Kina uvela ograničenja izvoza skandija i disprozij
Vezano uz: Kina uvela ograničenja izvoza skandija i disprozij

Odlično štivo , hvala na informacijama 👍
Tu je sad problem što je na zapadu rudarstvo zamrlo u mnogim područjima i da se to opet pokrene trebaju proći godine.
trump će u roku od 48 sati pokrenuti rudarstvo u svom dvorištu...američani i američanke jedva čekaju da rade u rudnicima za šaku riže...MAGA
MAGA(rci) u glas kliću...druže trump želimo veće lopate

Tu je sad problem što je na zapadu rudarstvo zamrlo u mnogim područjima i da se to opet pokrene trebaju proći godine.
trump će u roku od 48 sati pokrenuti rudarstvo u svom dvorištu...američani i američanke jedva čekaju da rade u rudnicima za šaku riže...MAGA

Bilo bi vrlo mudro za EU da se pobrine za vlastitu proizvodnju rijetkih elemenata, jer sada Kina može za muda stisnuti koga god i kako god želi. Koliko ja znam, rijetkih zemalja ima u Skandinaviji i možda još negdje u Europi, to se treba aktivirati, da ne ovisimo o drugima, koji nas baš nešto i ne vole.

To nije bio rudar nego radnik u čeličani...
EDIT: Ali dobra ti je montaža... 😁

Bilo bi vrlo mudro za EU da se pobrine za vlastitu proizvodnju rijetkih elemenata, jer sada Kina može za muda stisnuti koga god i kako god želi. Koliko ja znam, rijetkih zemalja ima u Skandinaviji i možda još negdje u Europi, to se treba aktivirati, da ne ovisimo o drugima, koji nas baš nešto i ne vole.
ali tko će raditi u rudniku, to nije hygge...

To nije bio rudar nego radnik u čeličani...
bio je rudar cijeli život (to smo učili još u osnovnjaku naravno :) )
https://hr.wikipedia.org/wiki/Alija_Sirotanovi%C4%87
edit: da, na novčanici od 10 dinđi je bio drugi lik

Ha, ha , je ali treba školovati nove rudare Sirotanoviće i treba Joe dozvoliti da njegova djeca kopaju pod zemljom. Također i stari Joe ne vjerujem da je nešto oran da upre s lopatom uz pjesmu kad se male ruke slože 😅
A još veći problem što ilegalce koji su idealni kandidati za u rudnik tjeraju iz države.
Kod nas će valjda Nepalci u rudnik ... nek ove silne agencije za uvoz radnika (njih osamsto) odmah traže školovane rudare.

a za sve rudare i one kojima se takovima osjećaju, pače, žele živjeti od poštenog rada, jedna ex-Yu uspešnica:

Kako mislis tko ce radit? Ja, Hrvat, Bošnjak, Srbin i Rumunj.