Smart #5 ulazi u segment srednje velikih SUV-a, ob
Vezano uz: Smart #5 ulazi u segment srednje velikih SUV-a, ob

Cijena je besmislica.
Dakle dugo sam frktao nosom na clanke kako Kinezi dolaze u EU da Svabama polupaju nos na domacem terenu. Rekoh not gonna happen.
Onda sam naletio na ovaj SUV koji me oblikom i dimenzijama jako podsjetio na Range Rover.
Lynk & Co 900
Dakle stvar ima sve. Kvalitetne materijale, HUD, grijanje sjedala, masazu, rotaciju sjedala, 6 sjedala pride, you name it. Cak mu se i zadnji kotaci rotiraju.
I cijena u rangu od nekih 50k?
U VW nude sve tanje limove i plastiku, sve skripi i cijuce. Nece proci stvar. Svabe ce se vrlo brzo preustrojiti ili ih biti nece. A kupit' ce ih ista ta CCP masinerija za vlastite pare. Doba triple digit zarade na ustrb kvalitete je proslo.

Cijena je besmislica.
Dakle dugo sam frktao nosom na clanke kako Kinezi dolaze u EU da Svabama polupaju nos na domacem terenu. Rekoh not gonna happen.
Onda sam naletio na ovaj SUV koji me oblikom i dimenzijama jako podsjetio na Range Rover.
Lynk & Co 900
Dakle stvar ima sve. Kvalitetne materijale, HUD, grijanje sjedala, masazu, rotaciju sjedala, 6 sjedala pride, you name it. Cak mu se i zadnji kotaci rotiraju.
U VW nude sve tanje limove i plastiku, sve skripi i cijuce. Nece proci stvar. Svabe ce se vrlo brzo preustrojiti ili ih biti nece. A kupit' ce ih ista ta CCP masinerija za vlastite pare. Doba triple digit zarade na ustrb kvalitete je proslo.
EU nema jednu jedinu tvornicu baterija a to je najskuplja komponenta u autu. Isto tako najveci proizvodac magneta na svijetu je Kina i prakticki imaju monopol na rijetke metale. Kak bi to tocno EU proizvodaci automobila trebali konkurirat Kini?
VW se hvali sa novim Golfom, a gdi ga budu proizvodili? Mexico!
Svi zivi kupuju udjele u kineskim firmama jer su svjesni da ih budu Kinezi pojeli. Stellantis se pokusava spasiti sa Leapmotors, VW sa onim Premium brandom iz USA koji je na rubu bankrota i u Kini su kupili udio u Xpengu. Toyota i Honda isto tak sve nove EV modele proizvode u Kini te stavljaju na kineske aute svoje znacke jer su nesposobni napraviti EV koji nije preskupo smece.

Ja ne kužim?!
Od idealnog automobila za pogonit strujom oni naprave ovo?!

Sve super ali fali neki malo veći dodirnik , i malo je ta tri OLEDa .

jedno ekranče idealno na vozačkom sjedalu, onak na prednjem rubu da razmakne noge, da se automatski mob spoji na njega pa da se more tipkati Whatsapp/Viber blejeći si u međunožje...
da se ljudi ne muče s mobovima međ nogama - co to maš, co to maš med nogami...

kupiš auto od 50000E i onda ga parkiraš jedino na cesti jerbo kod nas...je to u 90% slučajeva jedina opcija...ako ga želim puniti iz kućne utičnice onda mi triba 2km kabela:)...ako ide na ove punionice kojih u gradu vidjeh njekoliko...km ispadne skuplji nego na benzin...inače svaki dan viđam sve više prvih twinga po cestama...još sad kad trumpinjo sruši cijenu nafte pa dođemo na psihološku granicu od 10kn za litru:)

EU nema jednu jedinu tvornicu baterija a to je najskuplja komponenta u autu. Isto tako najveci proizvodac magneta na svijetu je Kina i prakticki imaju monopol na rijetke metale. Kak bi to tocno EU proizvodaci automobila trebali konkurirat Kini?
Onda je jos fantasticnije da isti ti Svabe guraju da EU sto prije postane EV land. Svjesni ili nesvjesni da konja za tu utrku nemaju tj da to efektivno znaci kraj za VW, Audi, BMW i Mercedes. Jer po tim cijenama koji CCP people rade i prodaju Svabe nece paliti robote.
Veleizdaja/Landesverrat much?
Ne vidim drugog odgovora jer u Njemackoj tradicionalno ne sjede budale ni u tvornicama a ni Vladi/ministarstvima. Ali mozda iznenade, kao i s pricom o gasenju nooklearnih elektrana kojih btw Kina trenutno gradi oko 150 da zadovolji potrebe za energijom ("China intends to build 150 new nuclear reactors between 2020 and 2035"). Plan je da tih 150 nakon toga poduplaju s krajnjim ciljem od 450 komada za kompletnu energetsku samostalnost.
Isti izvor energije (nuclear powerplant) bi trebala i RH, a SRB vec vodi pregovore s Francuzima na tu temu. Ne ulazim u svinjarije i hocu/necu igru s Slovencima gdje smo to mogli drasticno pametnije ili mudrije odigrati. Problem je samo tko bi u takvoj centrali radio i koliki smo udes/havariju spremni podnijeti kao rezultat. Jer smo zemlja zajeba.
Nazalost i kao zemlja dolazimo do momenta gdje ili postajemo ozbiljna i funkcionalna drzava ili se kolo vrti na drugu stranu u smjeru nestanka. A te neke ozbiljnosti i preustroja ne vidim na vidiku.

Lynk & Co 900
i onda vidiš da postoji kia ev3 koja kreće od 37k eura i pomisliš zašto riskirat s kinezom
ili jednostavno odgodiš upgrejd na elektriku i uzmeš pouzdani kia sportage za 29k eura
em su jeftiniji od kineza, em dokazano pouzdani, em imaju servisnu mrežu u svakom selu

... em daju garanciju od sedam godina na sve .
Ovaj jeftiniji model bude jeftiniji od pocetnog modela Y i ima brze punjenje. Jedini problem je kaj na cijelom kontinentu nemamo ni jednu punionicu koja moze 400kW :) Ako nist drugo auto je futureproof.