HONOR za seriju Magic najavio sedam godina ažurira
Vezano uz: HONOR za seriju Magic najavio sedam godina ažurira

Jesi li imao kad skupi huawei/honor mobitel , bateriju uopće nemaš potrebe mijenjati. Pet ,šest, sedam ili više godina je uobičajena trajnost njihovih baterija a pogotovo ove nove flegšip "ugljične" baterije će trajati i duže.
Nije ti to jaTelefon, šaomi i šamšung, dvije godine baterija plafon 😜

Ovo je ekološki i održivo!
Atraktivnije od FairPhonea.
Osim po pitanju izmjenjive baterije, teško mi je povjerovati da će i baterija trajati koliko i nadogradnja OS-a.
Mislim da je ovo više kao Apple..

Ovaj post pisem s Huaweia P30 Pro kojeg imam od 2019. Baterija i dalje gura cijeli dan bez problema.
Gledam vec godinama koja bi bila dostatna zamjena, i iskreno nis mi nije preinteresantno.

Gledam vec godinama koja bi bila dostatna zamjena, i iskreno nis mi nije preinteresantno.
Ja sam na P40 PRO sa native googleom, ista stvar nije mi nista preinteresatno, ali evo gledam magic 6 i 7 PRO ali se nećkam
Baterija jos uvijek super, jedino je sranje sto je osto na Androidu 12 i to me brine zbog sigurnosnih zakrpa kojih vise nema

@qwertYxoz može malo više o tim sigurnosnim zakrpama, imam huawei mate 20 pro android 12.
Koji su neki sigurnosni problemi kad zastare te zakrpe?
Aplikacija od banke je zaštićena?

Pa kako vrijeme odmiče tako se novi sigurnosni propusti otkrivaju i mobiteli dobivaju te sigurnosne zakrpe ali naši više ne. Tako da postoji povećanja prijetnja od ransomwarea i malwarea. Ako pokupim neki brutalniji malware ne bi bio sretan sto mi je i aplikacija banke na mobitelu i ostale aplikacije gdje ulazem novac :) Ransomwarea me je manje strah

Pa kako vrijeme odmiče tako se novi sigurnosni propusti otkrivaju i mobiteli dobivaju te sigurnosne zakrpe ali naši više ne. Tako da postoji povećanja prijetnja od ransomwarea i malwarea. Ako pokupim neki brutalniji malware ne bi bio sretan sto mi je i aplikacija banke na mobitelu i ostale aplikacije gdje ulazem novac :) Ransomwarea me je manje strah
sigurnosna zakrpa ne štiti od virusa, malware-a i ransomware-a.. za njih si sam kriv, tj. ti ih sam preuzmeš preuzimanjem sumnjivih datoteka
sigurnosne zakrpe štite od propusta hardware-a i software-a koje netko može iskoristiti da neovlašteno izvrši nešto na tvom uređaju, pri čemu najčešće ubace malware jer onda dalje mogu "sve" što hoće

sigurnosna zakrpa ne štiti od virusa, malware-a i ransomware-a.. za njih si sam kriv, tj. ti ih sam preuzmeš preuzimanjem sumnjivih datoteka
sigurnosne zakrpe štite od propusta hardware-a i software-a koje netko može iskoristiti da neovlašteno izvrši nešto na tvom uređaju, pri čemu najčešće ubace malware jer onda dalje mogu "sve" što hoće
Kako se sigurnosne zakrpe mogu iskoristiti da se nešto napravi neovlašteno? Kako to haker napravi a da nije virus ili malware odnosno zločudni kod ili program?

Ja opet ne vidim da je nešto drugačije ako nam mob. malo zastari . I uvijek je osoba kriva ako nešto opasno odobri nekoj sumnjivoj aplikaciji ili instalira nešto opasno , bio to novi mobitel ili stari.
Ako sve aplikacije koristimo koje su dobro poznate i nalaze se na google trgovini i koje se (kod mene na mobitelu nakon 6 god.) još uvijek ažuriraju, također bankovna aplikacija se redovito ažurira.
Mislim da će biti kraj mobitelu kad mi bankovna apl. blokira ili javi kraj.
Možda sam i u krivu ali ne vidim razloga za novi.

Evo friškog primjera iz iOS konteksta, ali je dobar primjer problema koji je rješiv jedino updateom operativnog sistema.
Well this is absolutely terrifying: https://www.tomsguide.com/computing/online-security/apple-find-my-hack-turns-any-bluetooth-device-into-a-secret-airtag-what-we-know
Originalno istraživanje: https://cec.gmu.edu/news/2025-02/find-my-hacker-how-apples-network-can-be-potential-tracking-tool

P40 pro nema Android 12 već Emui 12, a koji je baziran na Androidu 10. Ako želiš ažuriranja postoji mogućnost da se mob prebaci na Harmony OS, sa Harmonyjem i dalje dolaze mjesečna ažuriranja.
Potrebno je kupiti Harmony TP kabel s AliExpress-a i kontaktirati putem interneta par ljudi koji se time bave pa oni to obave putem Team viewera.
Ovo je ekološki i održivo!
Atraktivnije od FairPhonea.
Osim po pitanju izmjenjive baterije, teško mi je povjerovati da će i baterija trajati koliko i nadogradnja OS-a.