syncmaster245b čet 6.3.2025 13:33

Svatko tko ima i malo zdravog razuma mora shvatiti koliki potencijal ima AI-ja u oblikovanju buducnosti  ove nase posljednje iteracije civilizacije.

Nesto sa takvim potencijalom prepustiti kompaniji/ma pogonjenim profitom i ne transparentnoscu (closed source) ne moze imati sretan zavrsetak.

Uzasava me sama pomisao, da ovu moju gornju izjavu, treba dodatno pojasnjavati ikome.

PICART čet 6.3.2025 14:27
syncmaster245b kaže...

Svatko tko ima i malo zdravog razuma mora shvatiti koliki potencijal ima AI-ja u oblikovanju buducnosti  ove nase posljednje iteracije civilizacije.

Nesto sa takvim potencijalom prepustiti kompaniji/ma pogonjenim profitom i ne transparentnoscu (closed source) ne moze imati sretan zavrsetak.

Uzasava me sama pomisao, da ovu moju gornju izjavu, treba dodatno pojasnjavati ikome.

Da, Musk se sigurno brine o budućnosti čovječanstva.

Muska sada malo svrbi, jer je propustio priliku biti dio tog profita…

syncmaster245b čet 6.3.2025 17:56
PICART kaže...

Eto moram napisati dodatnu repliku na tvoj upis jer vidim nekoliko ljudi koji ne mogu vidjeti dalje od "dislajka"neke osobe.

Koliko kratkovidni morate biti (torrentetgmcroMothMattysuperJozomillennial) kako bi pomislisli da je moj upis bio povezan sa materijanom koristi jednog covjeka.

Ovo je toliko dublje i sa toliko dalekoseznim gliobalnim posljedicama da ona Orwellowa 1984-ta, za 10tak godina ce zvucati kao bajka sa sretnim zavrsetkom.

Ali ne, Musk je problem. To je jedino sto je ovdje problematicno. SMH!

torrente čet 6.3.2025 18:13

Blago kratkovidnima na ovom planetu koji je dopao u ruke vizionarskim fašistima.

Jao onima na ovom planetu koji upisnički upisuju upise hvalospjeva egzekutorima uljuđenog planeta.

Teško je neodolit upisat upis na bilo kakav spomen ovalnouredskih spodoba.

syncmaster245b čet 6.3.2025 18:25
torrente kaže...

Blago kratkovidnima na ovom planetu koji je dopao u ruke vizionarskim fašistima.

Jao onima na ovom planetu koji upisnički upisuju upise hvalospjeva egzekutorima uljuđenog planeta.

Teško je neodolit upisat upis na bilo kakav spomen ovalnouredskih spodoba.

Koji tije k...

Jesi li vidio sto sam uopce napisao u svom prvom upisu.

Toliko ste obnevideli od mrznje prema odredjenim ljudina (sva 6-torica koje sam tagao u prijasnjem upisu) da niste sposobni procitati dvije recenice do kraja ukoliko prvih 5 rijeci nisu "Ovaj XXXX (ubaci ime prema zeljama) je totalni kreten".

torrente čet 6.3.2025 18:35

Nije bitno što si napisao, bitno je što misliš/upisuješ na dnevnoj bazi.. rekli bi neki koristeći ogavnu riječ "agenda".. upisuješ agendu.

Tako da nakon 50 agendaških, pedestprva neutralis vulgaris upisnina, ne resetira dosadašnjih 50.

Ili je katarza/pročišćenje. To bi bilo lijepo.

Sebi sam osmislio igricu..

Svaki puta kada je na portalu vijest vezana za kupusare vezane uz narančastog..

vidim br komentara..

nasmijem se i prije nego što kliknem na broj, donesem procjenu.. tko će biti prvi u komentaru, tko drugi i tko treći.

Pogađam u 94% slučajeva.

Vidiš.. to je taj e-sindrom, rekla bi braća..agendisanja iz dana u dan iz godine u godinu.

Ne brini.. sad će uletit još dva klasičara.. ne mogu oni propustit ovakvu poslasticu.

syncmaster245b čet 6.3.2025 18:44
torrente kaže...

Nije bitno što si napisao, bitno je što misliš/upisuješ na dnevnoj bazi.. rekli bi neki koristeći ogavnu riječ "agenda".. upisuješ agendu.

