gpd sub 17.5.2025 13:17
Zaporožac kaže...

A zašto bi maknuli ?!

To je broj prevaranta, pa ako ima koja dobra duša ovdje, neka mu uplati. 

Nemora biti,

možda su i vlasnika IBAN-a haknuli. ili je istraga u tijeku, tako da bi svakako trebalo razmislit o zamagljivanju IBAN-a

kerum sub 17.5.2025 17:34

Nazalost jako sam razocaran traljavoscu clanka. IBAN jasno objavljen, samo nekoliko generickih savjeta od kojih "Instalirajte pouzdanu sigurnosnu aplikaciju" bode u zdrav mozak.

Sto niste naveli koje je to tocno podatake doticna zrtva upisala u lažnoj anketi? Da nije mozda korisnicko ime i lozinku? Ako nisu u pitanju bili pristupni podaci, o cemu je konkretno rijec - koji to CVE WhatsApp nije pokrpao?

kunjavac pet 23.5.2025 13:45

Kerum:

kliknuo sam na link, vodi te na očigledno lažnu stranicu gdje trebaš glasasati za nekakve sličice dječice. Ove babroge da 'klikanjem na link ti netko preuzima račun' je razina fejsbuka.

Traži te da se prijaviš se na whatsapp web.

Sama stranica je napravljena prilično traljavo i nije opasna sama po sebi, već je opasno to što 'za glasanje se trebate prijaviti u svoj whatsapp račun tako da odete na ...->linked devices->link a device i skenirate QR kod' - odlična navlakuša za neznalice.

Nakon prijave u whatsapp račun na webu se možeš odjaviti tako da klikneš ... -> linked devices i odjaviš sve prijavljene uređaje (klik i log out)

Drame 'da se sada ne osjeća sigurno' su razina 'Moja tajna' časopisa... ovaj 'prijatelj informatičar' koji joj je pomogao... isuse i bože, koja ekipa.