Kako se tucati umjetnim jajima?
Vezano uz: Kako se tucati umjetnim jajima?

Razina ugljicnog otiska je odlicna na Marsu, i ostalim mjestima bez zivota, blisko net zero, i ima nacina da se postigne (mozda ne sasvim eticnim pristupom) pa su umjetna jaja, meso, itd gubljenje vremena na bedastoce.

Kako se tucati:) umjetnim jajima?.....ovisi od čega su...ako su od tvrđeg materijala onda strana suprotno od jaja ima fizičkih ozljeda

Ja mislio da Japanci dugo žive jer jedu puno ribe. Da nije zbog puno jaja?

Jedno jaje u sebi sadrži sve što je potrebno za razvijanje života, onda mi netko kaže daje ono nezdravo

Jedno jaje u sebi sadrži sve što je potrebno za razvijanje života, onda mi netko kaže daje ono nezdravo
I jedna bakterija u sebi sadrži sve što je potrebno za razvijanje života, ali može biti ne samo nezdrava već i smrtonosna.
Proteini u jajetu namijenjeni su za stvaranje kokošjeg života i načelno su ljudskom organizmu vrlo strani i nepoznati, pa alergije na jaja (prvenstveno za bjelanjak) nisu rijetkost.
A tko god je samo jednom nazočio anafilaksiji, žestokoj i po život opasnoj alergiji, nikada neće apriorno ustvrditi da jaje ne može biti nezdravo.
Tako da ipak sve treba uzimati 'sa zrnom soli'.
Pa i kajganu, jel'te...

I jedna bakterija u sebi sadrži sve što je potrebno za razvijanje života, ali može biti ne samo nezdrava već i smrtonosna.
Berecki, razumijem što želiš reći – naravno da jaja mogu izazvati alergijske reakcije kod određenih ljudi i da to treba ozbiljno shvatiti. I sam sam imao dijete koje je bilo alergično na bjelanjak, s dva ozbiljna anafilaktička napada, tako da vrlo dobro znam o čemu se radi. No to ne mijenja činjenicu da je jaje po sastavu izuzetno bogato i vrijedno – posebno za one koji nemaju problema s alergijama. Isto vrijedi i za druge namirnice poput jagoda, kikirikija ili oraha – za nekoga su teški alergeni, ali to ne znači da nisu zdrave. Poanta mog komentara bila je istaknuti koliko je jaje složeno i funkcionalno u prirodnom smislu, a ne tvrditi da je apsolutno zdravo za svakoga u svakom kontekstu.

Griota se tucati jajima , s hranom se ne igra, mene učili stari.
Ajme što sam jaja u životu izija. Ove subote sam pojeo 11 komada, blizu svog rekorda 💪
Ono kad ne znaš što jesti metnem u tavu 4- 5 🍳
Sve ove zamjenske veganske kopije/alternative na kraju ispadnu skuplje a vjv. da se radi o nekoj većoj količini imalo bi i veći otisak na okoliš .
Iza transrodnih jaja stižu tikvice koje žele biti rotkvice.