Microsoft diže cijene Xbox konzola, kontrolera i i
Vezano uz: Microsoft diže cijene Xbox konzola, kontrolera i i

Navedeno su napravili da malo smanje prodaju jer je prijetila nestašica zbog ogromne potražnje.

Navedeno su napravili da malo smanje prodaju jer je prijetila nestašica zbog ogromne potražnje.
da, tako je, sve se koplja lome oko xboxa, nemoš ga naći ni za lijek

Dok se dogovore oko carina ili se ukinu ili se stavi iznimka za tehnologiju, naravno, vratit će cijene na staro?
Je vratili budu, ali ne. Nikad u povjesti svemira cijene nisu isle dole. Svi dizu kad treba a spustaju nikad pa ni onda.

Svi trebaju plaćati za idiotske odluke idiota u ovalnom uredu. Cijene igara su podigli jer je Nintendo otvorio vrata sa svojim igrama od $80 za Switch 2. PC gaming sve isplativiji. Za sve ostalo tu je" Master JAAAAR MATEY" card.

Nema veze, on će uzviknuti ''you beautiful people'' a još veći idioti koji su ga birali će svršiti.

Svi trebaju plaćati za idiotske odluke idiota u ovalnom uredu. Cijene igara su podigli jer je Nintendo otvorio vrata sa svojim igrama od $80 za Switch 2. PC gaming sve isplativiji. Za sve ostalo tu je" Master JAAAAR MATEY" card.
Ne trebas nista placati, jel te netko tjera da igras igre??
Isle su i graficke s cijenom u nebo za vrijeme rudarenja, a sad su odjednom normalne cijene.
Zakon ponude i potraznje, ako ovce kupuju i po vecoj cijeni onda cijena nece ici dolje, pravilo koje vrijedi uvijek.

Zakon ponude i potraznje, ako ovce kupuju i po vecoj cijeni onda cijena nece ici dolje, pravilo koje vrijedi uvijek.
Ma kakav zakon ponude i potražnje? XBOX se i ovako najlošije prodaje od svih konzola. Steam je car. Nije ni PC gaming skup sa hardverske strane kada shvatite da vam ne treba najnovija grafa i CPU.

Je vratili budu, ali ne. Nikad u povjesti svemira cijene nisu isle dole. Svi dizu kad treba a spustaju nikad pa ni onda.
Ma kako da ne, vidi se da ne pratis.
IT industrija je pravi dokaz kako cijene idu gore dolje.
Koliko puta su vec memorije, hard diskovi i ssd-ovi bili preskupi pa onda drasticno padali, i tako u krug?
I to sve ovisi o hrpi faktora, sirovinama, zasicenju trzista, novom proizvodnom procesu, poplavama/pozarima na koje se vade kad cihena ide gore...
Ali cijena svakako moze i i dolje.

Jedino što će i PC hardver poskupiti zbog istog idiota. Gledajući cijene, nekakav pristojan mid-range GPU košta kao PS5 Pro pa ne znam po čemu je PC gaming toliko isplativ ako ne računamo piratizaciju.
Da, Steam ima rasprodaje, ali ih ima i PS Store. Dodatno, tu je i npr. PS+ Extra gdje dobivaš hrpu igrara u cijeni mjesečne pretplate.

Jedino što će i PC hardver poskupiti zbog istog idiota. Gledajući cijene, nekakav pristojan mid-range GPU košta kao PS5 Pro pa ne znam po čemu je PC gaming toliko isplativ ako ne računamo piratizaciju.
Da, Steam ima rasprodaje, ali ih ima i PS Store. Dodatno, tu je i npr. PS+ Extra gdje dobivaš hrpu igrara u cijeni mjesečne pretplate.
Nije stvar samo u cijeni igara. Na PC-u imaš puno više slobode što se tiče kako želiš igrati igre. Od rezolucije do frame ratea, pa su tu i modovi. PC je također "all gen." Igranje najnovijih igara pa sve do igara unazad nekoliko desetljeća. Emulatori raznih konzola. Primjerice Metroid Prime 1-3 možete odigrati kao nativne PC shootere sa Primehack Dolphin emulatorom. Konzole su za ljude koji samo žele pokrenuti igru, zavalit se na kauč i mozak na pašu. Bez previše petljanja po postavkama. Nema ništa loše u tome. Ja osobno želim više slobode koju PC nudi. A igre najnovije sve pokrečem na OC-anom i5 8600K iz 2017. Sa polovnom RTX 4070, cijeli PC me koštao možda kao jedan PS5 Pro sa disc driveom. Cyberpunk 2077 na max postavkama u 2880 x 1620px i pa ja mislim i sve ostalo što sam igrao je bilo na max do sada. U 60 fps. DLSS i frame gen štake u ispomoć ofc. NA Epic gamesu imam preko 200 igara za koje ni centa nisam platio.

