dankodr uto 6.5.2025 06:29

Ne znaš šta od gore za djecu... ovaj kineski model(gdje netko određuje djeci šta će gledati) ili zapadni model fine djeca sama biraju šta će gledati (influenceri, goli kuhar,  brak Na prvu,  Bih arother, večera za 5......)

Van_hohenheim uto 6.5.2025 07:52

Koliko god se meni ne sviđao kineski "socijalizam" i upravljanje državom ovo mi se čini kao dobra ideja, barem u teoriji... Današnja djeca su video zombiji kojima je pažnja narušena shortsima i tik tokom a o sadržaju da ne pričam. Totalni debilizam i click bait na koji i ja, konjina od 33 godine, padnem a di nebi djeca...

Ivan(4) uto 6.5.2025 11:42

U međuvremenu, u "zemlji slobodnih", predsednik najavljuje uvođenje carina od 100% na filmove snimljene van SAD, kao ekonomsku i meru nacionalne bezbednosti. Nekako ispada da svi vole da imaju uticaj na to šta narod gleda.

viciousone uto 6.5.2025 13:39

@warhammer Neki dan mi je dijete bilo u Strasbourgu.
Obračali su im se nekakvi govornici. Jake žene i slabi muškarci. 😂

Uvodna riječ upučena djeci je bila da im moraju vjerovati. 😂
Potom priča i pitanja i odgovori na temu klimatskim promjena i kako EU želi lokalnim djelovanjem regulirati atmosferu planeta Zemlje 😂 oporezivajući građane EUa do besvijesti bez da itko zna koji krajnji cilj žele postići (možda prekambrij sa 35% kisika u atmosferi).
Ako to ne smrdi na prošla vremena....

ante_etna uto 6.5.2025 13:53
viciousone kaže...
Ne Ivane(4). Falio si. Priča o tarifama je priča o reciprocitetu. Trump je poslovni čovjek. Nije političar.

Kakvom reciprocitetu ako carine idu na stvari koje ni ne rastu u USA? Nije političar? Oni nisu bili ni Carter ni Reagan.

Old Iggy uto 6.5.2025 14:18
viciousone kaže...
Ne Ivane(4). Falio si. Priča o tarifama je priča o reciprocitetu. Trump je poslovni čovjek. Nije političar.

Povezati carine i kupoprodajni reciprocitet može samo kompletna budala.

Na stranu što Trump ima veze s poslovnim čovjekom koliko i ja s gimnastikom.

Old Iggy uto 6.5.2025 16:00
Novice kaže...
On može biti budala i loš biznismen ali tvrditi da on nije biznismen je idiotizam.

Tako sam i ja gimnastičar.

No dobro, ja sam barem preskočio kozlić i napravio kolut na ručama, kakav "biznis" je on uspio napraviti ne mogu se baš sjetiti.

warhammer uto 6.5.2025 17:19

Izmišljaš , patološki lažov , kao svaki fanatik maga fanboyz .

Trumpoidna Amerika je državni teror  poput NR Kine i rusije .Sreća po Američke građane štiti ih još uvijek ustav  pa zasada stradaju strani državljani sa i bez viza , studenti , radnici , turisti koji se deportuju zbog uvreda velikog vođe na društvenim mrežama .

ivan dragi sri 7.5.2025 11:45
torrente kaže...

Svak tko u danu slaže najmanje 20 puta i hvali se naokolo kako je random žene hvatao za pičku, a one nisu smjele zucnuti od straha.. nije nikakav biznismen, nego ološ.

Kako je misao tekla, a s obzirom na temu članka, ponadao sam se da ćeš poentirati sa "... uzor mladima". 

Plasiraju sadržaj svima nama već desetljećima samo što se svi pravimo da nam ne plasiraju.

Kad bi čovjek gledao medijske napise i yt klipove ispalo bi da je lik žešće na spektru autizma tj. u rangu "posebnih potreba", a realno - Trump je genije. Nikad prije nisam vidio takav oblik fetišizma prema nečemu što jedan političar predstavlja. Zapravo samo kod Keruma al on je bio baziran lokalno. Sjećam se onih sprdnji pred prvi njegov mandat - "ma kakav Trump", ili by John Oliver - "Do it!". Ili Obama šta je pričao itd. Kad bi čovjek brojao po medijima koliko su puta u naslov stavili da Trump laže, izgubio bi 6 mjeseci života. A realno, genijalna taktika. Kad ljudi ne vjeruju mainstreamu, možeš oblikovati priču "alternativnim činjenicama" kako god ti paše i narod će to prihvatit samo zato jer više ne želi prihvatiti ekipu i laži koje gura taj korporativni fake mainstream. On da je prdio u mikrofon na debati dobio bi izbore samo zato što su ostali teledirigirani kandidati dozlogrdili i bogu i vragu. Gledaš ih redom ko robote koji ponavljaju jedne te iste laži koje ne razumije nitko, ala onaj PR izvadak za medije na kraju predstavljanja novog praška za veš. Znaš da seru, da ne pere SVE mrlje, da je isti kurac kao i onaj prašak za veš od lani i da dodatak "ultra" ništa ne znači. I sad svi nešto brundaju jer je lažov pobijedio lažove. Napravio je i prodao ultra giga mega turbo uber prašak za veš, što je zamisli - pokvareno, buhu, jer fer je bilo lagat malčice tek toliko da se održi iluzija da se zapravo ne laže. Sad se ovi puše jer ih odjednom briga za narod? Ne, već zato što je ispao "bolji" lažov od profesionalnih, karijernih lažova. Dok je ekipa trešnje krala na ljestvama, Trump je došao dizalicom.

Dakle nije on glup, ovi s druge strane su glupi. Svi (mi) koji ga podcjenjuju su kreteni. Nebitno da li je ološ, smeće, lažov. Koji točno političar nije bi ološ, smeće i lažov? Treba dakle pametnije i lukavije crtat mete.

Cezara su koknuli (između ostalog) iz straha da će se proglasit kraljem, monarhom. Da bi odmah nakon toga Rim postao imperij, a sama titula imperatora postala cezar, kajzer - car. Ček sad da vidiš što će bit nakon Trumpa.