zzib sri 16.4.2025 22:28

Zna se da vozilo koje se nalazi iza drugog vozila mora držati rastojanje. Međutim ovdje je vozilo preticalo, a ne vidi se da je uključen pokazivač smjera na kamionu. Rekao bi da bi na licu mjesta presudila brzina vozača.

zzib sri 16.4.2025 22:52
Talaxy81 kaže...

Kamion oduzeto prednost vozilu koje preteče... Nije se uvjerio da nesmetanu može s krenut na lokalnu cestu...

Prijatelju, pogledaj na videu (nisam ni ja pogledao) koliko je vremena prošlo dok se pojavio automobil prije nego li je naletio na kamion (upaljeni pokazivači smjera i sve vrijeme je već na pola ceste). Ovdje bi 100% presudila brzina kojom osobni automobil naleće. 

picajzla0707 sri 16.4.2025 23:11
Talaxy81 kaže...

Kamion oduzeto prednost vozilu koje preteče... Nije se uvjerio da nesmetanu može s krenut na lokalnu cestu...

najbolje je da kamion produži dalje zbog idiota i skrene na sljedećem izlazu

da idiot nije preticao s daleko većom brzinom od potrebne, ne bi morao izvoditi ovakve piruete - lik je vjerojatno doletio sa stotkom do auta i kamiona koji su se vozili duplo manje, dodao gas i krenuo u preticanje i kamiona i auta i možda još kojeg auta prije - to se tako ne radi, pretičeš na način da tu radnju odbaviš na siguran način, a to je tako da dođeš do vozila koje pretičeš, smanjiš brzinu blizu njegovoj i kad se uvjeriš da je sigurno, kreneš u preticanje - na taj način mu se ne bi dogodilo da doleti sa stotkom do kamiona i nemere zakočiti, pa mora izvoditi ovako krajnje opasne manevre izbjegavanja

LudaRajcica čet 17.4.2025 01:34

Krivac je automobil bez ikakve dvojbe a tko govori suprotno neka pod hitno ide polagati vozacki.

Kamion skrece u ljevo, zmigavac jasno radi od prve sekunde snimke i zabljestio se 7 puta dok auto naleti, znaci oko 7 sekundi najmanje.

Dardevil čet 17.4.2025 05:59

Nije niti čudo da imamo sve više poginulih / sve više divljaka na cesti. Kad vidim neke komentare tu povraća mi se. Tko god pomisli da je bilo tko kriv osim manijaka koji je doletio velikom brzinom (kamion uredno daje žmigavac, čak se i postavlja tako da lakše uočiš da će skrenuti) treba svoju vozačku, ako ju ima, prerezati i baciti u smeće. 

picajzla0707 čet 17.4.2025 07:10
Brk kaže...
07 nadam se da nemas vozacku, a siguran sam da imas bicikl.

nemam bicikl, a automobil vozim duže od 30 godina

nikad u životu nism skrivio niti nezgodu, niti ogrebao auto, kamo li nekoga ubio ili ozlijedio kako je ovaj kreten mogao zbog svoje vožnje

a fala bogu navozao sam se u životu, par godina i radio testove automobila kao novinar

sad bi ja tebi mogao reći da se nadam da nemaš vozačku, ali eto čemu

Gajotres čet 17.4.2025 09:09

Odgovornost bi bila 50/50 da se dogodio sudar. Tako je poznaniku bilo. On je kao debil sa službenim golfom se zakucao u ženu koja je skretala u lijevo. Ovi su mu odredili da je vozio 120 i kažnjen je zbog objesne vožnje. Psolje ga je osiguranje tužilo za nekih 30k kn. 

Dardevil čet 17.4.2025 09:15

Veći je problem to što većina ima "svoja pravila" i misle da su oni najbolji vozači na svijetu. Glume frajere, krše pravila, a kad ih se uhvati u prekršaju, onda počinje kukanje, ja sam student, jad i bijeda ovo ono. 

Eto i sinoć u Slavoniji troje mrtvih, dvoje male djece i osoba koja ih je vozila. Vozač izgubio kontrolu u zavoju i frontalno se sudario sa vozilom iz suprotnog smjera. Sigurno je vozio po pravilima, jelda?

rampart čet 17.4.2025 09:35

Jebo vas zmigavac.

Kamion je oduzeo prednost drugom vozilu.

