Tehnološki Golijati i Buffettova gotovina: trulo z
Vezano uz: Tehnološki Golijati i Buffettova gotovina: trulo z

Valjalo bi provjeriti te vrijednosti. Mislim da fali koji zarez ili ima viška. Mag7 ima cca 30% kapitalizacije S&P500. Ukupna kapitalizacija S&P-a je 44 trilijuna +-
Tako da je tih 300 milijardi dovoljno za kupnju otprilike 1% kompanija izvan 7 najvećih...
Mislim da je ovo trebalo znaciti da moze kupiti bilo koju od tih 476, ne svih 476 kompanija. Jer vidim da sve do Netflixa su u nekom range-u do 350B market cap-a

"Razmjer Buffettovih gotovinskih rezervi nosi duboke implikacije za tržišnu dinamiku. Najznačajnije, 334 milijarde dolara kojima raspolaže premašuje kombiniranu tržišnu kapitalizaciju donjih 476 tvrtki u S&P 500 indeksu. To znači da bi teoretski Berkshire Hathaway mogao kupiti gotovo sve ove tvrtke - scenarij koji je malo vjerojatan, ali dramatično ilustrira koncentraciju financijske moći."

Apropos trulog tržišta, autor je mogao napomenuti i da kinezi drže $761 mlrd u američkim obveznicama, a sa kojima se trumponja igra svaki dan. Da se kinezi stvarno zainate, ode s&p u p&m dok trepneš. Nije Buffett budala, cash je sigurniji (prohibicija zlata i Gold Reserve Act iz 1934)
Pitanje je dali Buffett zna nešto što ostali neznaju ili se samo panično boji za svoj portfelj. Indikitavno je da je akumulirao toliku gotovinu da bi nedugo nakon tržište potonulo

Šta če mu sve to? godine su prošle.
Deda samo čeka dan da ode s ovoga svijeta.
Zlato mi je ful nekak "sumnjivo".
Imam filing da budemo vidjeli masivni pad cijene zlata u budučnosti.
Ništa ne ostaje visoko, bez značajnih rezova.

Mislim da se autor omasio, sa 300 miljardi bi moga kupit dojnjih stotinjak ja mislim. Bez najvecih 30 ostaje tu i dalje nekih 12 bilijuna, dakle 300 miljardi nije ni blizu....

Bilo bi bas fora da si Buffet tim novcima kupi parcelu u Egiptu i izgradi si piramidu od 300 milijardi.

znate kako nas narod kaze, od viska glava ne boli, a posebno ne od para.
Valjalo bi provjeriti te vrijednosti. Mislim da fali koji zarez ili ima viška. Mag7 ima cca 30% kapitalizacije S&P500. Ukupna kapitalizacija S&P-a je 44 trilijuna +-
Tako da je tih 300 milijardi dovoljno za kupnju otprilike 1% kompanija izvan 7 najvećih...