JackIsBack uto 4.3.2025 19:54
mateo kaže...
Mislim da sam negdi procita da su ih kupili kinezi... Valjda sam krivo skuzio

Nisi.

"As of the end of 2023, Opera Software was 72.4% owned by Kunlun, a Chinese public company, making it a subsidiary of that company. Opera CEO Zhou Yahui is a controlling shareholder in Kunlun."

Entry Point uto 4.3.2025 20:06

Sve što čini vidljivo je unutar prozora preglednika – dakle, nadohvat je ruke (a ne izvodi se u oblaku ili na virtualnoj mašini, poruka je Opere).

Ovo je krivo interpretirano ako se ne varam. Govore o tome da koriste DOM tree da izvuku podatke i da browser operator radi lokalno, što je samo fensi riječ za agenta koji šalje dalje podatke u cloud gdje se vrti taj famozni AI.

Ne bi to koristion nikad, pogotovo ne bi koristio da mi kupuje stvari i šalje brojeve kartica, CVV-e itd tko zna gdje i kome. Pamet u glavu ekipa.

Svakakav uto 4.3.2025 21:17

Časni sude nisam ja, opera je napravila dug..

Šalu na stranu, jel oni stvarno misle da će ljudi bez kontrole pustit da im ai kupuje na netu?

Jel se stvarno nitko ne sjeća fake oglasa sa novim grafuljama koje je ai pokupovao na eBayu? (u opisu u fotografiji proizvoda je pisalo da se prodaje fotografijia proizvoda)
Sve to u trenu kad chatgpt nezna nabrojit koliko r ima u riječi strawberry i.e. How Many R's in 'Strawberry'? (hint, problem je u tokenizaciji upita)
O halucinacijama da ne govorim.

Čini se da su devovi u operi malo prerano počeli slavit 420 day