Zmigavac, kolona, brzina, trajanje... to je sve druga tema.

Po vama vozacima ako dam zmigavac na vrijeme mogu sto god hocu jel? 200m prije skretanja ulijevo dam zmigavac i onda samo skrenem jel??

Po vama i da je iz suprotnog smijera naletio automobil takodjer bi bio kriv jer je klamion dao zmigavac?

Znaci, kamion je morao ili stati i propustiti vozilo koje ima prednost ili nastaviti voznju pa se vracati, da. U svakom slucaju morao je odgoditi radnju koju ne moze izvesti bez ugrozavanja vozila koje ima prednost.

filip_medo čet 17.4.2025 09:42
rampart kaže...

Jebo vas zmigavac.

Po vama vozacima ako dam zmigavac na vrijeme mogu sto god hocu jel? 200m prije skretanja ulijevo dam zmigavac i onda samo skrenem jel??

Po vama i da je iz suprotnog smijera naletio automobil takodjer bi bio kriv jer je klamion dao zmigavac?

Znaci, kamion je morao ili stati i propustiti vozilo koje ima prednost ili nastaviti voznju pa se vracati, da. U svakom slucaju morao je odgoditi radnju koju ne moze izvesti bez ugrozavanja vozila koje ima prednost.

A koga je točno to u suprotnom smjeru kamion trebao propustiti ? ovu točkicu ispred ? šta da čovjek stoji 5 min nasred ceste da propusti dotičnog koji dolazi iz pm. Koje to vozilo ima prednost ? Ovaj majmun što je prvo preticao prvo vozilo sa kamerom, pa onda kamion bez da se uvjerio da mu nitko ne nailazi iz suprotnog smjera ? znači ideš preticati dva vozila ( jer samo dva vidimo na snimci, jedno od ta dva vozila je kamion, a "kameran" isto izgleda kao da je u povišenom autu, znači vidiš kamion, vjerojatno od "kamermana" ne vidiš žmigavac i ti ideš preticati dva vozila od kojih je jedno KAMION, bez da si se uvjerio da nećeš naletjeti na vozilo iz SUPROTNOG smjera i iz nekog razloga si ignorirao činjenicu da tu postoje i skretanja znači da je kamion mogao skrenuti skupa sa tobom pod kotačima. Gospodo evo terapija za vas pametne: Auto u ler i glavu pod kotač, da nedaj bože ovakvi mozgovi ne sjedaju za volan.

forumaš čet 17.4.2025 09:43

Ovo je 1/1 greška vozača kamiona jer se nije uvjerio da može sigurno skrenuti, bez obzira što je vozač auta divljak i što je kamiondžja davao žmigavac.

Epilog nesretnog ishoda bi bio teške povrede nervoznog divljaka i uvjetna zatvorska kazna za kamiondžiju, ako je do tada bio čist. 

Santana čet 17.4.2025 09:45
rampart kaže...

Jebo vas zmigavac.

Kad je vozac kamiona gledao moguce da nije nikome oduzimao prednost jer nikoga nije bilo.

Pitanje kojom brzinom je kvaj drugi doletio i u kojem trenutku je bio vidljiv.

Da netko ide pretjecat sa 300km/h dal bi ga kamion vidio ?

Koja bi onda bila adekvatna radnja vozaca kamiona u tom slucaju ?

Kaj sad radi kamikaza na cesti morao bi na radiju najavit da skreces ?

Gajotres čet 17.4.2025 10:27
Santana kaže...
rampart kaže...

Jebo vas zmigavac.

Kad je vozac kamiona gledao moguce da nije nikome oduzimao prednost jer nikoga nije bilo.

Pitanje kojom brzinom je kvaj drugi doletio i u kojem trenutku je bio vidljiv.

Da netko ide pretjecat sa 300km/h dal bi ga kamion vidio ?

Koja bi onda bila adekvatna radnja vozaca kamiona u tom slucaju ?

Kaj sad radi kamikaza na cesti morao bi na radiju najavit da skreces ?

Ovdje vozač auta ne bi bio kažnjen nego samo vozač kamiona. Brzinu ne možemo točno odrediti ali nije naseljeno mjesto i ne izgleda da je vozio 150 km/h, dakle nije obijesna vožnja. Cesta je pregledna za opasno pretjecanje kolone (npr. preko pune linije, na nepreglednom dijelu, ispred raskrižja ili pješačkog): kazna iznosi od 1.320 do 2.650 eura i zabrana vožnje do 12 mjeseci, uz 6 negativnih bodova.

