Boris grozni pon 5.5.2025 11:24
SharkZ kaže...

Zapad drži patente za sve moguće tehnologije vezane za cpu/gpu.

Tako da će bilo kakav proboj kineza biti mission imposible, nažalost.

Bas zato, prisilit ce sami sebe da naprave novo, brze, bolje i jeftinije

LudaRajcica pon 5.5.2025 11:57

Odradio sam malo quantne fizike i fraktalne matematike i dosao sam do tocnog odgovora.

Sansa da se Kina osamostali je otprilike edanajest hiljada, devetsto trideset i osam od sto!

ilitiga pitanje je nebitno, jer je dogadjaj odavno dogodio u povijesti.... a to jel 28nm, 14nm, 7nm ili 2nm je posve nebitno... ima ih milijarda i prosjecan IQ im je barem 10 bodova iznad EU/USA ;)

Gallu pon 5.5.2025 13:17
SharkZ kaže...

Zapad drži patente za sve moguće tehnologije vezane za cpu/gpu.

Tako da će bilo kakav proboj kineza biti mission imposible, nažalost.

To ih može brinuti samo za plasiranje proizvoda na strana tržišta. Ako im treba za domaće tržište koje je samo po sebi dovoljno veliko - zaboli ih on stvar.

Plus, imaju i oni sasvim dovoljno patenata ili open source rješenja da zadovolje i strana tržišta u nekim segmentima. Posjeduju i Imagination Technologies koji im daje sasvim pristojnu količinu IPa.

zvir12 pon 5.5.2025 16:36
Memphis kaže...

i još financiran od strane države ... 

Ti još vjeruješ u mitove slobodnog tržišta, nevidljivu ruku i ostale pizdarije. Mnogi ljudi još uvjek vjeruju u čudovište iz Loch Nessa. Predlažem ti da pročitaš slijedeći članak. 

link

Memphis pon 5.5.2025 22:24
zvir12 kaže...
Memphis kaže...

i još financiran od strane države ... 

Ti još vjeruješ u mitove slobodnog tržišta, nevidljivu ruku i ostale pizdarije. Mnogi ljudi još uvjek vjeruju u čudovište iz Loch Nessa. Predlažem ti da pročitaš slijedeći članak. 

link

A ja ti predlažem da se educiraš prije nego drugima dociraš svojim neznanjem.