Koliko je realistična Trumpova Zlatna Kupola, amer
Vezano uz: Koliko je realistična Trumpova Zlatna Kupola, amer

Realistično kao i da će završiti rat u Ukrajini za 24 sata.

Kako je glup taj Trump, pa "iron dome" aludira na čvrstoću željeza i time neprobojnost, a ne vrijednost sustava kako ju vidi cigo prije krađe

Puno realisticnije od plana gradnje tvornice streljiva u RH (i kompleksnosti koja to znaci), te npr tvrdnje: "“Hrvatske tvrtke već ove godine bi mogle proizvesti pola milijuna malih dronova. Ta brojka, bude li Hrvatska u poziciji da ima vodeću ulogu u tom segmentu, može se i povećati”, rekao je ministar Anušić."
ili biser "Ja bih radio tako da kupimo raketu u Izraelu, dovedemo stručnjake iz Končara i idemo je kopirati i napraviti nešto za vlastite potrebe", rekao je Kotromanovic."
SAD imaju tehnolosku bazu, tvrtke koje mogu i znaju kako, i u vrhu su po pitanju tehnologija i znanja. Ne pocinju od nule kao mi, i sanjaju o industrijalizaciji preko noci, nemaju pojma o konceptu intelektualnog vlasnistva i sl te baljezgaju fantazije po medijima. A na kraju ce se sve morati ako do toga i dodje, uvoziti preko tvrtki rodjaka i dragih ljudi, te nekako sklapati ovdje jer su tvrtke ili prigodno privatizirane za kunu, ili su propale jer torbari znaju samo za unistavanje.

Nema ovo veze sa sigurnošću, obranom itd.
Samo je lova u pitanju. Treba te milijarde usmjeriti ekipi pajdaša. A sigurnost - koga briga.

pa to je standardni Trumpov MO - cima, cima, pa se netko i ulovi na tu ješku...
slično kao i SDI, pokušat će ekonomski pritisak na Kinu/Rusiju da se i oni upletu u kolo sulude potrošnje...
u međuvremenu:
https://www.financialexpress.com/trending/the-end-is-here-says-rich-dad-poor-dad-author-robert-kiyosaki-millions-to-be-wiped-out-financially/3852494/
Na aukciju američkih državnih obveznica koje su organizirale Federalne rezerve - nije došao nitko !
Pa je FED ih "otkupio" svježe odštampanim novačanicama za 50 milijardi...

Na što se tu misli kada kaže "presretače"? Satelite? Rakete?
Realno, u svemiru neće nitko ništa uništavati jer onda ostaje svemirski otpad koji kruži u orbiti i onda ni jedni ni drugi nemaju nikakve koristi jer svi ti onda dijelovi mogu/hoće pogoditi druge satelite i što sve ne leti u orbiti.

Mogli su je nazvati "dijamantna" umjesto "zlatna", pa bi aludiralo na neprobojnost i vrijednost istovremeno.

Mogu oni unistavati u svemiru. Svemir je visinski pojam, sve preko 100km je svemir. Orbita je nesto skroz drugo. Orbitirati mozes i 1 cm iznad zemlje.

Na aukciju američkih državnih obveznica koje su organizirale Federalne rezerve - nije došao nitko !
O jbt, ovo je gadno. Ako je točno, ne samo da će Ameri nastradat, nego i mi ostali lančano...
Balon od sapunice će puknuti. I onda ide raspad. Not good.

O jbt, ovo je gadno. Ako je točno, ne samo da će Ameri nastradat, nego i mi ostali lančano...
Balon od sapunice će puknuti. I onda ide raspad. Not good.
Ne znam ako znas za izraz Petrodollar?
85–90% of oil production → fuels (gasoline, diesel, jet fuel, etc.)
Ako elektrifikacijom prepolovimo ovih 90% i drasticno padne potraznja = pad vrijednosti dolara.
Ima da nas nema kad se "urusi" USA gospodarstvo. Svo to beskrajno zaduzivanje USA je primarno bazirano na Petrodollaru i otkupu obveznica.
Kupujte kineske dionice ako necete ostati bez gaca jer kad zavrsi rat u Ukraini, Kina bude napala Taiwan posto budu vidjeli da se "smije". Vec sad Kina ima monopol na rijetke metale, magnete, baterije i sve zivo. Kad vrate Taiwan onda ide i Chip dominacija.

Daj ne lupetaj gluposti.

Zar nije vec snimljeno bar jedno desetak parodija na ovu temu? Mislio sam da nema vise publike, da se "fora" potrosila?

U naslovu piše, Zvuči više kao SF nego ostvariva obrana, zapravo zvuči kao ostvariva obmana. Nešto slično kao u Reganovo vrijeme i ratova zvijezda. Elon Musk može trljati ruke, jer će on vjerojatno dobiti najveći dio kolača. Iako od svega neće biti ništa. Ovo je slično HDZ-ovom obećanju borbe protiv korupcije.

pojma nemate. ovo će biti NAJLJEPŠA, NAJVEĆA i NAJSLAVNIJA kupola ikada!!! Već je donijela 3blrd uštede i 53blrd dobiti. Broj ilegalnih imigranata se već kod same najave smanjio za 123%. Da se pitalo Sleepy Joea ovu kupolu bi sada gradili Kinezi, a ne najveća svjetska nacija sa Trumpom na čelu. MAGA do kraja.

Reganova Strategic Defense Initiative v2.0
Idealna prilika da Musk & co. još više napune džepove. Trump kao da ima savjetnike iz hrvatske.