Microsoft uvodi Cross Device, Windows i Android ko
Vezano uz: Microsoft uvodi Cross Device, Windows i Android ko

U svakom slucaju ms i "android" treba puno vise povezati po meni je to sve i dalje toliko sporo i uzasno da to nisu istine

Ne znam, meni KDE Connect radi sasvim solidno, povezuje android mob s Win10 računalom na poslu i linux laptopima doma. Copy/paste, prebacivanje datoteka, korištenje mobitela kao touchpada ili tipkovnice s računala na mobu, sve funkcionira.
Neću reći da je bez greške i da nekad nije pomalo nezgrapno, ali radi.

Ne znam, meni KDE Connect radi sasvim solidno, povezuje android mob s Win10 računalom na poslu i linux laptopima doma. Copy/paste, prebacivanje datoteka, korištenje mobitela kao touchpada ili tipkovnice s računala na mobu, sve funkcionira.
Neću reći da je bez greške i da nekad nije pomalo nezgrapno, ali radi.
Koliko dugo to koristis? znaci zadovoljan si? koliko je to sigurno?

Već godinama.
A koliko je sigurna bilo koja opensource aplikacija... Trebaš upariti uređaje putem wifi-a i dokle god su na istoj mreži se vide.
Na linuxu se jedino zove GSConnect jer koristim Gnome, ali isti je proizvod u pitanju. Ima još opcija osim ovih koje sam naveo, ali to znam napamwt jer to koristim. Eh da, prikazuje mi notifikacije s moba na desktopu uredno (obratno imam isključeno).
Ne znam koliko se vidi iz screenshota, ima dosta opcija. Meni je skoro sve uključeno, ali realno koristim samo ovih par, no zato su mi redovito potrebne.

