Ovako izgleda iPhone 17 Air pored iPhone 16 Plusa
Vezano uz: Ovako izgleda iPhone 17 Air pored iPhone 16 Plusa

Kad vidimo cijenu trend bi mogao postati: dajemo manje za više. 😁

Lijepo izgleda

A ovako će izgledati u džepu.
Ako stavis u pogresan dzep ;) sve se vise divim appleu. Nasao je nacin da proda odvojeno bateriju a garant ce telefon poskupiti....

Ako stavis u pogresan dzep ;) sve se vise divim appleu. Nasao je nacin da proda odvojeno bateriju a garant ce telefon poskupiti....
U jednom trenutku sam se zapitao koji je smisao tih tankih telefona, a ti mi unaprijed dao odgovor.

baterija od 2800mA ne bi tribala biti problem...valjda će biti kupiti maskicu sa ugrađenom baterijom...da je apple mudar bi izbacio maskicu sa baterijom za kupiti

baterija od 2800mA ne bi tribala biti problem...valjda će biti kupiti maskicu sa ugrađenom baterijom...da je apple mudar bi izbacio maskicu sa baterijom za kupiti
Stalno se kuka kako je baterija jedva dovoljna za dan i sad kad je prepolove trebalo bi da je dovoljno? Do kad? Do podne? Ako i toliko....
BIce maskica nista ne brini pa zato to i rade.... Niko nije trazio tanak telefon sa pola baterije... Barem niko normalan....
Iduce godine baterija od 1400 mAh i svi ce padati u trans od inovacija....A mi sa velikim baterijam i 120W punjenjem cemo se cuditi pa zar to iko normalan kupuje.... A ice kao vruce kifle jer mora se imati najnoviji iphonet za naslikavanje u WCu....

Ali zanimljiv bi bio sistem kao kod aku alata , znači potrošiš bateriju izvadiš ju i metneš drugu. I dat ljudima neki izbor hoćeš 2000, 3000 ili 4000mAh baterije. I da bude kompatibilno sa idućim generacijom mobitela .

Apple ce ti dati izbor? 4000 je smijurija u 2025 godini a kamoli ovaj jad od baterije....

U trendu uvođenja AI gluposti u sve sfere upotrebe mobitela sigurno nije poželjno smanjivati kapacitet baterije. Gledam AI za obradu fotki, planove da se AI uključi u pisanje mailova, pa računaj da imaš AI za pretraživanje weba, prepoznavanje lica na fotografijama itd. pa će ispasti da imaš ultratanki mobitel i 1-2 maskice s baterijom sa sobom da bi izgurao cijeli dan upotrebe.
Koja je onda poanta ultratankog mobitela?

Kakav flop.
Ta prica s tanjim telefonima je imala smisla u doba "cigle", 4 cm debelih telefona s monokromatskim ekranom pa se tanji telefon slavio kao neko postignuce.
Duljina trajanja baterije je uvijek bila kritican faktor kod telefona, i sada kada umjesto monokoromatskih imamo hi rez ekan s napumpanim kamerama i skoro konstantnom razmjenom podataka s mrezom, gledanje hrpe videa ili pustanje muzike, ubacivanje 2.800 maha je smijeh.
Ta ce se tanjina ionako izgubiti u maski, onda zasto smo krecili? A placas "top dollar" za nesto sto je u startu substandardno. Da ne spominjem da im AI stuca, sad prodaju neke ideje o kao keramickim kucistima zbog kojih ne trebas masku itd.
Stvar pokazuje znake zamora.

Ma apple je prepametan, ljudi su ionako konstantno prikopcani doma, autu i poslu tak svejedno mogli su napraviti i mob od 1mm bez baterije

Ja bih na primjer kupio edge/air/slim, kada bi to bili mobiteli normalne veličine.
Trenutno koristim S23, 146mm visina, fantastičan, čak da je još manji bilo bi idealno, tipa iPhone 13 mini kojega nikada neću prežaliti što nisam kupio. S23 sam mislio zamjeniti, Pixel 9/Pro je prevelik, 153mm, 16 pro su također povećali na 150 pa mi i on otpada, tako da realno osim S25 nemam što kupiti, a to je praktički isti telefon kao i S23 koji koristim tako da nema potrebe za zamjenu još dobre dvije godine.
Baterija na S23 mi je više nego dovoljna za dan, puni se do 80-90 te dan završava na 20-40.
Kada bi napravili slim verziju mobitela te veličine sa silicon-carbon baterijom, kupio bih ga u preorderu bez razmišljanja.

