10alex sri 28.5.2025 10:43

Ovo je po meni tipični primjere "plaćenog oglasa" jer se osobama koje nisu upućene u temu (kao što sam ja) prezentira iPhone kao jedinstveno rješenje, kontra POS uređaja.

Tek čitajući komentare vidim da postoji rješnje i za Android, što bi da je članak objektivan trebalo biti spomenuto makar jednom rečenicom.

I opet treba gleda sa praktične/novčane strane:

- ako već imaš iPhone, odlično sad ga možeš koristiti kao POS

- ako nemaš iPhone onda vjerovatno imaš Android i onda njega koristiti za POS

- ako slučajno tvoj telefon nema NFC (pretpostavljam da je to jedini uvijet) onda se možda isplati uzeti POS

- recimo da trebaš novi telefon koji bi želio koristiti kao POS, android ispada jeftnija opcija, npr. Samsung A36 (cca. 350€) ima NFC

digitall sri 28.5.2025 13:12
10alex kaže...

Ovo je po meni tipični primjere "plaćenog oglasa" jer se osobama koje nisu upućene u temu (kao što sam ja) prezentira iPhone kao jedinstveno rješenje, kontra POS uređaja.

Tek čitajući komentare vidim da postoji rješnje i za Android, što bi da je članak objektivan trebalo biti spomenuto makar jednom rečenicom.

onak tko pomno prati vidi da je to od uvijek tako...

Entry Point sri 28.5.2025 18:30
dejo6 kaže...

Naravno da smije, ali je vijest napisana kao da je stiglo nešto neviđeno i revolucionarno, a ono već postoji.

Ne znam jel imaš problema s čitanjem, neću ulazit u to, ali Apple tu uslugu nije imao dostupnu do sada. I mislim da je sasvim u redu obavijestiti korisnike, odnosno da je to po samoj definiciji vijest.