danen čet 22.5.2025 07:53

Fraze su fraze, a fraze - kao i riječi - nose značenje ovisno o kontekstu. Fraza "Hvala unaprijed" može biti agresivna ako se pretpostavlja da onaj kojem je upćena neće ili ne želi izvršiti ono što za što je zamoljen, no ako se nekom kaže "hvala" prije nego što je nešto obavio znak je pristojnosti, a ne agresivnosti. U tom smislu kad kažem konobaru "hvala" što mi je donio kavu, to bi moglo značiti i "Bogu hvala što sam i to čudo dočekao", tj. kao prigovor. Ako bi se išlo još dalje, moglo bi se reći da podcjenjujem svoje čitatelje kad u pisanju rabim frazu "drugačije rečeno", jer valjda nisu mogli razmjeti što sam prethodno rekao. No može se razumjeti i tako da se bojim da nisam u izražavanju bio dovoljno jasan. Uostalom, zašto su filozofska djela toliko duga? Zato jer se jedna temeljna misao može izreći na mnogo načina, pa je onda čitatelj može bolje razumjeti. Ipak, da ne završim posve kritički. Studija je svakako u redu ako se odnosi na službene dopise određene vrste, no teško bi joj se mogao dati univerzalni značaj. 

Zaporožac čet 22.5.2025 10:42

Ti Englezi su baš čudni. Da sam napisao "neobični", bi li to imalo isto značenje ?

Pretjerujemo li sa stvarima koje nas nerviraju ?

Meni mail poruke znače samo toliko koliko mi je bitna informacija tako dobivena.

Takve stvari ne primjećujem.

NTNK čet 22.5.2025 15:40

Opet glupavo američke poskočice. Komunikacija u debilnoj Americi, razlikuje se od komunikacije u Evropi. Komunikacija u njemačkim firmama je puno direktnija i čišća od američke komunikacije, i kada nekom retardiranom Ameru napišeš mail kakav si pisao kad si radio kod Nijemaca, on to smatra agresivnim, uvredljivim itd. Švabe komuniciraju čišće, točnije i bez uvijanja i sranja. I ne osjećaju se uvrijeđeno ako mu napišeš napravi to. Zato, Ameri mi nisu mjerodavni po ičemu, jer su glupi ko noć. Da im nema gastarbajtera, riknuli bi. A sad ih žutokosi deportira. 

Thinker pet 23.5.2025 14:02
NTNK kaže...

... Ameri mi nisu mjerodavni po ičemu, jer su glupi ko noć...

Nisu oni glupi, glupa im je kultura gdje je vrhunac zabave urlanje na nekom sportskom događaju s galonom Cole ili pivskom bačvicom i kokicama.

ihush pet 23.5.2025 16:00
Thinker kaže...
NTNK kaže...

... Ameri mi nisu mjerodavni po ičemu, jer su glupi ko noć...

Nisu oni glupi, glupa im je kultura gdje je vrhunac zabave urlanje na nekom sportskom događaju s galonom Cole ili pivskom bačvicom i kokicama.

-razlika? mi ne koristimo galone (cole) i kokice.. :)

-ameri su inače dobri za biz, cutthecrap ili middlemana.. no zaboravili su kako se ekšli radi, jer više ne rade nego je sve outsoruceano... pa nam s obje strane bare ostaju sportski eventi, kao i bliski susreti navijača na autoputu 'spontanih'.. itd. (ono, tražiti smisao u tome je besmisleno).. :)