Tako da nakon 50 agendaških, pedestprva neutralis vulgaris upisnina, ne resetira dosadašnjih 50.

Sebi sam osmislio igricu..

Svaki puta kada je na portalu vijest vezana za kupusare vezane uz narančastog..

vidim br komentara..

Eto nas i do narancastog iako ga nitko nije spomenuo ovdje.

Pricaj mi o agendi.

torrente kaže...

Pogađam u 94% slučajeva.

Daj, Vidoviti Milane, reci mi sto ce se jos dogoditi

syncmaster245b čet 6.3.2025 19:01
torrente kaže...

Ček da pitam Groka.. btw ja rado mazohistički govnetu plaćam Premium.

Ako me dodatno iznervira, montiram starlink na krov.

Milane.

Reci mi jednu svoju misao a da nisi pitao nekgoa sto da mislis ili je nisi procitao negdje.

torrente čet 6.3.2025 19:14

To znaš da je problem kada ljudi govore u trećem licu.. a zamisli kakav je problem u trećem licu arhivirat vlastite forumske poruke?

Te ih izlistavat za agendisanja.

Narcisoidnost jest tegoba, ali da..kako ti ono tepaš.. upis.. ali vlastite upise arhivirat kao objave na sinajskoj gori..to je već problem.

syncmaster245b čet 6.3.2025 19:18
torrente kaže...

To znaš da je problem kada ljudi govore u trećem licu.. a zamisli kakav je problem u trećem licu arhivirat vlastite forumske poruke?

Te ih izlistavat za agendisanja.

Narcisoidnost jest tegoba, ali da..kako ti ono tepaš.. upis.. ali vlastite upise arhivirat kao objave na sinajskoj gori..to je već problem.

Milane, zasto skreces sa teme?

Ako zelis pricati o tome slobodno otvori novu i tagiraj me, ili mi posalji privatnu poruku.

Drage volje cu diskutirati sa tobom.

torrente čet 6.3.2025 19:27

Ja sam s tobom davno raskrstio.

Kao Papa kad s prozora pošalje blagoslov svjetini.

No, imao si potrebu navest gore u postu tko je sve tebi iskopao oči sa thumbupom.. ja recimo nikada ne klikam da povirim tko što ima poručit putem palca.

Taj palac je isto namijenjen za slabiće.. odušak.. vrsta ličkog rukovanja na forumu.

Rekli bi kod mene "prođimese" (spojeno jedna riječ).

Ispis od daljnjih upisa

syncmaster245b čet 6.3.2025 19:32
torrente kaže...

Ja sam s tobom davno raskrstio.

Kao Papa kad s prozora pošalje blagoslov svjetini.

No, imao si potrebu navest gore u postu tko je sve tebi iskopao oči sa thumbupom.. ja recimo nikada ne klikam da povirim tko što ima poručit putem palca.

Taj palac je isto namijenjen za slabiće.. odušak.. vrsta ličkog rukovanja na forumu.

Rekli bi kod mene "prođimese" (spojeno jedna riječ).

Ispis od daljnjih upisa

Ali Milane,

Sve sto sam te u osnovi pitao, zasto si povezao moj upis odmah sa Muskom, a nakon toga sa Trumpom?!

Mislio sam da nije trebalo dodatno to objasnjavati, cak sam napisao da me to i uzasava.

Zar stvarno ne shvacas da je ovo daleko vece od Muska i Trumpa (koji ce i ovako za 4 godine biti povijest), a ova presuda ce ostati i proganjati i nas i nase potomke.

millennial čet 6.3.2025 21:42
torrente kaže...

eto čovjek sve lijepo objasnio, pa nismo mala djeca. 

syncmaster245b čet 6.3.2025 22:15
millennial kaže...
torrente kaže...

eto čovjek sve lijepo objasnio, pa nismo mala djeca. 

Pusti Vidovitog Milana.

Covjek nije kadar sastaviti jednu samostalnu misao u temi, bez da "defaulta" na ad hominem napade.

Upitas ga jednom da se pojasni, odmah se resetiira se ko' Windows nakon apdejta.

Matty pet 7.3.2025 07:45
syncmaster245b kaže...
PICART kaže...

