivno je u ovih par mjeseci premalo vremena prošlo da bi se kvaliteta pogoršala ili poboljšala. Ali slika tvrtke se promjenila (kao što sam indirektno kažeš - kod ljevih na gore, kod desnih na bolje). Za EV je ovaj smjet loš jer su "lijevi" obično povezani s zaštitom okoliša, kao i EV (da li je gluma ili ne nije bitno).
Cijena dionica ovisi o očekivanju buduće dobiti. Ponekad je to i samoispunjavajuće proročanstvo. Tesla dobiva podršku vlasti (baš kao i Starlink) i koga briga jel Musk dobar/loš normalan / drogiran ako će rezultirati zaradom. Naravno samo tržište dionica je posebna priča...kao i zlato, kriptovalute, umjetnine i sve ostalo što ne možeš pojesti ili te zaštiti od kiše. Ali to je potpuno druga priča.

Ruše rekorde istina, samo u drugom smjeru.

Ruše rekorde istina, samo u drugom smjeru.
Ne laži ovaj napačeni narod svojim lažnim brojevima. Tesla Y ruši rekorde prodaje. Prodaja je bolja za 23,4% nego u istom razdoblju prošle godine.