Renesis ned 27.4.2025 08:30
coldGT kaže...

Kaj se kabel 'zaključa' za punionicu kad poćne punjenje?

Nije navodnik, nego stvarno je, ima locking pin i na punjac strani i na auto strani.

To da ne bi netko neovlasten prekinuo punjenje ili ukrao kabel.

Na vecini automobila je dovoljno otkljucat auto dveput da se locking pin otkaci sa strane vozila, al nekad punionica ne zeli otkacit svoju stranu i to je problem.

the chosen one07 ned 27.4.2025 11:12

Potražiti pomoć od Državnog inspektorata pa kada provedu inspekcijski nadzor i utvrde da je trgovac provodio nepoštenu, odnosno zavaravajuću poslovnu praksu tako da se lažno oglašavao i skelje kaznu valjda će onda promijeniti neke stvari.
Plus ako je to sufinancirani iz EU sredstava poslati i na neki njihov ured koji je zadužen za to...

Naravno sve prvo dobro poslikati i napraviti SS na aplikaciji da ne bi nestajali dokazi....

Bilo je tako i sa KIA distributerom za Balkan, lik je svuda oglašavao ove fensi EV modele, ekipa pokupovala i vidjela da jedino tu kod nas na Balkanu i u Sloveniji (di je isti distributer) ne rade ključne aplikacije, a koje su oglašavane kod prodaje...

HCMAA ned 27.4.2025 17:12

jedino oni koji mogu puniti kod kuće ili stana...njima se isplati s obzirom da je onda km 3-4 puta jeftiniji nego benzin...za sve ostale to je skup šport...pa čak i onda...recimo 6 litara na 100 km...0,08 centi po km...za 50000 km bi bilo 4000E...neka struje bude 1000E...ali zato je munjovoz od 30000E pa nadalje

Gajotres ned 27.4.2025 18:18

Tehnički ako varaš na Ionity punionicama ti je jeftinije nego benga i dizlo.

Prvo kod registracije odabereš Finsku, aktiviraš pretplatu, ukucaš revolut ali na njemu ne smije biti para. Onda točiš za 0.32c

Jedino srsnje što ionity nema u Slavoniji ni jedan ali prrma moru ili ako u EU ideš je top.

Miro ned 27.4.2025 22:54
Svakakav kaže...

..interesira me dali bi stvar funkcionirala da sa produžnim kablom i modificiranim konektorom na obje strane ?

Čuo sam da neki korisnici rade baš ovo što je prikazano u videu - s tom "modifikacijom" u slučaju problema s punjenjem mogu se odspojiti i bez podrške korisničke službe. Znači ne rade to da bi "varali" (ionako se prvo daje polog za punjenje i naplata obavlja na kraju), nego da ne bi imali problema (koji su opisani u tekstu koji se komentira). Jasno, to donosi druge rizike, osobito ako kabl istovremeno nije zaključan za automobil.

nixass pon 28.4.2025 11:00
Miro kaže...
Svakakav kaže...

..interesira me dali bi stvar funkcionirala da sa produžnim kablom i modificiranim konektorom na obje strane ?

Čuo sam da neki korisnici rade baš ovo što je prikazano u videu - s tom "modifikacijom" u slučaju problema s punjenjem mogu se odspojiti i bez podrške korisničke službe. Znači ne rade to da bi "varali" (ionako se prvo daje polog za punjenje i naplata obavlja na kraju), nego da ne bi imali problema (koji su opisani u tekstu koji se komentira). Jasno, to donosi druge rizike, osobito ako kabl istovremeno nije zaključan za automobil.

ova modifikacija (in this day and age) je smijesnija od one fore sa "original" VHS kazetama prije 30-35 godina kad smo ljepili selotejp preko "rupe" da bi mogli snimat na njih

Svakakav pon 28.4.2025 18:02
nixass kaže..

Mislim da nikome nije smješno kad se desi scenarij opisan u članku, a koliko se sjećam, ljepljenje selotejpa je funkcioniralo bez greške (ako je netko "elita" pa mu je to smješno - njegovo je pravo na mišljenje) 

Dok se standard ne "upgradea" i omogući svim vlasnicima otpajanje kabla u slučaju nužde, koga briga jel "smješno"?

Uostalom svi "petljamo" po vlastitim kompovima/tehnici, to je i duh samog buga. DIY nam je u kostima XD

* Koliko je rizično petljat po bilo kakvoj tehnici, svatko mora odlučit sam za sebe (ovisno o znanju i sposobnostima) 

SasaFrr uto 29.4.2025 10:46

Interesantan članak o temi koja je za mene dosta velika nepoznanica.

Uvijek imaš neku svoju viziju kako nešto funkcionira iako je naravno to skroz blijedo jer i kada se baviš problemom ne mora biti dobro a ne ovako krajičkom oka..

No taj koncept da si "zaključan" dok ne platiš to nebi nikad pomislio da tako funkcionira.

Više neka koncepcija pre-paid plaćanja, imam bon pa ga punim, i ako ga ne napunim do kraja ostane mi na računu...

Ako pak potrošim sav kredit punjenje je gotovo.

Al dobro valjda ima neki razlog zašto je ovako.