Gajotres čet 17.4.2025 10:49

Ja iz priloženog videa vidim dva vozila koja voze nekih 40 - 50 na sat, treče vozilo ih pretiće na otvorenoj preglednoj cesti gdje je dopušteno voziti 90 na sat. Vozilo komunalca oduzima prednost trečem vozilu koje spretno izbjegava sudar. That is it.  

Great Scott! čet 17.4.2025 11:26

Kamion je napravio sve po propisima - dao zmigavac, izvukao se malo u suprotnu traku tako da bude vidljiviji, provjerio da nema nikog u drugom smjeru, mozda provjerio mrtvi kut, a onda zapoceo skretanje. Nije mogao predvidjeti debila koji doletava sa stotkom dva vozila iza.

picajzla0707 čet 17.4.2025 11:37
Gajotres kaže...

Ja iz priloženog videa vidim dva vozila koja voze nekih 40 - 50 na sat, treče vozilo ih pretiće na otvorenoj preglednoj cesti gdje je dopušteno voziti 90 na sat. Vozilo komunalca oduzima prednost trečem vozilu koje spretno izbjegava sudar. That is it.  

ono što vidiš iz videa je kamion koji uredno daje znak za skretanje i počinje skretati

normalan vozač uočio bi kamion, nije baš da je mačka išla preko ceste, a isto tako normalan vozač preticao bi brzinom koja mu omogućuje da se nakon preticanja jednog vozila može sigurno vratiti na svoju traku ako ne može preteknuti i sljedeće vozilo

međutim, idiot je vozio toliko brzo da je morao izvoditi piruete po cesti da bi izbjegao sudar

to što je dozvoljena brzina možda 90 ne znači da prilikom radnje pretjecanja ne treba prilagoditi brzinu uvjetima na cesti, nije pale sam na svijetu da se svi moraju kretenu micati s obje trake

kad pretječeš, radiš to na način da možeš i odustati ako zatreba, ne tako da se zaletiš ko sivonja, pa što bude - to su osnove sigurne vožnje

Gajotres čet 17.4.2025 11:50
picajzla0707 kaže...
Gajotres kaže...

ono što vidiš iz videa je kamion koji uredno daje znak za skretanje i počinje skretati

normalan vozač uočio bi kamion, nije baš da je mačka išla preko ceste, a isto tako normalan vozač preticao bi brzinom koja mu omogućuje da se nakon preticanja jednog vozila može sigurno vratiti na svoju traku ako ne može preteknuti i sljedeće vozilo

međutim, idiot je vozio toliko brzo da je morao izvoditi piruete po cesti da bi izbjegao sudar

to što je dozvoljena brzina možda 90 ne znači da prilikom radnje pretjecanja ne treba prilagoditi brzinu uvjetima na cesti, nije pale sam na svijetu da se svi moraju kretenu micati s obje trake

kad pretječeš, radiš to na način da možeš i odustati ako zatreba, ne tako da se zaletiš ko sivonja, pa što bude - to su osnove sigurne vožnje

Iz priloženog se vidi da vozač kamiona se nije uvjerio da može sigurno skrenuti. Davanje žmigavca i vožnja po sredini ceste mu ne idu u prilog. Pošto je u pitanju skretanje od 90 stupnjeva ja osbno stanem ili maksimalno usporim pri takvoj radnji. Ovdje mi više djeluje da on nije htio propustiti vozača auta. U prilogu vozača auta svakako ide što nije u pitanju BMW nego bih rekao hunjadi. 

filip_medo čet 17.4.2025 11:56
Gajotres kaže...
picajzla0707 kaže...
Gajotres kaže...

Iz priloženog se vidi da vozač kamiona se nije uvjerio da može sigurno skrenuti. Davanje žmigavca i vožnja po sredini ceste mu ne idu u prilog. Pošto je u pitanju skretanje od 90 stupnjeva ja osbno stanem ili maksimalno usporim pri takvoj radnji. Ovdje mi više djeluje da on nije htio propustiti vozača auta. U prilogu vozača auta svakako ide što nije u pitanju BMW nego bih rekao hunjadi. 

