Hoće li Trump stopirati proces ulaska Hrvatske u O
Vezano uz: Hoće li Trump stopirati proces ulaska Hrvatske u O

Sve te organizacije koje su se gradile zadnjih 80 godina neće vrijediti pišljiva boba za godinu dana. Možda čak i ranije.

Koga briga?

Nitko nije narodu objasnio što dobivamo, a što gubimo ulaskom u taj OECD. Je li to znači da ulaskom u taj OECD možemo lakše uvoziti robu od zemalja koja su članice npr. od Kolumbije lakše uvozimo kavu, banane i ostalu robu

Koliko znam, ulaskom u OECD građani tih država mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj.
Mislim da bi to moglo biti zanimljivo za nas, možda se zato i ne priča toliko o tome.
Neka me ispravi netko ako griješim.

Koliko znam, ulaskom u OECD građani tih država mogu kupiti nekretninu u Hrvatskoj.
Mislim da bi to moglo biti zanimljivo za nas, možda se zato i ne priča toliko o tome.
Pisali smo o tome nedavno dosta detaljno: https://www.bug.hr/zakonodavstvo/treba-li-se-radovati-ili-strahovati-hrvatskom-pristupanju-oecd-u-47750

Državljani EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj bez ograničenja. Državljani izvan EU malo teže, ali čisto sumnjam da postoji nekakav značajan interes za naše tržište nekretnina izvan EU. Većinu su pokupovali naši susjedi koji autom mogu doć, a ne Danci, Irci, Nizozemci, Belgijanci i ostali koji imaju prosječno viša primanja od naših susjeda, ali im nismo baš interesantni zbog udaljenosti.

Da jer ne postoji sprava zvana avion s kojom si za sat-dva u RH iz bilo koje države u Europi...
Osobno znam masu stranaca koji su pokupovali nekretnine u RH, to je i jedan od najznačajnijih faktora rasta cijena jer su cijene u nas još niske s obzirom na vrijednost, rentabilnost i klimu koju imamo o čemu državljani sjeverne Europe mogu samo sanjati.

Jesi li stvarno pročitao što sam napisao?

Super... Kao da mi nije dovoljno da gledam ove Ukrajinske oligarhe po Istri, koji si dizu kuce i vile. Znam, jer radim im vodu.A sada još i ovi? Super... Dok neki naši nemaju za 40m2 da kupe stan, ovi ce parcelizirati i napraviti malu Ukrainu. 🤢

Ne razumijem zašto se u zaključku uopće spominje Bugarska i Rumunjska kada je rečeno da smo mi najdalje došli u pregovorima i da nismo ničim vezani odlukama koje danas sutra budu donesene a tiču se njih.
Zbog toga da nas se što više posere i naruži al' onako u fino.

Da mozemo pripustiti jedno pola milijuna Japanaca ili Nizozemaca u RH, stvar bi procvala. Odjednom bi poljoprivreda profunkcionirala, imali bi prosvjede na Jelacic placu iz pravih razloga, ne da samo docekamo repku. Ako vec eksperimentiramo s populacijskim mixom, zasto ne zamutimo stvari na pravi nacin i s pravim ljudima? Ima zemlje u Lici, Slavoniji i okolo. Daj je besplatno + putovnicu ako se obvežu na 30 god boravak i obradu zemlje. Omoguci kreditne linije, uveži u zadruge ili "poljoprivredna nasljedja jugokomunizma". Okrupni. Uz njih ce doci drugi ljudi, drugih, visih profila. Neki ce ostati.
Zivimo laganu gospodarsku i populacijsku smrt. Dovodjenjem sorti ljudi iz industrijski i organizacijski boljih sojeva covjecanstva koje su preboljele "djecje bolesti" koje mi zivimo, i znaju se boriti za sebe i za uspjeh, mogli bi zaokrenuti stvar u nekom boljem smjeru.
Ne razumijem zašto se u zaključku uopće spominje Bugarska i Rumunjska kada je rečeno da smo mi najdalje došli u pregovorima i da nismo ničim vezani odlukama koje danas sutra budu donesene a tiču se njih.