HCMAA pet 25.4.2025 12:09

kupiš tv od 2000E...i onda dođeš u kino...kod nas...i nema rezolucije...slika soft...tamno...crna nije crna...okolo side nekulturni balavci koji koriste mobitele...dvorana prazna...s druge strane u kući...crna je crna...8 miijuna pixela na 3 metra...u vodoravnom položaju...HDR koji stvarno odmara oči

filip_medo pet 25.4.2025 12:12

Ne opravdavam konstantno dizanje cijena, ali u kino nikada nejdeš sam pretpostavljam, 20 eura cca. 2 karte, neki nachosi i piće evo nas blizu 40 eura i to sve za jedan film. A doma pogledam za 40 eura xy toga naredna 4 mj. A 55-65" mi je sasvim dovoljno za uživanje. :)
Tako da donekle se slažem, za mene osobno kino je stvar prošlosti.

HCMAA pet 25.4.2025 12:26

nakon ča film odradi kino turneju...teško da ga više možeš gledati u kinu...znači nakon toga pa do vječnosti ostaju tv...mobitel...pc monitor ekrani...stoga čemu se gnjaviti za taj jedan pregled...još kod nas di ti drugi čimbenici useru dojam gledanja i još to plaćaš

ustvari filmskim studijima bi u biti bilo isplativije bez kino projekcija...s obzirom da 50% ide vlasnicima dvorana

fredii pet 25.4.2025 13:16

Nikada nisam volio kina pretjeno. Nešto kao klinac, ali odkako je DivX se pojavio i kućna kina, za mene je to postalo stvar prošlosti. Zadnji puta početkom 2017 bio, zbog kolegija na faksu i to je to.

Kod kuće imam sve, najbitnije vlastitu komociju.

millennial pet 25.4.2025 15:51
HCMAA kaže...

kupiš tv od 2000E...i onda dođeš u kino...kod nas...i nema rezolucije...slika soft...tamno...crna nije crna...okolo side nekulturni balavci koji koriste mobitele...dvorana prazna...s druge strane u kući...crna je crna...8 miijuna pixela na 3 metra...u vodoravnom položaju...HDR koji stvarno odmara oči

zašto TV? Za 2000 eura kupiš odličan 4k projektor, platno i ozvučenje i imaš kino kod kuće.

forumaš pet 25.4.2025 17:17

Ja sam na full HD projektoru i gledam filmove na doma na zidu tak da mi se baš neda do kina...zadnje gledao u IMAXu Oppenheimera i razvalilo mi uši, odličan ogromna slika ali pre glasan zvuk za moj ukus.

Takođeer sve skupa ispadne previše para, sjedni u auto, popiješ par rundi u kafiću sa društvom, velike kokice i kola, pa naklon kina još koja runda...doma za te pare ispečeš cijeli odjak :D

Santana pet 25.4.2025 19:45

Ja volim otic u malo lokalno kino. Najvise bude 30 ljudi. Slika nije nist specijalno, al je zvuk dobar. Takav nemam doma i relativno je jeftino.

No s obzirom na kvalitetu filmova to bude jednom godisnje

millennial pet 25.4.2025 21:21
Novice kaže...
Što je onda bolje što se tiče filmske kvaliteta slike, lg 65g4 npr., ili projektor (s platnom) slične cijene? Svjetlina i koliko je crna crna?

meni to nije usporedivo. kvaliteta slike, ako se gledaju striktno tehnikalije će biti bolja na TV-u, osim ako nemaš višestruko skuplji projektor, ali dojam i efekt koji ostavlja i prosječni projektor na 120-150" u usporedbi sa kvalitetnim TVom je jednostavno neusporediv. TV je i dalje samo TV, projektor pretvara prostoriju u kino dvoranu. Meni osobno je veći gušt pogledati film i na jeftinom projektoru nego na top TVu.

Santana kaže...

Ja volim otic u malo lokalno kino. Najvise bude 30 ljudi. Slika nije nist specijalno, al je zvuk dobar. Takav nemam doma i relativno je jeftino.

Prednost kućnog kina je mogućnost ponovnog gledanja svih klasika, remasteriranih u fHD ili 4k na 120-150" platnu. Teško je naći kino koje to može pružiti, a o uštedi novaca da ne govorim.

Santana pet 25.4.2025 22:52
millennial kaže...
Novice kaže...
Što je onda bolje što se tiče filmske kvaliteta slike, lg 65g4 npr., ili projektor (s platnom) slične cijene? Svjetlina i koliko je crna crna?

meni to nije usporedivo. kvaliteta slike, ako se gledaju striktno tehnikalije će biti bolja na TV-u, osim ako nemaš višestruko skuplji projektor, ali dojam i efekt koji ostavlja i prosječni projektor na 120-150" u usporedbi sa kvalitetnim TVom je jednostavno neusporediv. TV je i dalje samo TV, projektor pretvara prostoriju u kino dvoranu. Meni osobno je veći gušt pogledati film i na jeftinom projektoru nego na top TVu.

Santana kaže...

Prednost kućnog kina je mogućnost ponovnog gledanja svih klasika, remasteriranih u fHD ili 4k na 120-150" platnu. Teško je naći kino koje to može pružiti, a o uštedi novaca da ne govorim.

Ma velim da pogledam u kinu mozda jedan film godisnje. Zadnje sam pogledao Nosferatu, a prije toga Poor Things.
Cijena ulaznice je 5 eura.

Nit doma ne gledam bas nekaj. Zaspim dok gledam, a u kinu to mi se valjda nebu dogodilo :P

Gemmy sub 26.4.2025 10:15

Ja nemam volje vise ići u kino, radije doma gledam. Idem možda dvaput godišnje s ekipom ako je neki film po zajedničkom gustu.

Cijene su dosta visoke kada ubrojis gorivo/parking/pice/kokice/karta. Onda me zivcira jer ima previse nekontrolirane dijece koji su stalno na mobitelima, i glasno pričaju.

I najbitnije je sta doma sam puno komotniji na kauču, i mogu staviti pauzu kada odem na wc