Pa nije baš isplativiji kad ti treba GPU od 1000€ da ti igre rade ok

Pa nije baš isplativiji kad ti treba GPU od 1000€ da ti igre rade ok
Ne. Cijeli moj PC nije 1000€. Tko vam je prodao maglu da treba GPU od 1000€? Igram sve na max sa polovnom RTX 4070 koja se može nači i za ispod 500€ ponekad. Ili ekvivalent od AMD-a. Lossless scaling košta 7€ na steamu. Frame gen u svakoj igri ako treba. To što bi neki htjeli igrati igre u 4K na max postavkama i 120fps je njihov problem.

Srećom imam konzolu i 2 kontrolera, te GP Ultimate do kraja 9mj - to moram hitno produžiti jer mislim da budu i njega digli.
Sad bude omjer prodanih PS5 i X Series vjerojatno još izraženiji.

Umjesto da su pametni pa da iskoriste ova poskupljenja Sonya i Nintenda i ostave pristupačnu cijenu, oni poskupljuju konzolu koja se ionako ne prodaje niti upola koliko PlayStation/Switch, a sad će još i manje.
2 TB Series X sada košta koliko i PS5 Pro koji je osjetno jači hardver i puno više je future proof jer ima znatno bolje upscaling rješenje.

Je samo treba shvatit da prosjecnom korisniku konzole to sve sto si naveo ne predstavlja apsolutno nista, jer takav korisnik zeli doc doma, upalit konzolu, i zavaljat se sa kontrolerom u rukama. Ne zanimaju ga rezolucije, frameovi u sekundi, grafičke postavke, emulatori i drugi komplikatori zivota da bi se samo....igrao. Da ne spominjem trazenje i kupovina polovnih GPUa da to ima koliko toliko prihvatljivu cijenu. Iz te perspektive PC nije nikako povoljan i isplativ.

Pa praktički to sam i napisao. "Konzole su za ljude koji samo žele pokrenuti igru, zavalit se na kauč i mozak na pašu. Bez previše petljanja po postavkama. Nema ništa loše u tome."

Dakle, očigledno je da će zbog SAD carina iznivelirati cijene za tako da trenutno gube u SAD, a razliku pokriva ostatak svijeta. Mi ćemo plaćati veću cijenu za istu robu a SAD će puniti proračun.
Još bolje će biti kada SAD smanji ili ukine carinu. Nama će ostati ista, povišena cijena, a njima će biti manja za iznos carine. Zar je itko očekivao da kod nas bude jeftinije nego u SAD?
A ovi što troše stotine milijuna dolara za razvoj igara neka slobodno propadnu skupa s njihovim milijunskim marketingom. Još malo pa će misija u igri biti skuplja od one u stvarnosti ?!

Dakle, očigledno je da će zbog SAD carina iznivelirati cijene za tako da trenutno gube u SAD, a razliku pokriva ostatak svijeta. Mi ćemo plaćati veću cijenu za istu robu a SAD će puniti proračun.
Još bolje će biti kada SAD smanji ili ukine carinu. Nama će ostati ista, povišena cijena, a njima će biti manja za iznos carine. Zar je itko očekivao da kod nas bude jeftinije nego u SAD?
A ovi što troše stotine milijuna dolara za razvoj igara neka slobodno propadnu skupa s njihovim milijunskim marketingom. Još malo pa će misija u igri biti skuplja od one u stvarnosti ?!
koji mi?? Na nama je da reagiramo tako da ne kupujemo, pa nije baš da nude nešto čega nema drugdje
Dok se dogovore oko carina ili se ukinu ili se stavi iznimka za tehnologiju, naravno, vratit će cijene na staro?