Domaći programeri lansirali stranicu za usporedbu
Vezano uz: Domaći programeri lansirali stranicu za usporedbu

Jako pregledno i brzo sve radi.. svaka čast.
Jel radi da se skenira barcode proizvoda kamerom pa da otvori?

ODLIČNO :)
evo je FANTASTIČNA aplikacija.... trgovci će poludjeti sada kad kupci mogu iz svog doma vidjeti gdje mogu kupiti i po kojoj cijeni ISTI PROIZVOD

sad je lako kad postoje ovoreni podaci.
prije si imao samo katalog i web store (neki), iz kojeg nisi mogao uvijek vuč podatke.

Jako pregledno i brzo sve radi.. svaka čast.
Jel radi da se skenira barcode proizvoda kamerom pa da otvori?
Direktno ne, ali možeš poskenirati i kopirati EAN i zatim ga zalijepiti u box.

sad se sitili...sad je gOtOvO.....gasimo požar...pištoljem na vodu...sve za plenkymoon-a...

Sad će trgovci mijenjati format, kolumne, kratice u opisu i sve ostalo što se može svakih par dana.

Sjetili se ili ne, javna je tajna da se kod nas cijene kao i područja interesa među trgovcima dogovaraju.
I sve dok netko ne dobije gadno po prstima cijene će biti takve kakve jesu, a ovakve aplikacije će biti samo pokušaj rješavanja tog osnovnog problema.

ODLIČNO :)
evo je FANTASTIČNA aplikacija.... trgovci će poludjeti sada kad kupci mogu iz svog doma vidjeti gdje mogu kupiti i po kojoj cijeni ISTI PROIZVOD
stave istu cijenu i rjesili su problem

Stranica je super, nadam se da će je nastavit razvijati.
Sreća da su je oni napravili prije nego se netko u ministarstvu dosjetio svom rodijaku namjestit natječaj da to napravi, jer bi nas inače to koštalo par miliona eura.
Trebamo im svi bit zahvalni 😂

Bezveze, te provjere oduzimaju toliko vremena da ispada kontraproduktivno, možda da sam penzioner pa nemam pametnijeg posla bi i pazio na svakih 20 centi.
Sad bi trebao provjeravat cijene desetak artikala koje treba kupiti, i onda ustanovim da trebam obići 6 trgovina sa autom, potrošiti 2 sata i 10 eura goriva, da bi najpovoljnije prošao jer svaka ima nešto drugo jeftinije.
Također, najjeftiniji su oni artikl koji su robna marka trgovine, a to ne moram gledati gdje je najjeftinije kad ima samo u toj trgovini.

Dal je objasnjeno kako Konzum objavljuje cijene obzirom da svaka poslivnica moze imat drugaciju cijenu za isti prozvod?

KAUFLAND je objavio podatke za samo 4 dana
Ili krše zakon, ili su iznad zakona?
https://www.kaufland.hr/akcije-novosti/mpc-popis.html
Maloprodajne se cijene objavljuju sukladno važećim propisima Republike Hrvatske, uključujući tu i Pravilnik o načinu isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda (NN br. 117/2022), te Odluku Vlade RH o objavi cjenika i isticanju dodatne cijene kao mjeru izravne kontrole cijena u trgovini na malo (NN br. 75/2025).

Ništa to, ja čekam aplikaciju koju će izraditi King ICT, nakon što mu Vlada za to plati 2 milijuna kuna.

Bezveze, te provjere oduzimaju toliko vremena da ispada kontraproduktivno, možda da sam penzioner pa nemam pametnijeg posla bi i pazio na svakih 20 centi.
Sad bi trebao provjeravat cijene desetak artikala koje treba kupiti, i onda ustanovim da trebam obići 6 trgovina sa autom, potrošiti 2 sata i 10 eura goriva, da bi najpovoljnije prošao jer svaka ima nešto drugo jeftinije.
Također, najjeftiniji su oni artikl koji su robna marka trgovine, a to ne moram gledati gdje je najjeftinije kad ima samo u toj trgovini.
Ako radiš male kupovine, naravno da se nikako ne isplati.
U protivnom, ovo može činiti značajnu uštedu.
Ionako si zapisuješ otprilike koje artikle misliš uzeti kad ideš u dućan - jel' tako?
Odeš na https://kosarica.usporedicijene.info/ , dodaš svojih 5 dućana u koje i inače realno ideš i vidiš gdje možeš bolje proći.
Ja sam za svoju mjesečnu kupovinu bacio usporedbu i vidim da mogu i do 10% uštedjeti.
Na stranici nedostaje još automatska preporuka najjeftinijeg dućana i checkbox za izbacivanje dućana ako dućan nema sve tražene artikle, no to će sve doći s vremenom.

