Crljo čet 24.4.2025 11:49

Ova je opcija pokrenuta u SAD-u i cilj joj je "dati pretplatnicima veću fleksibilnost u upravljanju svojim računom".

A koja je to veća fleksibinost, ako će dodatnim članovima dodatno naplačivati? Jel mi može netko objasniti koju ja to veću fleksibinost dobivam??

Ako je gledati slučaj s netflixom, nisi napravili ništa loše, još će im se profit povećat na kraju. Samo me smeta što me/nas rade budalom s ovakvim izjavama. Ali očito ima raje koja i dalje takvu spiku puši.

Bitanga čet 24.4.2025 12:02
Crljo kaže...

Ova je opcija pokrenuta u SAD-u i cilj joj je "dati pretplatnicima veću fleksibilnost u upravljanju svojim računom".

A koja je to veća fleksibinost, ako će dodatnim članovima dodatno naplačivati? Jel mi može netko objasniti koju ja to veću fleksibinost dobivam??

Ako je gledati slučaj s netflixom, nisi napravili ništa loše, još će im se profit povećat na kraju. Samo me smeta što me/nas rade budalom s ovakvim izjavama. Ali očito ima raje koja i dalje takvu spiku puši.

Dodatna fleksibilnost je da nećeš davati svoje credentialse drugima, nego će oni imati svoj account, a ti ćeš ih pridružiti svojoj pretplati. I njima je to bolje jer nećeš vidjeti što gledaju plus oni sami upravljaju svojim računom i postavkama.

Nešto slično sam već vidio npr kod Deezera već dulje vremena, Youtubea i nekih drugih servisa koji imaju family pretplate.

To je poprilično dobro rješenje uz već postojeće lokalne profile na osnovnom accountu.

Crljo čet 24.4.2025 12:53

Ako već nemam u nekoga povjerenje, onda ga ne bi niti dodavao u svoj "family" profil i gotovo. Tako da ako hoćeš privatnost, onda uzmeš običan račun.

Razumijem što hoćeš reći, ali meni i dalje nema smisla toliko puno naplaćivati dodatne članove.

dalibor čet 24.4.2025 13:57

ma svima se serem u tu politiku. Što sljedi? Blokiranje pristupa van primarnog i.p.? Što ako hočem gledati na tablici negdje vani? Ako budu blokirali (svi redom) po i.p., jednostavno ču otkazati račun. U kino ne idem više, jer platim kartu, pa mi trpaju 15 minuta reklama. Zašto jednostavno ne uvedu neku normalnu cjenu, pa nek svatko djeli sa - što ja znam, dva, tri prijatelja/ukučana. Zašto je to mogao uvesti Microsoft i povečati dobit?

Bitanga čet 24.4.2025 14:23
Bitanga kaže...

Dodatna fleksibilnost je da nećeš davati svoje credentialse drugima, nego će oni imati svoj account, a ti ćeš ih pridružiti svojoj pretplati. I njima je to bolje jer nećeš vidjeti što gledaju plus oni sami upravljaju svojim računom i postavkama.

Nešto slično sam već vidio npr kod Deezera već dulje vremena, Youtubea i nekih drugih servisa koji imaju family pretplate.

To je poprilično dobro rješenje uz već postojeće lokalne profile na osnovnom accountu.

Pitao si koja je to fleksibilnost pa sam ti naveo. Nema to neke veze s povjerenjem, dobra je praksa nikom ne davati svoje credentialse jer tako kontroliraš gdje se account koristi i ne strepiš smiješ li promijeniti lozinku, tko će znati što gledaš ili ti pokvariti statistiku gledanja. Osim toga komplicira se čim se uvede 2FA/OTP. Kad svako ima svoj account onda imaš svoj mir. Čak i u trenutku kad poželiš par mjeseci cancelirati pretplatu tvoj dodatni član će moći gledati tako da sam sebi plati bez da izgubi povijest gledanja i sl.

Nekom vrijedi 8€ dodatni account, nekom ne. Slažem se da je za naše prilike to puno. Ljudi će se većinom odlučiti da si radije sami plate mjesec dana, pogledaju što žele i canceliraju što je isto potpuno ok.

HCMAA čet 24.4.2025 14:24

dok je croatie bit će i torrencie...bio u cinestaru u subotu....dvi karte 17,80E...prije par dana skinuo taj film u jedinoj dostupnoj koni kamera verziji i na kraju ispadne alika bolja nego meni u subotu...skoro 20E...jel oni to znaju da je to skoro 150 kuna....za 3 miseca će taj isti film biti na 4k disku za iste novce...bilo nas u kinu dvadesetak