wyks ned 6.4.2025 10:11
registracija kaže...

ovu glupost zvanu bitcoin u eu treba zabranit. 80% prometa je kriminal, ako ne i vise

Ne treba zabranjivati, samo ju treba regulirati strože nego banke i kockarnice - jer kombiniraju najgore iz oba svijeta - i onda će slobodna ruka tržišta učiniti svoje, čim se makne prljavi novac i procesuiraju malverzacije Bitcoin će nestati.

Da se to napravilo čim je MtGox propao sada već davne 2013/14e ne bi ni bilo ovolikog zamaha.

Ne bi ni bilo zamaha da se napravi intervju sa nekim od vodećih stručnjaka za blockchain, koji bi objasnili da se radi o beskorisnoj tehnologiji, ili sa stručnjakom za financije, koji bi rekao da smo sve probleme oko novca već rješili na svim razinama - od filozofske do fizičke uvođenjem fiat novca.

Blockcahin je beskorisan jer je centralizirani sustav bolji, brži, sigurniji i jeftiniji.

Novac je izmišljen i sveden na papir, jer je to najjednostavnije, najbrže, najjeftiniji i narazumljivije svima na planeti.

Azmo ned 6.4.2025 10:39

Kriptovalute su najgora prijevara i kriminal koji je financijski svijet vidio. Ne postoji "investicija" ako kripto uopće možemo tak nazvati koja je toliko podložna malverzacijama i prijevarama kao to. Kad vidim da netko predlaže kripto kao očuvanje vrijednosti samo prestanem slušati. To je davno trebalo biti zabranjeno.

Mael ned 6.4.2025 11:24

Šta je sa pozivanjem na zabrane?

Evo vidimo kako zabrane djeluju, jer eto zato nam postoji policija i sudstvo..

Vi koji pozivate na zabrane: dajte se malo preispitajte. AKo se ne slažete s nečim, ne znači da to treba odmah zabraniti..

Da, kripto je pun prevara, ali isto tako je svakodnevni život pun prevara.. koliko pishing i sličnih mail-ova doijete dnevno - treba zabraniti mail

koliko scam poziva sms-ova itd... - treba zabraniti telefone

Ajmo sad, vi uprite prstom a država će vas zaštiti zabranama - jer eto, vidimo koliko efikasno to funkcionira

zorko ned 6.4.2025 12:22

Kriptovalute su pokazale da se može trgovati i pumpati vrijednost  sa bilo čim, sa potpuno bezvrijednom stvari. 

Stvarno je nevjerojatno da dogecoin recimo vrijedi bilo što.

Kad se zna što se dešava sa tim coinom onda nema smisla uopće razgovarati o tome da je Bitcoin puno slabiji po broju transakcija po sekundi  od nekih drugih coina i da bi zbog toga vrijedost trebala biti ta i ta.

Ferritin ned 6.4.2025 18:45
wyks kaže...

Blockcahin je beskorisan jer je centralizirani sustav bolji, brži, sigurniji i jeftiniji.

Novac je izmišljen i sveden na papir, jer je to najjednostavnije, najbrže, najjeftiniji i narazumljivije svima na planeti.

Zašto onda promjena brojke na 2 računa (slanje i primanje novca) u bilo koju zemlju izvan EU, a do prije 2 godine dok nismo prešli na eure i unutar EU, košta kao sv. petra kajgana?

Zašto moram čekati 1-5 radnih dana ovisno o bankama i metodi transfera da se pošalju novci u Ameriku ili neku drugu zemlju? Prmijerice, unutar zadnja 2 tjedna sam morao poslati oko 10,000$ za razne usluge američkim providerima u što kraćem roku. Da izbjegnem čekanje, morao sam koristiti karticu, ali onda većina manjih i srednjih vendora naplaćuje sumanuti fee od 3-4%. Znači naplatili su mi na 10,000 dolara oko $400 za... apsolutno ništa. Da sam čekao par dana više mogao sam uštediti oko 200-300 dolara, ali nisam imao toliko vremena i opet bi platio $100 dolara... za ništa.

