Trump od Applea traži zaustavljanje širenja proizv
Vezano uz: Trump od Applea traži zaustavljanje širenja proizv

Mojih 100.00€ura na okladu da ovdje Trump gubi!
Obzirom na proceduru izgradnji tvornica, svega ostalog, ode njegov mandat, a drugog nebu dobio! Ustvari trećeg !

Zvir, zavisi koliko novaca imaš, a ovdje se barata milijardama dolara. Ako me pamčenje dobro služi, Tim Cook je nakon atentata na Trumpa (kada je svima bilo jasno da će biti 47. predsjednik) rekao da će Apple uložiti oko100 milijardi dolara u SADu.
Samo funkcionalna peć napravljena od drveta je nemoguća. Sve ostalo je moguće.

@viciousone, za vrijeme njegova prošlog mandata je bio dogovor sa Foxcon-om da će otvorit tvornicu u vrijednosti 10 milijardi dolara i zaposlit 13 tisuća radnika, uz porezne olakšice od oko 2,8 milijardi dolara i to sve 2017 i gle čuda sve je na kraju drastično smanjeno, investicija je pala na 600 milijuna, zaposleno je 1200 radnika, koji sastavljaju totalno druge stvari (bez razvoja) i tvornica je otvorena 2021/2022. Trumpova doktrina nudi jednostavne odgovore na kompleksna pitanja. Ona rezonira u dijelu javnosti koja se osjeća napuštenom i prevarenom liberalnim poretkom. Ali ekonomska stvarnost rijetko tolerira jednostavne odgovore. Povrat radnih mjesta iz 1990-ih je iluzija. Umjesto povratka u prošlost, izazov je oblikovati budućnost. Carine tu malo mogu pomoći. One stvaraju umjetnu konkurentnost, ali bez sustavne industrijske politike – uključujući ulaganja u R&D, obrazovanje i zelenu tranziciju, one mogu malo pomoći.

svaki MAGA(rac) koji kupi iphone i ostale stvari koje se mogu proizvesti u land of freedom a nije nego je iz drugih zemalja je IZDAJNIK i LICEMJER

Obzirom na proceduru izgradnji tvornica, svega ostalog, ode njegov mandat, a drugog nebu dobio! Ustvari trećeg !
Odi na Polymarket, stavi 100€ i svaka cast ako dobijes.

To je tvoja optimistična verzija?
Pravo je pitanje žele li amerikanci iPhone proizveden u SAD-u plaćati dvosruko ili trostruko više, od onog proizvedenog u Indiji. Uz to koliko vremena treba da se tvornice koje već postoje u Indiji, sagrade u SAD-u.
Trump valjda misli da se to može izvesti čarobnim štapićem u trenu.