dankodr čet 3.4.2025 10:29

Ništa posebno. 

Koristim jedino tipkovnicu sa 9 tipki za slova - kao na starim mobitelima,  sa uključenim T9.

To je APSOLUTNO NAJBOLJE rješenje - mobitel držim jednom rukom i tipkam jednom rukom.  BOJE OD TOGA NEMA  !

Koristim TouchPal keyboard  💪

Stric_Jura pet 4.4.2025 09:38
syncmaster245b kaže...
Glasovno tipkanje radi bez potrebe za internetom.
Evo ovaj upis je upravo napisan preko glasovne tipkovnice. Prepoznavanje radi više manje OK.

na kojem mobu? koji jezik sučelja ?

ja sam već povaginio od engleskog izgovora hrvatskih rečenica, ali suludo je da u autu, na AAutu u WhatsAppu imam grupu i svima tako frflja osim jednom kolegi, samo njemu direktno na hrvatskom mi čita poruke ?!? znači hrvatska Štefica je postavljena na mobu (testirao i na Honoru 200 i na Pixelu 8a), ali zašto drlja na engleskom ?

Da ne govorimo da nikako ne mogu poslati SMS niti ikoju poruku glasovnim biranjem i diktiranjem...

syncmaster245b pet 4.4.2025 14:32
Stric_Jura kaže...

na kojem mobu? koji jezik sučelja ?

Zenfon 9, engleski.

TTS ne koristim tako da tu ne mogu nista pametno reci.

Meni je posebno interesantno (jer sam postao paranoik) da FUTO tipkovnica svo prepoznavanje govora odradjuje lokalno, bez potrebe za bilo kakvim onlajn servisom. Koristim je nesto preko godinu dana i sasvim OK mi je.

Posebno sam iznenadjen kako dobro prepoznaje moj slavenski izgovor engleskog jezika.

Zapravo, kad bolje razmislim, vise sam koristio engleski  nego hrvatski za diktiranje emailova i poruka.

Sirotanovic sub 5.4.2025 10:33

Hoćete li više recenzirati neku tipkovnicu za Android koja ima i hrvatska slova , pun mi je kufer tih engleskih tipkovnica bez šć.
Koristim SwiftKey već godinama, nažalost ne volim Microsoft a koristim tu njihovu apl. za tipkanje . Izgleda da jedina ima čćšđž na tipkovnici , ajd navedite neke alternative.

Veliki Brat sub 5.4.2025 12:22

U mene Florisboard.

Opensource, hrpa opcija, jedino predvidjanje teksta ne funkcionira (barem za HR, na kojem najvise pisem). Kao, radi se na tome i onda tako vec par godina otkad ju imam. No to mi je osobno okej jer kad ucim spanjolski ili francuski mi je bezveze kad mi Swiftkey nudi vec gotovo rjesenje.

Inace mi je Swiftkey bio super, u pocetku mi je dosta falio, ali se navikne covjek (kazu i na batine).

Sirotanovic sub 5.4.2025 17:50

Bankovna aplikacija mi ne dozvoljava nikakav izvor aplikacija osim Google ili huawei trgovine ali hvala na preporukama.

Stric Jura kad već spominjete g Board , nisam ju dugo koristio no sjećam se da nije imala opciju da postavim šč tipke kao što može SwiftKey, ne dolazi u obzir ono da dugo držim C pa da izaberem Č.
Dali se što promijenilo ?

60nine sub 5.4.2025 21:38
Sirotanovic kaže...
Bankovna aplikacija mi ne dozvoljava nikakav izvor aplikacija osim Google ili huawei trgovine ali hvala na preporukama.

Stric Jura kad već spominjete g Board , nisam ju dugo koristio no sjećam se da nije imala opciju da postavim šč tipke kao što može SwiftKey, ne dolazi u obzir ono da dugo držim C pa da izaberem Č.
Dali se što promijenilo ?

ne vidim kakve veze ima bankovna aplikacija s ovim? :) (to bi imalo veze da je potreban root mobitela, a u ovom slučaju nije)

prije bi bilo da ti nije upaljeno instaliranje sa drugih izvora na mobu, a to se pali u postavkama mobitela

no, razumijem...

ps: gboard ima već dulje vrijeme (možda i otpočetka) opciju da odabereš onu full tipkovnicu kao na kompu (da su ti vidljivi i naši znakovi, samo moraš istu dodati u postavkama > nešto nešto hrvatski qwertz, nemam instaliran gboard više pa bubam napamet)

Posmatrač jučer 12:43
Sirotanovic kaže...
Hoćete li više recenzirati neku tipkovnicu za Android koja ima i hrvatska slova , pun mi je kufer tih engleskih tipkovnica bez šć.
Koristim SwiftKey već godinama, nažalost ne volim Microsoft a koristim tu njihovu apl. za tipkanje . Izgleda da jedina ima čćšđž na tipkovnici , ajd navedite neke alternative.

Zar ima neka koja nema? Gboard ima....