Stablecoin rješenja na raznim mrežama od ETH do Solane sumanuto puno rastu upravo zbog ovakvih gore navedenih okolnosti jer feejevi su neusporedivo manji, a transakcije ovisno o mreži - instantne. Sve više klijenata/vendora prihvaća plaćanje u stablecoin kriptovalutama što je jako, jako dobra vijest.

LudaRajcica ned 6.4.2025 18:54
Ferritin kaže...
wyks kaže...

Zašto onda promjena brojke na 2 računa (slanje i primanje novca) u bilo koju zemlju izvan EU, a do prije 2 godine dok nismo prešli na eure i unutar EU, košta kao sv. petra kajgana?

Zašto moram čekati 1-5 radnih dana ovisno o bankama i metodi transfera da se pošalju novci u Ameriku ili neku drugu zemlju? Prmijerice, unutar zadnja 2 tjedna sam morao poslati oko 10,000$ za razne usluge američkim providerima u što kraćem roku. Da izbjegnem čekanje, morao sam koristiti karticu, ali onda većina manjih i srednjih vendora naplaćuje sumanuti fee od 3-4%. Znači naplatili su mi na 10,000 dolara oko $400 za... apsolutno ništa. Da sam čekao par dana više mogao sam uštediti oko 200-300 dolara, ali nisam imao toliko vremena i opet bi platio $100 dolara... za ništa.

Stablecoin rješenja na raznim mrežama od ETH do Solane sumanuto puno rastu upravo zbog ovakvih gore navedenih okolnosti jer feejevi su neusporedivo manji, a transakcije ovisno o mreži - instantne. Sve više klijenata/vendora prihvaća plaćanje u stablecoin kriptovalutama što je jako, jako dobra vijest.

Ako imas 10k za usluge, imas i 0.4 za fijeve.... nemoj biti ci*an.

Sada ce mnogi krneuti kukati zbog carina, nemoj sada i tu kukati, uvijek se kuka ali ima se 10k za uslugice :))))

konjRR ned 6.4.2025 18:58
Ferritin kaže...
wyks kaže...

Zar to nije mogao revolut odraditi bez tih "sumanutih" "feejeva"?

wyks ned 6.4.2025 19:46
Ferritin kaže...
wyks kaže...

Zato jer smo se dogovrili tako kao ljudi, da se izbjegne da predsjednik najveće nuklearne sile i njegova žena dobivaju mito preko kojekavih "vrijednosnica". A zbog tog dogovora je senator iz USA morao mito sakrivati u zlatu pa ga se otkrilo, uz Solanu - neće.

Pa kad ti pored kuće nikne nuklearni otpad - jer si ti "uštedio", a deregulirani senator je regulirano dobio $MELANIA umjesto zlata, onda se sjeti ovog razgovora.

400$ za uslugu transfera preko oceana, uz sigurnost povrata i 0% rizika je jako dobra cijena.

Podsjeti me, zašto primatelj nije primio stablecoin? Zašto njega nisi nagovorio?

Eto nagovori dovoljno ljudi, pa se igrajte.

Ferritin ned 6.4.2025 21:53
wyks kaže...

Zato jer smo se dogovrili tako kao ljudi, da se izbjegne da predsjednik najveće nuklearne sile i njegova žena dobivaju mito preko kojekavih "vrijednosnica". A zbog tog dogovora je senator iz USA morao mito sakrivati u zlatu pa ga se otkrilo, uz Solanu - neće.

Pa kad ti pored kuće nikne nuklearni otpad - jer si ti "uštedio", a deregulirani senator je regulirano dobio $MELANIA umjesto zlata, onda se sjeti ovog razgovora.

400$ za uslugu transfera preko oceana, uz sigurnost povrata i 0% rizika je jako dobra cijena.

Podsjeti me, zašto primatelj nije primio stablecoin? Zašto njega nisi nagovorio?

Btj, o čemu ti pričaš? Kakve veze ima nuklearni otpad i ovo o čemu sam ja pričao? Kakav jbni Melania coin?

Ti kritiziraš blockchain kao tehnologiju i kažeš da je dobro plaćati $400 za uslugu kojoj postoji alternativa od par centi. 

Naravno da uvijek pitam da li imaju opciju za plaćanje putem kripta jer mi je to najjeftinije. Ove godine sam 2 vendora platio u stablecoinovima i sve više ih prihvaća.

wyks ned 6.4.2025 21:58
Ferritin kaže...
wyks kaže...

