"Molim" i "hvala": Čarobne riječi koje AI kompanij
Vezano uz: "Molim" i "hvala": Čarobne riječi koje AI kompanij

Tko se “sjeća” one stare udarničke: Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.
Ako već “razgovaramo” s AI-em, onda bolje da razgovaramo ko ljudi
cijena za ono drugo mogla bi biti puno, puno veća
my 2 cents

Ja mu svaki put kažem hvala. On mi svaki put odgovori s doskočicom. Stvarno je od pomoći. Gdje mu neću reći hvala.

Radi uštede ne zahvaljujem ali Grok ima opciju kao i na našem forumu TU 👍

Di je opcija u anketi "Ne kazem molim i hvala ni ljudima"?

Keep that one alive, he always said "please" 🤣 top slika
Ima i ona druga, povezanija s ovim clankom "ubijte njega prvog, njegovi hvala i molim si nam nabili racun za struju."

Nisam još nikada ušao u razgovor s tim aplikacijama, jer iako su očito jako zabavne ne vidim da su baš korisne.
No bilo bi zabavno upitati koliko od 3 milijuna kilovat/sati struje koje potroši dnevno dobiva iz obnovljivih izvora energije ?
Jer sam siguran da ukoliko ga pitate o globalnom zatopljenju če vam odrecitirati zelenu agendu EU i stavit Gretinu sliku na ekran.

No bilo bi zabavno upitati koliko od 3 milijuna kilovat/sati struje koje potroši dnevno dobiva iz obnovljivih izvora energije ?
Jer sam siguran da ukoliko ga pitate o globalnom zatopljenju če vam odrecitirati zelenu agendu EU i stavit Gretinu sliku na ekran.
Iznenadio bi se koliko novinara, marketing stručnjaka i programera danas koristi AI alate koji im ne samo da olakšavaju posao, nego ga često ubrzaju do te mjere da u sat vremena obave ono što bi im prije uzelo cijeli dan.

Muskov Grok.. stoga, ako se ide po principima tog agendisanja, trebao bi biti objektivan.
--------------------
- Nedostatak specifičnih podataka: Nema javno dostupnih podataka o točnoj potrošnji AI sustava u Hrvatskoj ili globalno iz obnovljivih izvora za 2025. godinu.
- Regionalne razlike: U zemljama poput Norveške ili Švedske, gdje je većina energije iz hidroelektrana ili vjetra, AI sustavi vjerojatno koriste više obnovljive energije nego u zemljama ovisnim o ugljenu ili plinu.
- Energetska učinkovitost: Noviji AI modeli i podatkovni centri postaju energetski učinkovitiji, ali ukupna potrošnja raste zbog povećane potražnje za AI uslugama.
- Certifikati za obnovljive izvore: Tvrtke često koriste REC-ove za "neutralizaciju" potrošnje, ali to ne znači da je energija u stvarnom vremenu iz obnovljivih izvora.

I? Jesi li ga pitao postoji li iti jedan AI centar u Hrvatskoj?

I? Jesi li ga pitao postoji li iti jedan AI centar u Hrvatskoj?
- Centar za umjetnu inteligenciju na Sveučilištu u Zagrebu je najveći istraživački centar za umjetnu inteligenciju u Hrvatskoj. Okuplja oko 200 istraživača i bavi se područjima poput strojnog učenja, obrade prirodnog jezika i računalnog vida.
- Također postoji Centar za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost na Sveučilištu u Rijeci, koji se fokusira na suradnju između znanosti i industrije te transfer znanja.
- Gideon Brothers, specijalizirane za autonomne mobilne robote, što može uključivati vlastite istraživačke kapacitete.
- Mindsmiths, usmjerene na AI u zdravstvu, gdje također postoji mogućnost vlastitih AI istraživačkih centara.

Koriste AWS i Azure i od googla ono, nema dedicirani AI centar u HR. Barem prema Chat GPT.
Nama je samo jedan rack bio preskup. Neki suludi novci.
Koliko me sječanje služi Combis je nabavljao Infobipu. Ja sam gnjavio VMware ekipu iz HT-a da nabave. Na kraju su svi dali otkaz pa je Combis preuzeo održavanje.

I ja se bojim da je Groka zavela web stranica CAI-a.
Keep that one alive, he always said "please" 🤣 top slika