Američki kupac prodaje Neveru u pola cijene
Vezano uz: Američki kupac prodaje Neveru u pola cijene

"Isporučio ju je bio Mate Rimac osobno"
ju je bio? stvarno, STVARNO?
Mejt ti dolazi serijski s Neverom

Njega muči pluskvamperfekt.

Ne prodaje ju za sad u pola cijene, već je na licitaciji početna cijena "pola cijene".

Njega muči pluskvamperfekt.
-više ga muči brojčana oznaka-serija.. 006/150 iz vremena kad je 'već prodano' 150komada, dok je po godišnjim izvješćima to završavalo s par komada koji se repetitivno ponavljaju nekoliko puta-godina, pa je vremenski frame vrlo upitan, kao u trećem nastavku povratka u budućnost.. ili tako nešto :)
Ne prodaje ju za sad u pola cijene, već je na licitaciji početna cijena "pola cijene".
-to je tad 'za sad' .. a hoće li biti dollar više, možda..
-posljednja osobna prodaja je bila nekom mehikanskom dileru ili kako se već to nazivaju poslovnjaci koji kćerkama kupuju auteke, onak obitelj i bradonjić, .. no ta priča se nekako čudno-brzo završila-utihla.. oče to :))
edit: .. pogotovo nakon posljednjeg povlaćenja 9 usa komada zbog c19 kabla .. dok je na licitaciji 'nepoznat' kupac vučko, kupio autić .. a to me prisjeća na neke davne dane, .. odnosno kad je netko koristio nick wolf, s bradom.. tj netko kupuje autiće za +1mil više od početne cijene koja je pola ili trećina-četvrtina pune-starntne po usa, dobar biz, profitabilan osim što se matematički negativni predznak može odbaciti..
-ostaje hipotetsko pitanje, broji li li nepoznati vučko i ovo pod broj prodanih, preprodanih, višestruko prodavanih isith komada ili je brojčanik prošao magičnu granicu 38 komada.. od 150 .. onak, ako deset puta kupim-prodam sam sebi isti auto, koliko je auta prodano? jedan ili 10? .. :)

-posljednja osobna prodaja je bila nekom mehikanskom dileru ili kako se već to nazivaju poslovnjaci koji kćerkama kupuju auteke, onak obitelj i bradonjić, .. no ta priča se nekako čudno-brzo završila-utihla.. oče to :))
Čuj, treba znati i lovu oprati :)

-misliš zamagliti? tj diler možda pere, no mate nije diler.. :) on je proizvođač automobila, magle, robotaxija, broja prodanih komada .. pa možda i nekadašnji wolf-nick, a možda su u šumici...

Je bo'me je.

-faranhejtica s kiklopom u ruci..

Ju je je, je ju je.

Krivo, gledaj mi potpis

stoga se postavlja pitanje gdje je otišlo tih pola vrijednosti.
možda je bila u nekom sudaru pa je vlasnik stavio nove neorginalne dijelove tj kineske.

Bolje je pitanje zašto kolekcionar auta prodaje skoro pa novo auto???

Rimac Nevera je generički drlog bez pedigrea, imidža i povijesti koji nikada neće imati nikakav status među kolekcionarima, a to znači da će mu cijena strelovito padati nakon kupnje umjesto da raste.
Baš zbog tog razloga ga Manny Khoshbin nije ni kupio, radije će imati 12 istih rolls roysova kojima raste cijena.
Pagani, Koenigseg, Bugatti, Porsche, McLaren... to su auti koje kupuju kolekcionari jer je kupnja bilo kojeg takvog auta zapravo investicija.

Baš bih volio vidjeti koliko košta rabljeni 10 god star Porshe u odnosu na novog.
Sigurno nije skuplji.
Neveru su kupili jer mogu, htjeli su probati tu el superbrzu "igračku" i kad su vidjeli da nije nešto posebno, prodaju je.
Da je rimac imao na lageru 50 tisuća komada Nevera u vrijeme te euforije, prodao bi sve do jednoga. Niti to znači da je automobil super, niti da nije.
Ja bih uvijek kupio jedan Laborghini Temerario nego porshe ili Ferrari.
Zašto ?!
Nemam pojma.

Da je rimac imao na lageru 50 tisuća komada Nevera u vrijeme te euforije, prodao bi sve do jednoga.
Ovako je nažalost otišlo samo onih 150.