Ja bih na primjer kupio edge/air/slim, kada bi to bili mobiteli normalne veličine.
Trenutno koristim S23, 146mm visina, fantastičan, čak da je još manji bilo bi idealno, tipa iPhone 13 mini kojega nikada neću prežaliti što nisam kupio. S23 sam mislio zamjeniti, Pixel 9/Pro je prevelik, 153mm, 16 pro su također povećali na 150 pa mi i on otpada, tako da realno osim S25 nemam što kupiti, a to je praktički isti telefon kao i S23 koji koristim tako da nema potrebe za zamjenu još dobre dvije godine.
Baterija na S23 mi je više nego dovoljna za dan, puni se do 80-90 te dan završava na 20-40.
Kada bi napravili slim verziju mobitela te veličine sa silicon-carbon baterijom, kupio bih ga u preorderu bez razmišljanja.
tebi je, kao i meni, čak i dobro što nemamo nekog izbora
ovako smo prisiljeni ostati na 'starom' mobitelu, što nam - da je pameti - ionako trebalo biti normalno, da ne kupuješ nešto samo zato da se kupuje, iako ti ne treba

Slažem se, ja sam sa 6.8" ekrana napravio skok unazad ba 6.1", iP pro su digli na 6.3". Najveća mana apple telefona mi je generalno težina, svi redom su cigle.
Od androida sam odustao jer huawei su sj***, xiaomiev OS mi je smeće i jednostavno sam prestar i više mi se uopće neda zajeb** sa custom romovima, pixel je bio opcija ali naprosto previše problema, oneplus je nekada bio zanimljiv, a samsungovo govno od exynosa više ne želim niti vidjeti kamoli koristiti. ( p.s. znam da su nešto promijenili oko toga za pokoji model ). I na kraju furam bazne modele iphone-a i jedino što bi htio jest da malo smršavi, gabariti i dimenzije su mi taman, ali bi mogao na dijetu.

S23 je 146 mm a iphone 16pro je samo 3mm duži...a dobiješ telefon na razini samsung ultre serije...vuče me ultra ali me odbija veličina a sa druge strane iphone 16 pro je 13 mm kraći i 6 mm uži od ultre...S23 ima 146 mm x 71mm...i samo je 3 mm kraći od 16 pro
imam iphone 12 pro

Slažem se, ja sam sa 6.8" ekrana napravio skok unazad ba 6.1", iP pro su digli na 6.3". Najveća mana apple telefona mi je generalno težina, svi redom su cigle.
Od androida sam odustao jer huawei su sj***, xiaomiev OS mi je smeće i jednostavno sam prestar i više mi se uopće neda zajeb** sa custom romovima, pixel je bio opcija ali naprosto previše problema, oneplus je nekada bio zanimljiv, a samsungovo govno od exynosa više ne želim niti vidjeti kamoli koristiti. ( p.s. znam da su nešto promijenili oko toga za pokoji model ). I na kraju furam bazne modele iphone-a i jedino što bi htio jest da malo smršavi, gabariti i dimenzije su mi taman, ali bi mogao na dijetu.
O kakvim custom romovima ti pricaS? Problemi i sl? Meni vise djeluje da sam sebi opravdavas zasto si kupio iphone...

O kakvim custom romovima ti pricaS? Problemi i sl? Meni vise djeluje da sam sebi opravdavas zasto si kupio iphone...
Ne samo kazem što mi ne valja kod pojedinog proizvođača, ima i apple svojih mušica. I imao sam sve navedene, xiaomijev OS mi nikada nije sjeo.

Ne samo kazem što mi ne valja kod pojedinog proizvođača, ima i apple svojih mušica. I imao sam sve navedene, xiaomijev OS mi nikada nije sjeo.
Imam u kuci i xiaomi i poco sto je manje vise isto i radi kao i svaki drugi android... Par minuta da deinstaliras smece i to je to. Nema neke razlike ionako ne buljim u os vec u aplikacije a one su iste....Meni je iphone smijesan i ogranicavajuci do bola plus puno nelogicnosti... A bateriju i smijesno punjenje necu ni spominjati. Pogotov za tu cijenu.... Ne bi svoja 120W punjenje na Poco F6 mijenjao ni za kakav iphone....Dok operes zube telefon na 100%. Prakticno punjenje ne postoji.....

Imam u kuci i xiaomi i poco sto je manje vise isto i radi kao i svaki drugi android... Par minuta da deinstaliras smece i to je to. Nema neke razlike ionako ne buljim u os vec u aplikacije a one su iste....Meni je iphone smijesan i ogranicavajuci do bola plus puno nelogicnosti... A bateriju i smijesno punjenje necu ni spominjati. Pogotov za tu cijenu.... Ne bi svoja 120W punjenje na Poco F6 mijenjao ni za kakav iphone....Dok operes zube telefon na 100%. Prakticno punjenje ne postoji.....
Svakom njegovo, imao sam Poco puna 2 mjeseca. na iP mi baterija zdura čitav dan, a punjenje me ne muči toliko, jer ga većinu vremena punim u uredu. I kao što rekoh XY stvari mi je išlo na živce na Androidu, XY stvari mi isto tako ide na živce na iPhone-u savršenog nema.
Pohvaljujem trend u kojem su mobiteli sve tanji, a zaštitne maskice s ugrađenim baterijama sve deblje.