Testirali smo Ryzen 9 9950X3D, najmoćniji procesor
Vezano uz: Testirali smo Ryzen 9 9950X3D, najmoćniji procesor

Kakav je u odnosu na i9 14900KS ili M3 Ultra?
Svi nabrojani su dobri u necemu a niti jedan u vecini toga. Do prelaska Applea i AMD na Tsmc proizvodne trake Intel je bio apsolutni kralj u svemu skoro pa dva desetljeca no sad je to sve kupus, Amd je najbolji u gamingu, no ni jedan nije dobar za sve!
Evo za ove TD mozda progledaju sto Intel radi s cak 8 thredova manje

Svi nabrojani su dobri u necemu a niti jedan u vecini toga. Do prelaska Applea i AMD na Tsmc proizvodne trake Intel je bio apsolutni kralj u svemu skoro pa dva desetljeca no sad je to sve kupus, Amd je najbolji u gamingu, no ni jedan nije dobar za sve!
Ma kako to molim te ?
AMD Ryzen 9 9950X3D CPU Review & Benchmarks vs. 9800X3D, 285K, 9950X, & More
Dakle 9950X3D je trenutno sto se tice gaminga podjednak s 9800X3D dok je u poslovima najbolji u apsolutno svakom tasku... Dokaži mi suprotno.
U prijevodu 9950X3D je trenutno najbolji moguci CPU kojeg mozes kupiti.
Cak sam nasao jedan slucaj gdje je Intel na topu a to je pogledaj i sam zanemarivo:
AMD Ryzen 9 9950X3D Review, 3D V-Cache For Work & Play
Adobe Premier Pro niti 100 bodova razlike.. a zaista sam se potrudio da mogu reci, gle Boris je u pravu :)

Pusti ga da se tješi, nije mu lako

samo se tjesite evo usporedbe s procesorom koji ima 8 "thredova" manje
, kao sto rekoh jos je to daleko od teske dominacije kao sto ju je imao Intel u apsolutno SVEMU!
Evo i kod nas cijena od 830+€ sto dode da je ovo daleko najskuplji light desk working cpu nego sto ga je ikad Intel prodavao pa navalite

samo se tjesite evo usporedbe s procesorom koji ima 8 thredova manje, kao sto rekoh jos je to daleko od teske dominacije kao sto ju je imao Intel u apsolutno SVEMU!
Evo i kod nas cijena od 830+€ sto dode da je ovo daleko najskuplji light desk working cpu nego sto ga je ikad Intel prodavao pa navalite
Kakve veze imaju threadovi, amd ima 16 jezgra, a intel 8+16(24), znači intel je u prednosti sa CPU jezgrama a ne obrnuto.
Da ne velim svakodnevno vidim kod svojih poslovnih korisnika gdje aplikacije koje nisu optimizirane za te Intel procesore, pa app koji recimo radi sa max 4 jezgre onda leti po tim efficency jezgrama i odradi task sporije nego CPU stariji 5 godina ...
To što oni imaju svoj nekakv idealni generic test nekakvih novih aplkacija baš ništa ne znači u realnom svijetu gdje postoje tisuće i tisuće aplikacija.
Tako da AMD dominira intel i to daleko u svemu.

samo se tjesite evo usporedbe s procesorom koji ima 8 thredova manje, kao sto rekoh jos je to daleko od teske dominacije kao sto ju je imao Intel u apsolutno SVEMU!
Znaci po ovim slikama vidimo da je 9950X3D bolji do 50% u workloadu sa 8 jezgara manje... Jos kad nadodas da je isto toliko bolji u igarama.. win-win situacija.

Slabo vidis Core ima 24 threda 9950x3d 32.🤠

Kak je onda takva cijena, ak ima manje ?
Trebali su vise stavit

Pa novi core je puno bolji za mt perfomanse nego s starim ht, iako su bile neke glasine da ce mozda vratiti ht to se više ništa nezna. Male jezgre odraduju odlicno a ono sto je Intel napravio s raspodjelom napona su cudesa tj next level, kad dodem doma stavim link.

Tolika cudesa da ljudi radije uzimaju 14gen koja se degradira nego novog intela.. mozda zato sto je i dosta sporiji u igrama ?

Intel ima NULA "threada", Intel uopće nema HyperThreading na novim procesorima.
Nemožeš uspoređivat 24 jezgre na intel VS 32 na AMD kad je na AMD 16cores + 16 threads.
Odi Googlaj razliku između cores i threads i prestani trollat/sramotiti se po forumu.

Netko ko je uzeo 13900/14900 zasto bi odma skakao na nesto malo bolje, a lošije u igrama nigdje veze i još mora uzeti i novu plocu i to sve skupa platiti još skuplje. Ali evo tu je još skuplji i u vecini toga bolji 9950x3d pa kome treba nek navali.

Evo ti par razloga:
BSODS
DEGRADATION
RMA PROBLEMS

Čitanje grafova je za neke nuklearna fizika
Ali dobro, uvijek nam ostaje furanje 280Hz na 60Hz monitoru.

Neko bi reka kako se ovde kupuje samo najbolje od najboljega, a na prste jedne ruke možeš nabrojat one koji su kupili xx900 seriju Intela ili najbolji proc kod AMD odmah nakon izlaska. Ajmo oladite više tko ima večega, jer me zaboli ako imam 4fps više ili moram render čekat 7 sekundi više kod Intela nego kod AMD-a i obratno.
Ali moram priznat da volim pripadnost AMD ekipe koji zaboravljaju da je AMD isto kao i Intel samo jedna od velikih korporacija kojima je bitna samo zarada i apsolutno NIŠTA drugo! Dok god imamo ovakav jadni duopol na x86 platformi moremo se samo češkat za ikakav značajni napredak.

Neko bi reka kako se ovde kupuje samo najbolje od najboljega, a na prste jedne ruke možeš nabrojat one koji su kupili xx900 seriju Intela ili najbolji proc kod AMD odmah nakon izlaska. Ajmo oladite više tko ima večega, jer me zaboli ako imam 4fps više ili moram render čekat 7 sekundi više kod Intela nego kod AMD-a i obratno.
Ali moram priznat da volim pripadnost AMD ekipe koji zaboravljaju da je AMD isto kao i Intel samo jedna od velikih korporacija kojima je bitna samo zarada i apsolutno NIŠTA drugo! Dok god imamo ovakav jadni duopol na x86 platformi moremo se samo češkat za ikakav značajni napredak.
a i ti si se ulovio...