Komentari članaka s naših web stranica
GIMP dobio verziju 3.0 nakon sedam godina razvoja
Vezano uz: GIMP dobio verziju 3.0 nakon sedam godina razvoja

GIMP je za znalce, hehe, meni također sučelje ostavlja puno za poželjeti, no za basic photoshop montažu mi je ok, čak sam im i donirao kad su open source. To je kao da daješ humanitarno.

Tu i tamo trebam neki lagani edit i gimp je odličan za to.

Mene je isto baš sučelje potpuno udaljilo od Gimpa. Našao sam rješenje u Paint.net-u i njega koristim već godinama. Puno uređeniji, jednostavniji i nudi dosta pluginova...

Meni je odličan, valjda stvar navike...
Najveći problem GIMP-a je do sada bio užasno loše sučelje i to je bio jedini razlog zbog kojeg ga nisam koristio. GiMPshop je bila nezavisna modifikacija koja ga je koliko-toliko učinila upotrebljivim za osnovne stvari, ali i dalje jako daleko od bilo čega prihvatljivog.
Pošto sam oduvijek bio veliki pobornik open source softvera, naivno sam se nadao da je novom verzijom GIMP-a napravljen pomak u tom smijeru, ali ništa od toga. Sučelje je i dalje potpuno nepregledno i neorganizirano. Prozori, paneli, toolbari i slične stvari očito su za developere velika nepoznanica. Sve to je začinjeno natpisima i ikonama nabijenim jedan na drugoga. Izgleda da su se dizajneri sučelja obvezali da padding uvijek mora biti 0.
Ukratko, totalna katastrofa. Ubije svaku želju za bilo kakvim korištenjem.
GIMPshop iz 2006 godine, iako loš, za najnoviji GIMP izgleda kao svemirski brod.