Btj, o čemu ti pričaš? Kakve veze ima nuklearni otpad i ovo o čemu sam ja pričao? Kakav jbni Melania coin?

Ti kritiziraš blockchain kao tehnologiju i kažeš da je dobro plaćati $400 za uslugu kojoj postoji alternativa od par centi. 

Naravno da uvijek pitam da li imaju opciju za plaćanje putem kripta jer mi je to najjeftinije. Ove godine sam 2 vendora platio u stablecoinovima i sve više ih prihvaća.

Ah da, još jedan 35 godišnjak koji je programer i skodirao je svu pamet svijeta.

Nit imaš pojma što je novac, nit imaš pojma što je blockchain, Zato ti je kretenska ideja spajanja jednog i drugog super - jer imaš do 35 godina, programer si i svijet je turbo koderski kripto.

wyks pon 7.4.2025 08:10

Lako za to, Bitcoin je ionako balon Tethera i shitcoinovoa tipa #MELANIA, pa neka nam 35 godisnji koderprogramer iz teme objasni, kakav je to "posao"  u kojem narucitelj usluge smatra da mu je pametno trasferirati novac visoko rizičnim kanalima, i koji je on to shitcoin koristio na tlu EU, kad je EU odobrila samo 10 stablecoina?

I nek nam vrhovni-koder objasni zašto je EU odobrila samo 10 stablecoina?

I nek nam objasni je li dobro da predsjednik najvećeg nuklearnog arsenala ima svoj coin, da mu žena ima još jedan i da mu je netko prekjučer uplatio 25 milijuna dolara?

I kako to da nema nijednog popularnog?

danko99 pon 7.4.2025 10:25

Kripto nije savršen, isto kao i fiat.

Ali bit če savršena alternativa kad se jednog dana prebacimo ful na digitalni euro i izbacimo uporabu gotovine.

Vjerujem da če tek tada kripto upast u mainstream globalnu uporabu, zbog "kakve takve" privatnosti transakcija za razliku od 100% nikakve privatnosti korištenjem službenih digitalnih valuta.

Samo da preduhitrim forumaše koji "nemaju ništa za skrivat", citatom Edwarda Snowdena;

"Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speach because you have nothing to say."

konjRR pon 7.4.2025 16:55
Solo761 kaže...

Zašto misliš da digitalni euro neće biti moguće pratiti? Ako bi neka država, ili savez država, radio svoje digitalne valute za očekivati je da će imati način za praćenje prometa.

Drzava ako hoce moze sve pratiti na ovaj ili onaj nacin. Samo je pitanje ulozenih sredstava.

Zar to znaci da treba kirminalu olaksati a drzavi otezati?

Koliko god su drzave korumpirane jos uvijek nam je bolje sa njima nego bez njih unatoc snowdneovih veleumnih citiranja po forumu koji su opet samo repakirani citati drugih...

Aldo pon 7.4.2025 19:36
konjRR kaže...
Solo761 kaže...

Zašto misliš da digitalni euro neće biti moguće pratiti? Ako bi neka država, ili savez država, radio svoje digitalne valute za očekivati je da će imati način za praćenje prometa.

Drzava ako hoce moze sve pratiti na ovaj ili onaj nacin. Samo je pitanje ulozenih sredstava.

Koliko god su drzave korumpirane jos uvijek nam je bolje sa njima nego bez njih unatoc snowdneovih veleumnih citiranja po forumu koji su opet samo repakirani citati drugih...

Kriminal uvijek nađe način, s ovim budu najviše pogođeni mali ljudi, siromaki koji budu morali platiti i porez na skupljanje povratne ambalaže, sitni prodavači na Njuškalu, babe na placu...

konjRR uto 8.4.2025 16:15
Aldo kaže...
konjRR kaže...
Solo761 kaže...

Kriminal uvijek nađe način, s ovim budu najviše pogođeni mali ljudi, siromaki koji budu morali platiti i porez na skupljanje povratne ambalaže, sitni prodavači na Njuškalu, babe na placu...

Jedini nacin da se to promijeni je da se rijesimo korupcije, sebicnih i nesposobnih na pozicijama moci. Sve ostalo bi bilo laprdanje