Mael čet 8.5.2025 13:30

Ajme opet ovi članci koji su na razini ameba...

Što znači zapadnjačka prehrana, tko su zapadnjaci? Jesu li mediteranci zapadnjaci? Jesu li native Americans zapadnjaci? Il su samo amerikanci koji žive na fast foodu zapadnjaci?

U istom članku spominjati istraživanje i ovakve nedefinirane pojmove je zbilja groteskno. Tko je ciljana publika? 24sata?

I to još potpisani članak... pa kako?

Nažalost mislim da dolazi vrijeme napuštanja bug.hr-a, nekad sam dolazio u potrazi za zanimljivostima i raznim tech temama.
Ovo sad liči na hibrid net.hr, 24sata i dnevno.hr sa primjesama nekadašnjeg bug-a.

Zaključak je da je loša prehrana loša, al eto amo napisati zapadnjačka.. to bi onda valjda značilo da je istočnjačka, južnjačka il sjevernjačka prehrana zdrava, ali..
Ako je izvorni rad sa takvim narativom, onda sigurno nije znanstveni - znanost počiva na striktnim definicijama...

Stavrno ne razumijem, ako je cilj popuniti kvotu članaka, pa dajte si bar truda da to liči na nešto. Posebno danas kad uz AI možete to lijepo oblikovati.

Ono, u svijetu gdje paziš kako ćeš nekoga osloviti, da ne bi napravio generalizaciju, je sasvim ok napisati zapadnjačka prehrana i to još okarakterizirati kao znanstveno...

Space Cadet čet 8.5.2025 15:37
Mael kaže...
Što znači zapadnjačka prehrana, tko su zapadnjaci?

Pa lijepo ti piše u članku da se pod "zapadnjačka hrana" podrazumijeva prehrana "bogata mastima, siromašna vlaknima". Za razumijevanje je to dosta informacija, a ako te zanimaju detalji, naveden je link na studiju. Naravno da se svaki zapadnjak ne hrani tako kao ni što svaki Dalmatinac ne pije maslinovo ulje na čaše i nikad ne jede crveno meso.

Meni se prije čini da su tvoje čitalačke navike na nivou 24sata - preleti članak u 3 sekunde pa ajmo srat u komentarima.

Mael čet 8.5.2025 19:52
Space Cadet kaže...
Mael kaže...
Što znači zapadnjačka prehrana, tko su zapadnjaci?

Pa lijepo ti piše u članku da se pod "zapadnjačka hrana" podrazumijeva prehrana "bogata mastima, siromašna vlaknima". Za razumijevanje je to dosta informacija, a ako te zanimaju detalji, naveden je link na studiju. Naravno da se svaki zapadnjak ne hrani tako kao ni što svaki Dalmatinac ne pije maslinovo ulje na čaše i nikad ne jede crveno meso.

Meni se prije čini da su tvoje čitalačke navike na nivou 24sata - preleti članak u 3 sekunde pa ajmo srat u komentarima.

Naslov "Crijevni biom –štetna zapadnjačka prehrana"

"Naravno da se svaki zapadnjak ne hrani tako kao ni što svaki Dalmatinac ne pije maslinovo ulje na čaše i nikad ne jede crveno meso." 

Upravo tako, zašto onda nešto generalizirati u tom kontekstu. Isto tako možeš reći Dalmatinci su glupi, zapadnjaci su lijeni ili neke politički ne korektne izjave - kojii je smisao

ili možeš npr (kao ti) vrijeđati