Zašto bi on pobogu propustio vozilo koje pretječe ? zamisli da u gradu propuštaš svakoga tko pretječe samo zato jer ti skrečeš, mrtvih bi bilo na dnevnoj bazi. To što je pretjecanje dozvoljeno, ne znači da češ to kao vozač ići raditi svaki put kad ti se kurac digne, prvo obratiš pozornost na promet, "kolonu" vozila ispred sebe, vozila iz suprotnog smjera, provjeriš da za svaki slučaj nema nekakvih skretanja poput viđenog u snimci i tek onda se zaletiš kao Mad Max ili ti ga Gazimir Čačić, čovjek je ušao prije u sredinu da mu lakše bude kamionom uću u sporednu ulicu/cestu šta god. Ja ne mogu vjerovati da se ovdje širi ideologija da netko stane nasred ceste, prekine skretanje jer iza njega dolijeće budala šta misli da je F1 vozač.

Gemmy čet 17.4.2025 11:57

pola ljudi ovdje kao da nikada nisu vozili

vozac kamiona pogleda u ljevi retrovizor i ne vidi auto jer je ovaj daleko ili je bio iza ovoga, da zmigavac i krene se prestrojavat, i  onda ova budaletina tako brzo doleti da ovaj jedva se stigne pomaknuti

normalno da je vozac auta kriv

picajzla0707 čet 17.4.2025 12:03
Gajotres kaže...

iz priloženog se vidi da je automobil koji pretječe vozio prebrzo, po mojoj procjeni najmanje 100km/h i pri toj brzini je bio preko 100-150 metara iza kad je kamion počeo pretjecati

da je vozio i stotku ili više, a vrlo vjerojatno jest, mogao je vidjeti da kamion skreće i usporiti, no lik je dao po gasu, pa što bude i u zadnji tren se usro

ovako se ne vozim niti na autocesti, mogu potegnuti i 160 i 180km/h, ali ako ispred mene nema nikog, a čim se počnem približavati jednom, dva ili više automobila koji se voze u desnoj traci, pogotovo ako je tu i kamion, onda usporim, ne nastavljam dalje punom brzinom pored njih - jer nikad ne znaš što se može dogoditi

treba voziti sigurno, radi sebe i drugih na cesti, a ovo kako je lik doletio je čisti idiotizam, nebitno jel mu kamion uzeo prednost ili ne

forumaš čet 17.4.2025 12:13

Može dobit kaznu za objesnu vožnju ili preveliku brzinu ali vozač kamiona je i dalje nije smio krenuti u skretanje dok se ne uvjeri da to sigurno može odraditi. Tak da je jasan krivac da se dogodio sudar.

Prije skretanja je trebao usporiti, pogledati u retrovizor i oktenuti glavu da provjeri mrtvi kut, tek nakon toga smio kreniti u skretanje.

Gajotres čet 17.4.2025 12:15
picajzla0707 kaže...
Gajotres kaže...

iz priloženog se vidi da je automobil koji pretječe vozio prebrzo, po mojoj procjeni najmanje 100km/h i pri toj brzini je bio preko 100-150 metara iza kad je kamion počeo pretjecati

da je vozio i stotku ili više, a vrlo vjerojatno jest, mogao je vidjeti da kamion skreće i usporiti, no lik je dao po gasu, pa što bude i u zadnji tren se usro

ovako se ne vozim niti na autocesti, mogu potegnuti i 160 i 180km/h, ali ako ispred mene nema nikog, a čim se počnem približavati jednom, dva ili više automobila koji se voze u desnoj traci, pogotovo ako je tu i kamion, onda usporim, ne nastavljam dalje punom brzinom pored njih - jer nikad ne znaš što se može dogoditi

treba voziti sigurno, radi sebe i drugih na cesti, a ovo kako je lik doletio je čisti idiotizam, nebitno jel mu kamion uzeo prednost ili ne

Jako teško da je vozio brzinom večom 100 km/h što je opet u zakonskim okvirima. To bi značilo onda da je kamion vozio 60-70 a skrenuo je pod kutem 90 stupnjeva. Morao je stati ili usporiti i onda skrenuti, mogao je pokupiti potencijalno auto iz ulice u koju je skretao. 

Jedini manijak ovdje je vozač kamiona.