HCMAA pet 4.4.2025 07:54

ovo preseravanje sa 200mpx...nije bitna veličina senzora nego pixela...i nije zoomiranje na telefoto nego CROPANJE tih 200mpx..s obzirom na pixel size od 0,56um...i kod idealnih svjetlosnih uvjeta to je jad...zašto nisu stavili 50mpx...onda bi pixel size bio prihvatljivih 1,2um...samim time croping puuno bolji

dax-lax pet 4.4.2025 16:25
HCMAA kaže...

ovo preseravanje sa 200mpx...nije bitna veličina senzora nego pixela...i nije zoomiranje na telefoto nego CROPANJE tih 200mpx..s obzirom na pixel size od 0,56um...i kod idealnih svjetlosnih uvjeta to je jad...zašto nisu stavili 50mpx...onda bi pixel size bio prihvatljivih 1,2um...samim time croping puuno bolji

E kad bi htjeli napraviti veliki senzor manje reze. Đaba da stave 50mpix kad je senzor tak mali da je veličina pixela gotovo jednaka ovom na 200mpix senzoru

8ax sub 5.4.2025 18:22
HCMAA kaže...

pa ima binning, može iz 200mp downscaleat na 50 na praktički istu kvalitetu ko da ima 50mp senzor.

bila je neka akcija u tcomu I uzeo sam M6P za cca 250€, 5x slike su solidne, moze se tu i tam vidit efekt AI upscalinga ak nisu dobri uvjeti.

thebatman sub 5.4.2025 18:52

Samsung nudi najkompletniji softver, antirefleksivni zaslon i spen. 

Apple nudi svoj ekosustav i neke pikanterije tipa airtag, 24mp fotografije po defaultu, najbolji video. 

Xiaomi nudi leicu, velik senzor i napredan softver kamere + mogucnost photo kita. 

Honor ne nudi ništa što ovi drugi nemaju. Softver im je kopiran od huaweia i zastario, pogotovo softver kamere. 

Ne vidim razloga zasto bi iko da +1000e za njega umjesto ovih gore. 

thebatman jučer 20:49
mp3david kaže...
Samsung mi ne pada vise kupit jer je smece sa sporim punjenjem i losom baterijom.Honor je odlican
Apple je bio i ostao ogranicen kod balkon.

Samsung ultra s23/s24/s25 imaju najbolje baterije u android svijetu i u 30 min se napune 70%. U 60 min 100%. 

Tako da...

qwertYxoZ jučer 22:36
thebatman kaže...
mp3david kaže...
Samsung mi ne pada vise kupit jer je smece sa sporim punjenjem i losom baterijom.Honor je odlican

Samsung ultra s23/s24/s25 imaju najbolje baterije u android svijetu i u 30 min se napune 70%. U 60 min 100%. 

Tako da...

Si gledao usporedbu SOT I charging vremena izmedju Samsunga i drugih brandova u zadnje?

thebatman jučer 23:08
qwertYxoZ kaže...
thebatman kaže...
mp3david kaže...

Tako da...

Si gledao usporedbu SOT I charging vremena izmedju Samsunga i drugih brandova u zadnje?

A ne moram gledati, kupim svaki novi flagship kad izadje. 

Samsungu treba dat koji dan da se stabilizira i onda baterija traje i traje. 

Inace ovo tipkam sa honora 7 pro koji je još par dana u mene i nemam ništa lose reci o njemu, ali nema apsolutno ništa radi cega bi ga prije uzeo nego ijedan drugi mob.