Da je rimac imao na lageru 50 tisuća komada Nevera u vrijeme te euforije, prodao bi sve do jednoga.
Ovako je nažalost otišlo samo onih 150.
-kojih? onih koje u nekoliko prebrojavanja dođu do 38? čudna matematika... jedinstvena u svemiru, brojač komada koji umjesto + ide u minus..

Tipično za Lažibradu..

Baš bih volio vidjeti koliko košta rabljeni 10 god star Porshe u odnosu na novog.
Sigurno nije skuplji.
Nema potrebe da se petljaš u baš svaku temu, pogotovo ako se ni najmanje ne kužiš u materiju.
Ne pričam o socijalnim Poršeovima kakvih ima u svakom selu, logično da će kolekcionari kupovati limitirane GT verzije.
Normalno da će im cijena s godinama drastično rasti ne samo zato što su rijetki nego zato što takve modele ni ne može kupiti svatko, taman i da si Bill Gates - Porsche ti ga neće prodati.
Porsche ima politiku da sami odlučuju kome će što prodati i potrebno je zadovoljiti određene uvjete i imati nekoliko njihovih modela već u garaži.
https://www.hotcars.com/why-you-cant-buy-a-new-porsche-911-gt3-rs/
https://www.reddit.com/r/Porsche/comments/1alh6lo/porsche_will_not_sell_me_a_new_gt3/
Istu politiku već dugo provodi i Ferrari, koji ne samo da bira kome će prodati nego ima i crne liste onih koji preradili njihove aute.
https://autostart.24sata.hr/off/enrico-galliera-covjek-koji-odlucuje-kome-se-nece-prodati-ferrari-automobili-3609
I onda je logično da ako uspiješ kupiti takav auto, možeš ga istog trena prodati za 3x veću cijenu, samo je pitanje kako će proizvođač na to gledati i hoće li ti ubuduće zabraniti kupovinu.
Neveru su kupili jer mogu, htjeli su probati tu el superbrzu "igračku" i kad su vidjeli da nije nešto posebno, prodaju je.
Nitko ne kupuje takve aute "jer može", ako želiš nešto probati, onda iznajmiš, tražiš test vožnji i sl., a ne da kupuješ za 2 milijuna eura pa onda ideš prodavat upola jeftinije, takav potez bi napravio samo idiot.
Tako da cijela ova vijest smrdi i nema nikakve šanse da je dotični auto kupljen za 2m eura, pitanje je koliko je tu šta plaćeno.
Ali uglavnom, kako sam rekao, to je generički drlog sastavljen od kineskih komponenti, niti vrijedi 2 mil. niti 1 mil., realno ne vriijedi ništa naspram gore navedenih brendova.

Nema potrebe da se petljaš u baš svaku temu, pogotovo ako se ni najmanje ne kužiš u materiju.
A ti imaš dva hyper automobila, pet super automobila i kužis se u materiju.. Ili pak radiš u hyperautomobilnoj industriji kao inženjer, ili pak kao prodavać istih?
Jesi mi pametan.
Naravno da će se individualiziran, "polovni" hyperautomobil prodati za manju cijenu kad možeš kupiti novi i individualizírati ga po svom iz tvornice..
Koenigsegg Regera, 2019, jedna od 80 ikad proizvedenih, s dosta opcijama iz tvornice izašla za $3,2 Mil. Na AUKCIJI jedva postigla $2,6 Mil prije par mjeseci.

Ne pričam o socijalnim Poršeovima kakvih ima u svakom selu, logično da će kolekcionari kupovati limitirane GT verzije.
Normalno da će im cijena s godinama drastično rasti ne samo zato što su rijetki nego zato što takve modele ni ne može kupiti svatko, taman i da si Bill Gates - Porsche ti ga neće prodati.
Porsche ima politiku da sami odlučuju kome će što prodati i potrebno je zadovoljiti određene uvjete i imati nekoliko njihovih modela već u garaži.
Vidim da si ti ekspert za siromašne. Ti se razumiješ u svaku temu, te si tako zaključio da se ja ne razumijem u svaku temu ?!
Kako drukčije
Gdje sam pisao o limitiranim kolekcionarskim autićima ?!
Za tebe je Porshe 718 Spider RS "socijalno vozilo" ajd...u k... neću više