..
Hoće li se naplaćivati?
Istovremeno, korisnici na društvenoj mreži X već izražavaju zabrinutost da bi značajka mogla biti ograničena samo na određene aplikacije ili zahtijevati pretplatu na usluge poput OneDrivea, što Microsoft za sada nije komentirao.
-odgovor? -ne (đabe-free..), ali .. da. :)
-free apps-soft, naplata usluge, cloud, 365, onedrive..
-sve što ms gura posljednje desetljeće je u tom smjeru-cilju.
-umjesto jednokratne prodaje licence, beskonačna naplata-usluga, kao mobitel-tarife, plaćaš-imaš.
-računala-uređaji postaju glupi terminali za liniju pri čemu ms više ne zanima koji os netko koristi, win-lin-mac.. ili android, kao ni hw, osim da omogućava korištenje tih usluga dok bitnu ulogu u tome ima tpm čip.
-ms time eliminira sve brige-troškove-support, razvoj, to nek radi neka linux zajednica kao ubuntu, đabe...
-priča o linuxu, kao win-killeru, 'samo što nije'.. umjesto da postane killer, postao je altruistički besplatan šljaker za ms, dok je sve obavio ms, uključio linux (subsys), posjeduje par važnih soft-teh-fora i može biti miran, dok novac kaplje, tj koliko god da su zarađivali do sad npr prodajom win-licenci, sad će x-puta više, tj praktički kroz godišnju pretplatu na usluge će se plaćati cca cijena klasične win licence, time u prosječnom vijeku osa-softa-računala desetak puta više nego što je prihod za sam os-licencu, no pogodnost je što se dobije sve, tj uključeno i office-ostalo, pri čemu juzer-čitatelj može primjetiti da su osevi i office paketi za kranje korisnike (male-kućne, osobno) već free dostupne, npr google docs ili linux+libre itd. a dio firmi je već prebačen na ms-365 pakete koje plaća godišnje-paušalno, slično..
-eliminirana piraterija, povećan prihod, smanjen trošak.. još da nisu zasrali ostalo kao mrtav skype, no imaju dovoljno ostalih aduta u rezervi, pa će uspjeti.
-čak se za sad ne guraju u apple-mac-ajfon, koji u tome mora imati prednost kao isti brand-vlasnik koji pod kontrolom ima sve, hw+sw, ne samo sw..
-teorija, na papiru-tehnički, .. računala ili uređaji, npr mobitel koji je danas praktički jednak računalu ali ograničen džepnim dimenzijama, tablet-laptop kao prelaz mobilno-desktop, dok klasičan desktop ostaje za rad, grafiku, gaming, .. tamo gdje treba veća snaga, ekrani, žice, hw.. uključivo i stol-stolac, kao i potrošnja tj zidna utičnica vs baterija koja osigurava pogon-performanse koju zvjeri traže... dok se prikaz slike s ekrana svodi samo na to, prikaz-projekciju slike, pri čemu je nevažno koji čip što radi i nalazi li se u ruci-mobaču ili workstationu, radi isto, dok je interfejs ulaz-izlaz samo različit tj fizički ograničen u džepnom slučaju vs desktopa koji zato nije mobilan.
-neobično.. neće glavni u tome biti apple, mada ima mac+ajfon + brand .. neće ni linux, koji pokreće sve uređaje osim desktopa +90%-recipročno, mada je u tvboxovima, fritezama, routerima-mreži, mrežni car, svugdje.. nego će to ipak biti ms.
-ako gledamo povijest, win-ms-gates i mac-apple-jobs .. vidimo klasičnu smjenu gore-dolje, prvo je jobs praktički propao, pa se uz pomoć gatesa tad na vrhuncu vratio i pregazio sve ostale, dok danas svi sline za appleovim dionicama, ne za msovim.. no u klasičnom scenariju povijesti, eto novog obrta, pa gates opet ide na vrh .. a linux ostaje gdje je bio, nigdje-svugdje, dečko koji obećava, koji ekšli šljaka, no novac-biz je ono što je bitno, ne da radi, nego da zarađuje.. a zarađuju oni, ms-apple, philips-sony, vlasnici patenata-licenci svega, mp3, kodeka, pa isti video soft kao davinci ne može na lin raditi isto što na mac-win, jer apple ne da licencu za kompresor a bez tog u audiovizulanom bizu nema kruha, jer su licence temelj naplate-tantijemi-vlasništvo.. pri čemu postaje jasno zašto oni zarađuju, jer su brand, ms-apple, dok linux nije brand nego svašta-razno, os, kao šaraf-cigla-sastojak, no ne nešto što postane brand-licenca i time važan kao vlasnik, time moguća zarada iz ničega pukom napaltom prava korištenja dok za svaki logo sony-philips dobiju svoj dio pri čemu ne moraju mrdnuti prstom i nešto prodati-napraviti, samo naplatiti.. to je the-brand, vlasništvo nad bitnim stvarima mada su to 'samo' paprirnata pravna-prava, koje su tijekom stoljeća stvorili zakone-temelje koji im to pravo daju.. tj papirnato pravo koje da se papir baci ne postoji, kao i to da za provedbu treba i posjedovati šestu flotu ako druga strana ne želi platiti.. nije važno što, film, glazba, michaeljackson već desetljeće mrtav, freddy, .. veselo zarađuju glazbom-spotovima vlasnicima, beskonačno.. globalno, nadporez, tj porez drugog naziva, pristojba, namet.. pa i mjesečna-godišnja pretplata na usluge.
-soft, autorska (vlasnička) prava, .. šbb-kbb.. što da ih usporedimo s npr pakringom? .. da je netko patentirao nešto za pakring, npr bijele crte oblika slova T .. i da po toj osnovi, svaki parking-biz plaća dio-postotak, kao što rade tv-radio stanice za audio-video i uplate na račun vlasnika prava kao kroz zamp.. savršen posao-biz, beskonačan, đabe, bez rada-brige, porez... da tesla (nikola) nije želio upravo suprotno, tako bi bilo sa svakim elektromotorom-generatorom.. plaćalo bi se vlasniku po snazi, postotak.. a to je temelj svih licenci-copyrighta-autorskih prava, zapravo vlasničkih, kompanija, mega-multinacionalnih, koje uspješno izbjegavaju poreze i akumuliraju trilijarde, dok stvaraju sve veću razliku u podjeli dobara na one koji imaju puno-previše i ništa.. pa tako klasičan američki rednek ne kuži da je zbog takvog poslovanja kompanija i ne plaćanja poreza zapravo socijalno siromašan i bez posla, dok migranti rade za pola iznosa i više ne moraju outsorceati posao, sad dolaze sami, što trumpek zaustavlja žicom-vojskom, no on je taj magnet-pokretač koji to stvara tj kompanije i novac koji stoje iza takve politike, poreznih prevara koje su legalne, ratovi.. sve je to sitniš u odnosu na trilijarde pri čemu samo poneki postotak neplaćenog poreza već osigurava manjoj kompaniji te klase milijarde u džepu i razlog za nastavak po isotm planu pa i ratovanje jer novac je važan, najvažniji.. a u tome je jako puno novca, kojeg samo treba pobrati i to rade, nadporezima na sve, usluge.
-ponovo, kraj članka i pitanje, hoće li se naplaćivati? -naravno, jer to je svrha, naplatiti-zaraditi-novac i to jako puno, više.. i znaju kako se to radi dok posjeduju ekšli sve, sam internet, sve protokole, sva prava.. a ako nešto ne posjeduju, ucjenit će ukrainu za rude, dobit će.. uzet će panamu, grenland.. tako radi teški kapital, novac, ima sve i može sve. Hoće li nešto naplatiti? naravno.. onak, pitanje je dječje-naivno, hipotetsko.. naravno da će naplatiti a mi kao konzumenti ćemo biti sretni, kao kad ulovimo slobodno mjesto za parking (kojeg plaćamo).. :)
Sad mogu konacno nesmetano krasti sve podatke i s google ekosustava. Mljac.
Feed me! Feed me! Feed me!
Feed me, Seymour
Feed me all night long
That's right, boy
You can do it
Feed me, Seymour
Feed me all night long
'Cause if you feed me, Seymour
I can grow up big and strong