Tako što objavljuje cjenike za sve poslovnice:

Minimalna bruto plaća 2025 u Hrvatskoj od 1. siječnja iznosi 970 eura, s nekadašnjih 840 eura bruto. To znači da je minimalna plaća 2025 neto oko 750 eura. Ova odluka donijela je povećanje od 130 eura, što znači rast od 15,48 posto u odnosu na nekadašnji minimalac od 840 eura bruto, odnosno 670 eura neto.
Pitaj ove jadne ljude sa mizerijom iznad koliko je kontraproduktivno zbrajati svaki cent, šteta što nije takva kritika i pobuna kad treba izađi na ulice i boriti se protiv mita, korupcije i adezea. :)

Pitaj ove jadne ljude sa mizerijom iznad koliko je kontraproduktivno zbrajati svaki cent, šteta što nije takva kritika i pobuna kad treba izađi na ulice i boriti se protiv mita, korupcije i adezea. :)
Nemam ih sta pitat, da ti ljudi ista znaju ne bi radili za mizeriju.
Opterecivat se svaki shoping gdje je nesto 1 euro jeftinije je bas gubljenje vremena i opterecivanje mozga.
Bolje to vrijeme koje tratis na pracenje svakog centa ulozi da odradis neki mini job, pokosi nekom travu, iscjepaj drva, digni windowse, operi auto... I eto ti dodatne zarade.
Na zapadu hrpa ljudi radi 2 posla.
Ili slobodno vrijeme iskoristi da naucis neku vjestinu pa radis bolje poslove.
Jer sve ovo je bas gubljenje vremena... Ali tko misli da ce profitirat na taj nacin - go for it.

KAUFLAND je objavio podatke za samo 4 dana
Ili krše zakon, ili su iznad zakona?
https://www.kaufland.hr/akcije-novosti/mpc-popis.html
Maloprodajne se cijene objavljuju sukladno važećim propisima Republike Hrvatske, uključujući tu i Pravilnik o načinu isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda (NN br. 117/2022), te Odluku Vlade RH o objavi cjenika i isticanju dodatne cijene kao mjeru izravne kontrole cijena u trgovini na malo (NN br. 75/2025).
Ili se cijeni nisu mijenjale :)

Opterecivat se svaki shoping gdje je nesto 1 euro jeftinije je bas gubljenje vremena i opterecivanje mozga.
Bolje to vrijeme koje tratis na pracenje svakog centa ulozi da odradis neki mini job, pokosi nekom travu, iscjepaj drva, digni windowse, operi auto... I eto ti dodatne zarade.
Jer sve ovo je bas gubljenje vremena... Ali tko misli da ce profitirat na taj nacin - go for it.

Osobno ne volim nikoga tko radi za mizeriju omalovažavati, ne znam njihovu životnu situaciju, godine, zdravlje i stanje u obitelji, da li su samohrani roditelji bez baka servisa, da li brinu o bolesnom članu obitelji nakon posla i da ne nabrajam XY situacija koje mogu svakoga zadesiti, nedaj bože naravno. A činjenica da se podupire od strane ikoga da čovjek ide sa posla na posao je samo dokaz poraza što nas kao društva, što mlatimuda na vlasti ( bogu "hvala" imamo primjer na Markovom trgu "sposobnjakovića" koji su pravi primjer kako je život ponekad ironija slatko/gorkog okusa. ) :)

zato što je web aplikacija takva,
ali na primjer, moguće je zamisliti drugačiju aplikaciju :
samo kažeš u mikrofon :
kruh,
jogurt,
salama
sir
U.I. izračuna sve i naruči automatski od glova/wolta dostavu, dok ti radiš nešto drugo.

zato što je web aplikacija takva,
ali na primjer, moguće je zamisliti drugačiju aplikaciju :
samo kažeš u mikrofon :
kruh,
jogurt,
salama
sir
U.I. izračuna sve i naruči automatski od glova/wolta dostavu, dok ti radiš nešto drugo.
Može još bolje. Tzv AI - moj budžet je toliko, daj mi 10 recepata za tih XY novaca sa sastojcima koje mogu kupiti u najbližem dućanu. Doslovno par jednostavnih agenta i voila.

