danko99 uto 13.5.2025 08:37

S vremenom bi trebalo bit manje mobitela bačenih u smeče.

Flagship mobitel star 2 godine možeš nabavit za 300 eura.Pošto inovacije u tom segmentu više ne postoje, potreba za zamjenom mobitela je sve manja.

Samo baterije mjenjat i to je to.

Sirotanovic sri 14.5.2025 05:07

Baš sam htio nešto slično napisati . Njuškalo je izvrsna stvar za mobitele i reciklažu, u ladici neman starih, sve sam poklonio bližima ili prodao.

A opet ima dosta ljudi kao hrčak skupljaju po ladicama, pogotovo stariji , umjesto da to smeće odnesu na reciklažu.

ante_etna sri 14.5.2025 09:39

Ima u mom kraju jedan lijepi drevni običaj i tradicionalno vjerovanje. U blizini je jedno čisto jezero i ako baciš novčić ili neku staru vrednotu za koju si vezan tipa lančić, zamisliš želju ona ti se ostvari. Ja sam želio čisti planet s pitkom vodom i bacio stari mob unutra. Imam još jedan stari Siemens C-35, smeta mi po ladicama, a žao mi ga baciti.

gpd sri 14.5.2025 10:44

Ono što nećete pročitati u ovom članku :

Za sigurno brisanje podataka sa mobitela, morate pronači čip flash memorije i uništiti ga.

Za to vam je od alata potrebno čekić i čavao. plus alat za otvaranje mobitela.

Sirotanovic sri 14.5.2025 22:18

Teoretski me zanima koja je šansa da kad odneseš mob. na reciklažu a nisi čovjek od nekog interesa za nekog, i onda da netko spaja tvoj mob. sa hakerskom ili špijunskom opemom i gubi vrijeme da izvadi sve gige podataka smeća? Ili ovi iz Tele2 ili HP?

Ako si nečija meta taj netko se obrati Izraelcima i ovi izvade podatke dok ti je mob. još u džepu .