Veliki Brat uto 25.3.2025 11:36
Macumba kaže...

Strepim sve više. Ne samo da slušaju cijelo vrijeme, nego i gledaju/snimaju. Ne samo Google, nego svi ti veliki igrači. 

Orwell je mala beba za ovo.

I sve će to ljudi kupovati i još povrh toga sami platiti i onda vikati nama čudacima kako nemaju što skrivati.

Jbmu, da sam bar pred smrt, pa da me boli dupe, ali imam još kvalitetnih godina za proživjeti, ne da mi se ovo...

nikonja uto 25.3.2025 11:37

... zanimljivo, i sada pod "AI će vam pomoagat u svakodnevnim stvarim" u biti mogu vidit sve što radiš, tako da enkriptirana komunikacija preko npr Signala nema nikakvog smisla kad ti vide sve što radiš na signalu... nikakv problem s privatnosti

pr0n_addict uto 25.3.2025 11:57
Veliki Brat kaže...

I sve će to ljudi kupovati i još povrh toga sami platiti i onda vikati nama čudacima kako nemaju što skrivati.

Jbmu, da sam bar pred smrt, pa da me boli dupe, ali imam još kvalitetnih godina za proživjeti, ne da mi se ovo...

Sve se nekako kreće u smjeru cijepanja društva na ljude koji su u potpunosti "integrirani" u sve moguće "life-enhancing" digitalne servise, tehnologije, itd. i na one "nazadne", analogne ljude.

Nemam osobno ništa protiv tehnologije kao takve, ali njena je svrha da nam bude više-manje koristan alat, a ne da joj robujemo i da se za svaki racku oslanjamo na nju. Da ne spominjem ove orvelijanske fore na koje bi se i Stasi navlažio.

Sirotanovic uto 25.3.2025 17:19

Eto možemo se nadati da će EU tu nešto tab zabraniti .

Usput , kad kreće gemini s nadzorom kamere , hoće li biti kakva mogućnost blokade u opcijama ? Ma da smo svjesni da ako zatreba nitko ne jamči da nas neće snimati iako zabranimo. I ovako nas Facebook i slični cijelo vrijeme osluškuju i postavljaju sadržaj i reklame po tome .