Da se uštedit 5-10 eura dnevno praćenjem akcija za one koje ne vole punit nepotrebno tuđe džepove poput mene, sreća da sam na zapadnom dijelu Zagreba. Svi dućani su mi skoro jedni do drugih, gušt mi je pogledat usput i šta još ima na akciji kako koji dućan a uz to ode oko 2 kilometra pješačenja, a tu i tamo vidiš kakvu tetu ugodnu oku , svakako win win win situacija. Mada mi se čini da je "moj katalog" još uvijek praktičniji, upišem u google primjer, sardine konzerva akcija, izlistat će mi najeftiniju sardinu i stavit sliku iz kataloga, ako to upišem u ovu web stranicu lista sve sardine, pa ti onda traži od kojeg proizvođača gdje je najeftinija. Ne baš praktično.

To je zapravo nešto kao https://jelposkupilo.eu, samo s lošijim korisničkim sučeljem i iskustvom

A činjenica da se podupire od strane ikoga da čovjek ide sa posla na posao je samo dokaz poraza što društva...
Činjenica da se podupire ljude da prije šopinga proučavaju gdje je kava 70 centi jeftinija je poraz društva.
Najbolje da još preporučiš ljudima da na putu prema trgovini pogledaju da nema neka prazna boca u kantama za smeće pa da se uzme naknada za nju, jer ipak ne znam ničiju životnu situaciju pa će par plastičnih boca dobro doći za kućni budžet :facepalm:
Ovo što ti promoviraš kroz postove i što promovira ova aplikacija je - siromaštvo.

A činjenica da se podupire od strane ikoga da čovjek ide sa posla na posao je samo dokaz poraza što društva...
Činjenica da se podupire ljude da prije šopinga proučavaju gdje je kava 70 centi jeftinija je poraz društva.
Najbolje da još preporučiš ljudima da na putu prema trgovini pogledaju da nema neka prazna boca u kantama za smeće pa da se uzme naknada za nju, jer ipak ne znam ničiju životnu situaciju pa će par plastičnih boca dobro doći za kućni budžet :facepalm:
Ovo što ti promoviraš kroz postove i što promovira ova aplikacija je - siromaštvo.
A što je čovjek sa "visokim" minimalcem koji mu/joj je omogućila ova predivna vlada nego praktički sirotinja ?
Ja "promoviram" surovu i tužnu realnost Hrvatskog društva, ujedno kao i nepoznanicu tuđeg života i znam dosta ljudi koji rade za mizeriju i uvjeravam te da im nije lijepo i svaka ušteda im je dobro došla. Svatko zna za sebe koji su mu prioriteti i što mu je bitno prilikom šopinga prehrane netko si želi možda makar kavu priuštiti i kad si je već spomenuo, prekjučer u šparu bezveze sam gledao spomenuto i neugodno se šokirao da je franckova ciglica kave skoro 6€, nisam kavopija, ne pijem baš kavu samo se sjećam dok su bile kune prije tamo koje dvije+ god da sam ciglicu kave nekome uzeo za 16-18kn, a danas smo došli na gotovo 50kn kada preračunamo u kune.

prekjučer u šparu bezveze sam gledao spomenuto i neugodno se šokirao da je franckova ciglica kave skoro 6€, nisam kavopija, ne pijem baš kavu samo se sjećam dok su bile kune prije tamo koje dvije+ god da sam ciglicu kave nekome uzeo za 16-18kn, a danas smo došli na gotovo 50kn kada preračunamo u kune.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/cijene-kave-poletjet-ce-u-nebo-zalihe-nikad-manje-susa-unistava-urod-20240430
https://www.poslovni.hr/hrvatska/aztn-trziste-funkcionira-za-cijene-kriv-uvoz-4484543
Naravno, ako želiš vjerovati u "pohlepni trgovci" narativ, sve to je urota protivu jadnih potrošača.

prekjučer u šparu bezveze sam gledao spomenuto i neugodno se šokirao da je franckova ciglica kave skoro 6€, nisam kavopija, ne pijem baš kavu samo se sjećam dok su bile kune prije tamo koje dvije+ god da sam ciglicu kave nekome uzeo za 16-18kn, a danas smo došli na gotovo 50kn kada preračunamo u kune.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/cijene-kave-poletjet-ce-u-nebo-zalihe-nikad-manje-susa-unistava-urod-20240430
https://www.poslovni.hr/hrvatska/aztn-trziste-funkcionira-za-cijene-kriv-uvoz-4484543
Naravno, ako želiš vjerovati u "pohlepni trgovci" narativ, sve to je urota protivu jadnih potrošača.
Kava navedena kao primjer koji je kolega spomenuo, naravno svaka medalja ima dvije strane.
Evo HT se guši u inflaciji zadnjih godina, samo ironično ruše rekorde dobiti.
Gle, nabava.net na novi način.