dreadmoore sub 10.5.2025 08:45

Moja iskrena sućut svima i ako sam ga vidio na 5$ bio sam jako sumnjičav kupiti ga, pogotovo jer sam prvo pogledao sve prethodne ulaze  po nižim cijenama i količine novca u tom trenutku ubačene. Možda sam pogriješio što se nisam kockao sa 100$ ali posebno kod tih novčića gdje je veliki hype dogodi se dobar raggpull.U trenutku kad je pogodio 10$ mislio sam evo raggpull, ali eto otišao je na 75$ za manje od 72h.A onda dosta prijatelja i poznanika su kupili ga po 20$-30$ neki su uspjeli x2 ili x3 a neki su ga očekivali i na 100$ pa su i na 50-60$ njima sam odmah uručio sućut paloj braći. 

grgaRi sub 10.5.2025 08:48

Ulagač je investitor koji kupuje određenu imovinu čak u višestrukim šaržama( average dollar cost), na duži vremenski rok ( 2-5-10 ... godina) u kojem očekuje određeni prinos od kupljene imovine. U konkretnom slučaju radi se o malim trgovcima-trejderima-špekulantima koji su očekivali visoke prinose u relativno kratkom roku i svojom naivnošću upali u klasičnu  insajdersku pump&dum(p) shemu, ništa novo u meme-alt coin svijetu ... Da bi se istom stalo na kraj, potrebna je nekakva regulacija ... Uglavnom, ulagači gledaju i ulažu  u malo drugačiju vrstu imovine a "ulagači" kao i uvjek do sad, ulažu u "šarene laže na štapu" kako kaže naš Neven Vidaković i ostanu na sred polja sa spuštenim gaćama.

registracija sub 10.5.2025 10:47
danko99 kaže...

Klasični meme pump and dump.

Ali kad gledaš, puno sigurnije "klađenje" nego da puštaš pare u nekom kretenskom kasinu ili kladionici.

ovo je za razliku od kladara, ilegalno. kao i 80% stvari oko tih coinova