Eto moram napisati dodatnu repliku na tvoj upis jer vidim nekoliko ljudi koji ne mogu vidjeti dalje od "dislajka"neke osobe.

Koliko kratkovidni morate biti (torrentetgmcroMothMattysuperJozomillennial) kako bi pomislisli da je moj upis bio povezan sa materijanom koristi jednog covjeka.

Ovo je toliko dublje i sa toliko dalekoseznim gliobalnim posljedicama da ona Orwellowa 1984-ta, za 10tak godina ce zvucati kao bajka sa sretnim zavrsetkom.

Ali ne, Musk je problem. To je jedino sto je ovdje problematicno. SMH!

Skoro si me natjerao da se još jednom registriram i puknem ti dislike. A nema veze sa Muskom.

Go figure...

KIKI3ooo pet 7.3.2025 09:07

syncmaster245b je ustvari dobro napisao :)

Ništa posebno, ustvari, skroz lako shvatljiv, "dobro jutro" post. Jedino šta je praktički sam pozivao na TD-ove, po sisemu Schrödingerove mačke (kako što i ja sad radim samom sebi :). Malo ga je upila sa onim skajpom, sta sad ;)

Ovoga, kako je lipo altman spustia muska (idota...). Prvo su ga lipo odj.... i onda mu je još rekao možemo li mi kupit twitter, ili spacex lii starlink, sta je ono bilo, za 100 miljardi, ili koliko mu je vec ponudia. Pa je na njegove javne provokacije odgovorio nekome da mu je žao tog čovjeka. (Na koji način se danas mora pričat sa ljudima to je žalosno).

Malto pet 7.3.2025 09:26

Nevezano uz temu...Jesam li ja jedini koji primjećuje katastrofalan utjecaj Google Translatea zadnjih godina na hrvatski jezik posvuda u medijima? Evo primjera iz prvog pasusa ovog teksta:

Piše:

Elon Musk doživio je poraz u svom pokušaju da blokira transformaciju kompanije OpenAI u profitnu organizaciju. Sud je odbacio Muskov zahtjev za privremenom zabranom, dopuštajući OpenAI-ju da nastavi s planiranom promjenom poslovnog modela dok se parnica nastavlja. 

Zapravo treba:

Elon Musk doživio je poraz u svom pokušaju blokiranja transformacije kompanije OpenAI u profitnu organizaciju. Sud je odbacio Muskov zahtjev za privremenom zabranom, dopuštajući OpenAI-ju nastavak planirane promjene poslovnog modela dok se parnica nastavlja.

Gebirgs pet 7.3.2025 11:37
Malto kaže...

Nevezano uz temu...Jesam li ja jedini koji primjećuje katastrofalan utjecaj Google Translatea zadnjih godina na hrvatski jezik posvuda u medijima?

Big up. Copy/paste novinarstvo s Translate-om, i kiselim krastavcima.

Dobijes text, provuces ga kroz GT i uzmes novac za par kartica teksta.

Stoja pet 7.3.2025 12:40
Malto kaže...

Nevezano uz temu...Jesam li ja jedini koji primjećuje katastrofalan utjecaj Google Translatea zadnjih godina na hrvatski jezik posvuda u medijima? Evo primjera iz prvog pasusa ovog teksta:

Meni se čini općenito kao da se google translate jako pogoršao nego kakav je prije bio. Ili chatGPT toliko puno bolje prevodi dok je google zaostao...Sada većinom neke tekstove prevodim na chatGPT-u i puno kvalitenije odradi prijevod jer prilagodi kontekst na našem jeziku.

CrossDeath pet 7.3.2025 13:02
Malto kaže...

Piše:

Elon Musk doživio je poraz u svom pokušaju da blokira transformaciju kompanije OpenAI u profitnu organizaciju. Sud je odbacio Muskov zahtjev za privremenom zabranom, dopuštajući OpenAI-ju da nastavi s planiranom promjenom poslovnog modela dok se parnica nastavlja. 

Zapravo treba:

Elon Musk doživio je poraz u svom pokušaju blokiranja transformacije kompanije OpenAI u profitnu organizaciju. Sud je odbacio Muskov zahtjev za privremenom zabranom, dopuštajući OpenAI-ju nastavak planirane promjene poslovnog modela dok se parnica nastavlja.

a to ti je danasnje "novinarstvo"