HCMAA pon 21.4.2025 20:06

i tako plenky sav u suzama za franjom...a to ča je hdz glasao protiv zabrane izvoza oružja izraelu protiv palestine nema veze...a pokojni franjo je bio na strani palestine i molio se za mir dok je plenky huškao na ratove...nema većih licemjera od ovih tzv. vjernika

KTM pon 21.4.2025 20:08
HCMAA kaže...

i tako plenky sav u suzama za franjom...a to ča je hdz glasao protiv zabrane izvoza oružja izraelu protiv palestine nema veze...a pokojni franjo je bio na strani palestine i molio se za mir dok je plenky huškao na ratove...nema većih licemjera od ovih tzv. vjernika

Nemaš ništa pametnije reći nego oftopičariti i trolati sa HDZom?

DarthMarkus pon 21.4.2025 21:18
HCMAA kaže...

Naravno da nije bio na ničijoj strani nego na strani mira.

Bio je na strani civila i taoca zarobljenih u ludilu (kao što bi valjda svaki Papa trebao bit, prvi je molio za njih). S obje strane. Niti je podržavao Netanjahua i njegove desne radikale s odmazdom niti silovatelje i glavosječe iz Hamasa i Bratstva Islamskog Džihada.

I Plenkošenko kakav god smrad lopovski bio nikad nije huškao na rat.

Al nek si se israo.

KTM kaže...
HCMAA kaže...

A morao malo žući ubacit. Nedo Bog da kaže RIP ili počivaj u miru.

Mislio sam da je lik pametniji.

PzKpfw uto 22.4.2025 00:20

Hm, nije baš tako...bilo je i drugih papa, kaj su bili progresivni.

Sada ga svi tobože vole, al' mnogi katolici su proglašavali Sotonom.  Dolazi iz okruženja teologije oslobođenja, gdje je sirotinja u središtu vjere, a ne nacionalizam i politika.

Rvati katolici bi mogli dosta naučiti od njega. Tradicionalisti i tvrdolinijaši nisu ga voljeli, jer ta teologija oslobođenja koketira sa marksizmom.

Ako ste htjeli pravi text mogli ste platiti nekog teologa. Npr. mladog Mislava Miholeka.

Samo mislim da ne treba mješati retrogradne pojave kao štio je crkva sa progresom.

Da je po njima, ljudi bi još čamili u mračnim kutevima crkve slušajući sa oltara naputke za život.

Srećom dogodile su se revolucije, kako Francuska, tako i Oktobarska. Došlo je od oslobađanja čovjeka od okova iracionalnosti.

dery uto 22.4.2025 15:28
Zaporožac kaže...

Često umre pogrešna osoba. 

R.I.P. Franjo !

Crkva, desnica, fašisti,klečavci itd ga nisu voljeli.Čak i u smrti ne poštuju njegovu volju da mu lijes bude zatvoren, guba licemjerna. Parada neukusa i kiča , isus da se vrati sravnio bi ih.

Zaporožac uto 22.4.2025 16:26
dery kaže...
 Crkva, desnica, fašisti,klečavci itd ga nisu voljeli.Čak i u smrti ne poštuju njegovu volju da mu lijes bude zatvoren, guba licemjerna. Parada neukusa i kiča , isus da se vrati sravnio bi ih.

Ne treba biti isključiv.

Vatikanski kler ga je izabrao za Papu. Vatikanski kler je Crkva. Uvijek postoje te marginalne grupice pede** koje su njemu i većini nebitne.

Ne znam kako ljevičari pričaju o Papi.

Vole li ga oni ?

KTM uto 22.4.2025 16:31
Zaporožac kaže...
dery kaže...

Ne treba biti isključiv.

Vatikanski kler ga je izabrao za Papu. Vatikanski kler je Crkva. Uvijek postoje te marginalne grupice pede** koje su njemu i većini nebitne.

Vole li ga oni ?

Obožavaju, pogledaj samo mainstream medije, tipa jedan Telegram, dok npr. onaj patuljak Bujanec ni reč nije rekao. Definitivno je Bugov Oleg poslao dobar prc sa svojim postom na FB:

60nine uto 22.4.2025 17:47
Zaporožac kaže...

Vole li ga oni ?

recimo da sam lijevo orjentiran (ne ekstremno) i agnostik - meni je bio skroz ok (možda i stepenicu dvije bolji od Ivana Pavla II (koji mi je isto bio ok).

ionak ne gledam ljude tko su i što su, već kakvi su kao ljudi

SharkZ uto 22.4.2025 22:35
dery kaže...

Isus da se vrati prvo bi sravnio babilonski vatikan optočen tonama zlata i smjenio bilo kakve pape koji ga predstavljaju bez njegovog odobrenja.

