M-RIZNICA - aplikacija koja omogućava upis ponuda
Vezano uz: M-RIZNICA - aplikacija koja omogućava upis ponuda

Neznam u čemu je problem.
Ja sam ovu aplikaciju instalirao i osposobio u 5 minuta, preko [George]erste aplikacije

Nisam siguran da bi vjerovao našoj državi i uplačivao novce u bilo šta naše "proizvodnje".
Samim time što je korupcija kod nas vjerovatno oko 95 do 99% te kriminal i pogodovanje cvijeta ko rane trešnje...
Ja da imam para nebi imal hrabrosti ulagat u bilo šta "Hrvatskog podrjetla"

Nisam siguran da bi vjerovao našoj državi i uplačivao novce u bilo šta naše "proizvodnje".
Samim time što je korupcija kod nas vjerovatno oko 95 do 99% te kriminal i pogodovanje cvijeta ko rane trešnje...
Čemu ovaj upis i kakve veze ima s aplikacijom m-riznica? S ovakvim stavom nije ni čudo da "nemaš para". Korupcija u HR 99% !? .
Ovo i jesu ulaganja za one koji nemaju hrabrosti ulagati u rizične stvari, npr. za mene. Dakle država Hrvatska prvi puta dopušta i "malom" čovjeku da nešto zaradi (kad već banke drže bezobrazno niske kamate, a redovito posuđuju novce državi), a ona se jeftinije zaduži dakle win-win.
Kada država ne bi mogla isplatiti obveznice ili trezorce po dospijeću morala bi proglasiti bankrot (a sadašnji inv. rejting A), a tada bi najmanji problem bio nečije obveznice. To bi bio kolaps zdravstva, školstva i masu drugih javnih/privatnih usluga.
U konačnici je ovo ulaganje sigurnije nego štednja u bankama jer država garantira i za štedne uloge (do 100.000 eur), pa ako nema države...

Prvo, koliko uopce mi imamo ovih zasebnih aplikacije koje djeluju samostalno umjesto da su dio nekog veceg kolektiva?
Drugo, presmijesno je kada drzava kaze "sada mozete jednostavno obaviti to i to", jer to je sve samo ne jednostavno. U dosta slucajeva ispadne jednostavnije stati u redu na salteru 2 sata nego pokusati manevrirati kroz more aplikacija u kojima uvijek iskacu nekakvi errori za koje naravno nema definiran string nego ti nagadaj sta je oslo u ku..c
E, ako je ovo teže nego stati u red za šalter i čekati cca 2 sata onda stvarno.. Dakle nevezano za novu aplikaciju i provjereno radi jer sam samo prvi puta prije cca 2,5 godine bio u banci. :
1. Otići na stranice e-riznice i kliknuti prijava
2. Prijaviti se tokenom npr. banke
3. Stranica iz tokena povuče sve podatke za prijavu, treba samo upisati iznos i izabrati broj računa/banke (padajući izbornik) na koji će lova sjesti u povratku.
4. Potvrditi.
5. Stiže ponuda sa uplatnicom gdje treba samo skenirati bar kod (m-foto plati),
Dakle sve gotovo u manje od 5 minuta.

A nis ti onda stavi u banku, oroci, pa ce ti banka dat 0,x% a pokupit ostatak do trezorca il obveznica 🙃.
Nisam u trezorcima i obveznicama jer ima boljih prilika, koje treba znati prouciti,,, ali ovo je jedna od boljih stvari sto su u min. financija napravili.
Zapravo svatko tko stedi u banci, a nema ovdje neki % je fin. Nepismen,, jbga

I samo da se nadodam na ovo, i drugi dan odmah u aplikaciji vidiš da je uplata sjela.
Kamata je jako mala, čak 1% manja nego prošle godine, ali za ljude koji ne žele riskirati previse, da barem nešto novca inflacija ne pojede ako bi držali u ladici doma.

