HCMAA sri 9.4.2025 16:01

ne pitajte ča rockstar može učiniti za vas nego ča vi možete učiniti za rockstar

jel ovih 100$ sa cariama ili bez

Mario Kart World bit će prva igra od 90 eura. Razlog je, kaže Nintendo, nikad više sadržaja

u buduće se igre budu prodavale na vagu...jel može po kila gta 6

Gemmy sri 9.4.2025 18:07

Jesi ti kupovao igre po 50 usd pred 30g? Jer onda je to isto bilo skupo.

Ako imas viska love, slobodno kupuje sve ediciju po 100e koje već postoje, I vjerovatno jos dodaj 100 za mikrotrasnakcije i battlepasseve i slično.

igracima ne trebaju aaa igre od 300 milijuna. Mi smo zadovoljni i igrama koje naprave mali timovi, ako su igre dobre.

Zvucis kao snob koji nikada ne kupuje nista na sniženju

herc_vtc sri 9.4.2025 19:02
DarkoKwon kaže...

Ne vidim u cemu je problem. Gameri su glavni odgovorni za jako lose igre unazad zadnjih 5-10 godina. Nemoguce je da igra isto kosta 1980-te i u 2025. Igru iz 1980 je mogao da napravi jedan programer i jedan artist u garazi, dok danas trebaju 2 milijarde da se napravi jedan GTA 6 i sad te igre trebaju "slicno" da kostaju? Treba uzet i u obzir inflaciju, $50 1980-e je kao danas $192.76. 

Zeludac mi se okrene kad vidim da odrastao muskarac na ovom forumu napise da kupuje samo na snizenju igre, a mozda da nadjes posao? Takvog lika odmah zamisljam kao nekoga ko zivi u 40toj i zica roditelje za novac.

Ajme koji komentar  Pa kolega Darko, ima još stvari i hobija u životu u koje treba ulupat višak novaca. Nije samo gaming u pitanju.

picajzla0707 sri 9.4.2025 19:50
DarkoKwon kaže...

Ne vidim u cemu je problem. Gameri su glavni odgovorni za jako lose igre unazad zadnjih 5-10 godina. Nemoguce je da igra isto kosta 1980-te i u 2025. Igru iz 1980 je mogao da napravi jedan programer i jedan artist u garazi, dok danas trebaju 2 milijarde da se napravi jedan GTA 6 i sad te igre trebaju "slicno" da kostaju? Treba uzet i u obzir inflaciju, $50 1980-e je kao danas $192.76. 

zaboravljaš samo da su 80-ih igre bile prodavane u desecima ili u najboljem slučaju stotinama tisuća primjeraka, a sad se prodaju u milijunima

nije stvar samo pojedinačne cijene, nego i prodane količine i tu firme poput rockstara deru lovu

gta2 je prodan u 1,2 milijuna primjeraka, već san andreas je bio na 27,5 milijuna, gta5 preko 210 milijuna prodanih primjeraka...

ne, nema nikakve potrebe plakat nad tužnom sudbinom takvih korporacija koje eto jadne ne mogu naplatit 100 eura po primjerku

forumaš sri 9.4.2025 20:10
DarkoKwon kaže...

Zeludac mi se okrene kad vidim da odrastao muskarac na ovom forumu napise da kupuje samo na snizenju igre, a mozda da nadjes posao? Takvog lika odmah zamisljam kao nekoga ko zivi u 40toj i zica roditelje za novac.

Ako kupuješ mjesečno 2-3 igre onda cc 300$ nije kikiriki...zato neki kupuju na sniženjima, jer kad odigraju SP dio za 20-30 sati idu na iduću igru.

A kaj se tiče njihovih troškova i profita boli me kifla, kupim najjeftinije moguće na cdkeys i to kad je na debelom sniženju. 

Štoviše ogroman broj gamera koristi game pass i za 15 eura mjesečno igraju nove igre.

Gemmy sri 9.4.2025 22:55

900e, za "high" mid range molim lijepo. Mogao sam uzeti jeftiniju ali se počastio malo boljim modelom po prvi put u životu. Jbga popustio sam FOMO.

Cijena igri na konzoli je vise bitna nego na pcu, jer tamo ima opcija jeftinijih igri, ili čak i jako jeftinih.

U 5-7 godina vijeka konzole tih 20-30 eura razlike na svakoj igri bi se nabralo ako ih uzimas day1, ili na nintendu bilo kad.

LudaRajcica čet 10.4.2025 02:51

Ja tu igru ne igram, zadnji GTA koji se meni svidio bio je GTA2 :)

ali...

svaka roba ima svog kupca, GTA nije igra koja se igra 40h ili 100h ako ju ponovite i odradite dodatne, nebitne, misije....

to je igra koja ce se igrati godinama, tisucama sati i opterecivati ce se online servisi, koji, svi, moraju biti placeni.... tako da je 100eura sasvim korektna cijena, pored nekakvih single player igra od 60-70 eura a imaju max 40 h igre u sebi....

Hexfire čet 10.4.2025 06:08
LudaRajcica kaže...

Ja tu igru ne igram, zadnji GTA koji se meni svidio bio je GTA2 :)

ali...

svaka roba ima svog kupca, GTA nije igra koja se igra 40h ili 100h ako ju ponovite i odradite dodatne, nebitne, misije....

to je igra koja ce se igrati godinama, tisucama sati i opterecivati ce se online servisi, koji, svi, moraju biti placeni.... tako da je 100eura sasvim korektna cijena, pored nekakvih single player igra od 60-70 eura a imaju max 40 h igre u sebi....

"Since launch, GTA 5 has generated $8.6 billion USD in revenue, according to the reporting around Rockstar's most recent earnings report."

Da, stvarno ne znam kako su uopće preživjeli što je GTA 5 koštao 60$.

100$ neka košta neka verzija sa online bonusima i sličnim pizdarijama, a nama koje zanima samo singleplayer dajte igru po normalnoj cijeni.

filip_medo čet 10.4.2025 11:14
DarkoKwon kaže...

I ti isti su si dali više truda sa ograničenim financijskim resursima i tehnologijom, nego današnji koji imaju "neograničene" resurse, alate i opet izbace poluproizvod sa mediocore gameplay-om i pričom jer fokus stavljaju na gluposti koji se u samom startu uopće nisu uklapale u narativ naslova.