Nikakve to veze s nema s Isusovim naukom, propovjedanjem i načinom života... tako da prvo pročitaj Bibliju pa pametuj što bi tko napravio

Ivan(4) uto 22.4.2025 22:58

Koliko se sećam Biblije, Isus nije išao sravniti Hram u Jerusalimu (koji je takođe bio pun dragocenosti), već ga očistiti od trgovaca i menjača novca, no možda smo čitali različite Biblije. Mormoni bi se doduše složili sa tobom (pomalo ironično za organizaciju koja i sama poseduje bogatstvo od $300 milijardi, iako imaju bukvalno stotinu puta manje vernika nego katolička crkva).

Na temu, imam utisak da je papa Franja bio čovek koji je zaista nastojao menjati stvari nabolje. Iz lične arhive:

PzKpfw sri 23.4.2025 00:42

Ma dobar je bio papa Franja. Bio je na liniji Dekaloga u praktičnom smislu. Ljudi ne mogu pojmiti kakva je sirotinja bila i dns je, ta Latinska Amerika.

Do pape Frane, npr. Vatikan nije ni htio čuti sa velečasnog Oscara Romera koji je bio borac kontra društvenih nepravdi, te je bio na strani sirotinje. Ubila ga nacionalisti.

Da nije došlo do promjena u Vatikanu, nikada taj velečasni ne bi bio proglašen svetim.

Nema tu puno filozofije. Il si Kristov il nisi. Ak' na to briješ.

Na liniji Biblije je bio i naš pater Cvek.

dery sri 23.4.2025 14:16
SharkZ kaže...
dery kaže...

Isus da se vrati prvo bi sravnio babilonski vatikan optočen tonama zlata i smjenio bilo kakve pape koji ga predstavljaju bez njegovog odobrenja.

Nikakve to veze s nema s Isusovim naukom, propovjedanjem i načinom života... tako da prvo pročitaj Bibliju pa pametuj što bi tko napravio

jesi bukvalac ajme

ante_etna sri 23.4.2025 14:29
Zaporožac kaže...

Vrijeme je da za Papu izaberu nekoga od negridne ili mongoloidne rase.

Prošao je taj val. Sad su drugi trendovi i osniva se Dogeus Consilium, bit će malo otkaza i smanjivanja kapaciteta, idu carine na švicarsku stražu i Dajla će napokon postati resort.

HCMAA sri 23.4.2025 16:48

Papa Franjo ponovno je kritizirao neke članove vlastite Crkve u četvrtak, sugerirajući da je bolje biti ateist nego jedan od "mnogih" katolika koji kako je rekao žive licemjernim dvostrukim životom.

U improviziranim komentarima za vrijeme privatne jutarnje mise u svojoj rezidenciji rekao je: "Skandal je govoriti jedno a činiti drugo. To je dvostruki život".

"Ima onih koji kažu 'ja sam veliki katolik, uvijek idem na misu, pripadam toj i toj organizaciji'", rekao je čelnik Katoličke Crkve koja obuhvaća 1,2 milijardu članova, prema transkriptu vatikanskoga radija.

Rekao je da bi neki od tih ljudi također trebali reći "moj život nije kršćanski, ne plaćam zaposlenicima primjerene plaće, iskorištavam ljude, vodim nezakonite poslove, perem novac, (vodim) dvostruki život".

dery sri 23.4.2025 17:29
HCMAA kaže...

Papa Franjo ponovno je kritizirao neke članove vlastite Crkve u četvrtak, sugerirajući da je bolje biti ateist nego jedan od "mnogih" katolika koji kako je rekao žive licemjernim dvostrukim životom.

U improviziranim komentarima za vrijeme privatne jutarnje mise u svojoj rezidenciji rekao je: "Skandal je govoriti jedno a činiti drugo. To je dvostruki život".

"Ima onih koji kažu 'ja sam veliki katolik, uvijek idem na misu, pripadam toj i toj organizaciji'", rekao je čelnik Katoličke Crkve koja obuhvaća 1,2 milijardu članova, prema transkriptu vatikanskoga radija.

Rekao je da bi neki od tih ljudi također trebali reći "moj život nije kršćanski, ne plaćam zaposlenicima primjerene plaće, iskorištavam ljude, vodim nezakonite poslove, perem novac, (vodim) dvostruki život".

Zato kažem zaporošcu neka obnovi gradivo jer je bio reformator crkve i nisu ga voljeli. Naklonjen malom čovjeku naomiljeniji je od svih papa.

https://express.24sata.hr/top-news/vatikan-protiv-pape-jedva-cekamo-da-umre-jeziv-je-12780

cvaja997 sri 23.4.2025 17:42
KTM kaže...
HCMAA kaže...

Prelilo mu se sa reddita i indexa, misli da tako moze svugdje.