Evo da se ovdje ispricam, jer sam iznio optuzbe protiv sustava bez da sam ga uopce testirao, ali zbog prijasnjih iskustava se jezim na svaku novu drzavnu aplikaciju. Moguce da je ova ugodno iznenadenje ipak

Čemu ovaj upis i kakve veze ima s aplikacijom m-riznica? S ovakvim stavom nije ni čudo da "nemaš para". Korupcija u HR 99% !? .
Ovo i jesu ulaganja za one koji nemaju hrabrosti ulagati u rizične stvari, npr. za mene. Dakle država Hrvatska prvi puta dopušta i "malom" čovjeku da nešto zaradi (kad već banke drže bezobrazno niske kamate, a redovito posuđuju novce državi), a ona se jeftinije zaduži dakle win-win.
Kada država ne bi mogla isplatiti obveznice ili trezorce po dospijeću morala bi proglasiti bankrot (a sadašnji inv. rejting A), a tada bi najmanji problem bio nečije obveznice. To bi bio kolaps zdravstva, školstva i masu drugih javnih/privatnih usluga.
U konačnici je ovo ulaganje sigurnije nego štednja u bankama jer država garantira i za štedne uloge (do 100.000 eur), pa ako nema države...
Ti ne primječuješ totalni kolaps zdravstva?Probaj obavit neke preglede po bolnicama, čekanja su mjesecima pa čak i godinama bez obzira dal imaš ozbiljan ili manje ozbiljan zdrastveni problem.
U školstvu nam cvatu ruže? U kojoj to javnoj instituciji nema pogodovanja i korupcije?
Pa to je jedan od glavnih razloga zašto nam ljudi odlaze iz banana države. Nisu samo u pitanju veče plače.
Čemu ovaj upis? pa eto, radi se o povjerenju. O tome da ne vjerujem niti treba vjerovat državi u takvom stanju kakvom se nalazi.

Ti ne primječuješ totalni kolaps zdravstva?Probaj obavit neke preglede po bolnicama, čekanja su mjesecima pa čak i godinama bez obzira dal imaš ozbiljan ili manje ozbiljan zdrastveni problem.
U školstvu nam cvatu ruže? U kojoj to javnoj instituciji nema pogodovanja i korupcije?
Pa to je jedan od glavnih razloga zašto nam ljudi odlaze iz banana države. Nisu samo u pitanju veče plače.
Čemu ovaj upis? pa eto, radi se o povjerenju. O tome da ne vjerujem niti treba vjerovat državi u takvom stanju kakvom se nalazi.
Smanji malo crnilo, nije dobro za zdravlje, a sam tvrdiš da nam je zdravstvo u banani.
Nitko ne odlazi iz HR zbog boljeg zdravstvenog tretmana ili boljeg školstva, nego prvenstveno radi većih zarada. No kada ih opale visoki troškovi života, a neugodno im se vratiti doma, onda počinju priču: ne može se puno ostaviti u stranu ali ovdje je organizirana država itd.
Plaće doktorima i nastavnicima se kontinurano podižu, bolnice grade, oprema kupuje. To što nitko neće više studirati medicinu (ili bilo što što traži velika odricanja) je problem zapada, a ne samo nas.
Država nije netko natprirodno biće, nego smo to smo svi mi, koji svojm stavom, radom i ponašanjem formiramo okruženje.
Prvo, koliko uopce mi imamo ovih zasebnih aplikacije koje djeluju samostalno umjesto da su dio nekog veceg kolektiva?
Drugo, presmijesno je kada drzava kaze "sada mozete jednostavno obaviti to i to", jer to je sve samo ne jednostavno. U dosta slucajeva ispadne jednostavnije stati u redu na salteru 2 sata nego pokusati manevrirati kroz more aplikacija u kojima uvijek iskacu nekakvi errori za koje naravno nema definiran string nego ti nagadaj sta je oslo u ku..c