Netflixov CEO: Spašavamo Hollywood, kina su stvar
Vezano uz: Netflixov CEO: Spašavamo Hollywood, kina su stvar

kupiš tv od 2000E...i onda dođeš u kino...kod nas...i nema rezolucije...slika soft...tamno...crna nije crna...okolo side nekulturni balavci koji koriste mobitele...dvorana prazna...s druge strane u kući...crna je crna...8 miijuna pixela na 3 metra...u vodoravnom položaju...HDR koji stvarno odmara oči

Ne opravdavam konstantno dizanje cijena, ali u kino nikada nejdeš sam pretpostavljam, 20 eura cca. 2 karte, neki nachosi i piće evo nas blizu 40 eura i to sve za jedan film. A doma pogledam za 40 eura xy toga naredna 4 mj. A 55-65" mi je sasvim dovoljno za uživanje. :)
Tako da donekle se slažem, za mene osobno kino je stvar prošlosti.

nakon ča film odradi kino turneju...teško da ga više možeš gledati u kinu...znači nakon toga pa do vječnosti ostaju tv...mobitel...pc monitor ekrani...stoga čemu se gnjaviti za taj jedan pregled...još kod nas di ti drugi čimbenici useru dojam gledanja i još to plaćaš
ustvari filmskim studijima bi u biti bilo isplativije bez kino projekcija...s obzirom da 50% ide vlasnicima dvorana

Nikada nisam volio kina pretjeno. Nešto kao klinac, ali odkako je DivX se pojavio i kućna kina, za mene je to postalo stvar prošlosti. Zadnji puta početkom 2017 bio, zbog kolegija na faksu i to je to.
Kod kuće imam sve, najbitnije vlastitu komociju.

kupiš tv od 2000E...i onda dođeš u kino...kod nas...i nema rezolucije...slika soft...tamno...crna nije crna...okolo side nekulturni balavci koji koriste mobitele...dvorana prazna...s druge strane u kući...crna je crna...8 miijuna pixela na 3 metra...u vodoravnom položaju...HDR koji stvarno odmara oči
zašto TV? Za 2000 eura kupiš odličan 4k projektor, platno i ozvučenje i imaš kino kod kuće.

Imaju li 4k projektori ventilator?

Kakav je Imax što se tiče rezolucije odnosno kvalitete slike, pogotovo ovi jači Imax dvorane kojih ima vani?

imaju, ali kod kvalitetnog uređaja je buka ventilatora gotovo nečujna.

Ja sam na full HD projektoru i gledam filmove na doma na zidu tak da mi se baš neda do kina...zadnje gledao u IMAXu Oppenheimera i razvalilo mi uši, odličan ogromna slika ali pre glasan zvuk za moj ukus.
Takođeer sve skupa ispadne previše para, sjedni u auto, popiješ par rundi u kafiću sa društvom, velike kokice i kola, pa naklon kina još koja runda...doma za te pare ispečeš cijeli odjak :D

Što je onda bolje što se tiče filmske kvaliteta slike, lg 65g4 npr., ili projektor (s platnom) slične cijene? Svjetlina i koliko je crna crna?

Ja volim otic u malo lokalno kino. Najvise bude 30 ljudi. Slika nije nist specijalno, al je zvuk dobar. Takav nemam doma i relativno je jeftino.
No s obzirom na kvalitetu filmova to bude jednom godisnje

meni to nije usporedivo. kvaliteta slike, ako se gledaju striktno tehnikalije će biti bolja na TV-u, osim ako nemaš višestruko skuplji projektor, ali dojam i efekt koji ostavlja i prosječni projektor na 120-150" u usporedbi sa kvalitetnim TVom je jednostavno neusporediv. TV je i dalje samo TV, projektor pretvara prostoriju u kino dvoranu. Meni osobno je veći gušt pogledati film i na jeftinom projektoru nego na top TVu.
Ja volim otic u malo lokalno kino. Najvise bude 30 ljudi. Slika nije nist specijalno, al je zvuk dobar. Takav nemam doma i relativno je jeftino.
Prednost kućnog kina je mogućnost ponovnog gledanja svih klasika, remasteriranih u fHD ili 4k na 120-150" platnu. Teško je naći kino koje to može pružiti, a o uštedi novaca da ne govorim.

meni to nije usporedivo. kvaliteta slike, ako se gledaju striktno tehnikalije će biti bolja na TV-u, osim ako nemaš višestruko skuplji projektor, ali dojam i efekt koji ostavlja i prosječni projektor na 120-150" u usporedbi sa kvalitetnim TVom je jednostavno neusporediv. TV je i dalje samo TV, projektor pretvara prostoriju u kino dvoranu. Meni osobno je veći gušt pogledati film i na jeftinom projektoru nego na top TVu.
Prednost kućnog kina je mogućnost ponovnog gledanja svih klasika, remasteriranih u fHD ili 4k na 120-150" platnu. Teško je naći kino koje to može pružiti, a o uštedi novaca da ne govorim.
Ma velim da pogledam u kinu mozda jedan film godisnje. Zadnje sam pogledao Nosferatu, a prije toga Poor Things.
Cijena ulaznice je 5 eura.
Nit doma ne gledam bas nekaj. Zaspim dok gledam, a u kinu to mi se valjda nebu dogodilo :P

Ja nemam volje vise ići u kino, radije doma gledam. Idem možda dvaput godišnje s ekipom ako je neki film po zajedničkom gustu.
Cijene su dosta visoke kada ubrojis gorivo/parking/pice/kokice/karta. Onda me zivcira jer ima previse nekontrolirane dijece koji su stalno na mobitelima, i glasno pričaju.
I najbitnije je sta doma sam puno komotniji na kauču, i mogu staviti pauzu kada odem na wc
tako je, a i treba još dić cjene da ga lakše spase