Old Iggy pon 3.3.2025 11:43
Svakakav kaže...

Pametan čovjek.

Never interrupt your opponent while he is in the middle of making a mistake  -Sun Tzu

Već znaju da su napravili sr***e pa nazad pokušavaju vratiti mnoge . FDA, nuklearna sigurnost, DoA, Environmental Protection, DoVA, NP-ovi...

Napravili su kompletan kaos.

stirko55 pon 3.3.2025 16:26

Nisam siguran kako zakon gleda na sve ovo. Pretpostavljam da ovisi o vrsti problema, jer ako je u pitanju problem koji su oni sami stvorili a sada zele na tome profitirat, moglo bi biti i zakonski kaznjivo. Ja bi bio oprezan sa ovakvim poslovnim idejama

zvir12 pon 3.3.2025 16:43

Zanimljivi su ovi tehnofašisti poput Muska. Idiot misli, naravno ne samo on, to je karakteristika većine ili gotovo svih bogataša, da time što posjeduju bogatstvo, to istovremeno znači da su neopisivo inteligentni, štoviše da se razumiju u sve i svašta, od kvantne fizike do državne administracije, da su neodoljivi, zgodni i šarmantni, da je jedino njihovo mišljenje bitno, naprosto da su u svakom aspektu ljudskog stvaralaštva, jedino oni meritorni za određivanje što je bitno i važno, a što treba po kratkom postupku sasjeći u korijenu. Ponašaju se poput bulija i reketara i misle da se država može voditi na isti način kao i kompanija, gdje su oni stvarni ili metaforički bogovi. Na kraju jedno retoričko pitanje, postoji li u korporativnom sektoru ikakva demokracija ili se radi o čistoj diktaturi.

vrinho pon 3.3.2025 16:52
zvir12 kaže...

Zanimljivi su ovi tehnofašisti poput Muska. Idiot misli, naravno ne samo on, to je karakteristika većine ili gotovo svih bogataša, da time što posjeduju bogatstvo, to istovremeno znači da su neopisivo inteligentni, štoviše da se razumiju u sve i svašta, od kvantne fizike do državne administracije, da su neodoljivi, zgodni i šarmantni, da je jedino njihovo mišljenje bitno, naprosto da su u svakom aspektu ljudskog stvaralaštva, jedino oni meritorni za određivanje što je bitno i važno, a što treba po kratkom postupku sasjeći u korijenu. Ponašaju se poput bulija i reketara i misle da se država može voditi na isti način kao i kompanija, gdje su oni stvarni ili metaforički bogovi. Na kraju jedno retoričko pitanje, postoji li u korporativnom sektoru ikakva demokracija ili se radi o čistoj diktaturi.

U ovom postu si opisao i Trumpa, u slovo.

konjRR uto 4.3.2025 11:07
zvir12 kaže...

Mislis narcisoidni psihopat? Rekli bi ameri comes with the job decription... 

Gdje je sad nestao clanak/psiholoski profil doc. Bereckog na temu muskova uma i djela?

Sirotanovic uto 4.3.2025 23:11

Dodao bih da je odlika glupih ljudi da imaju jako dobro i visoko mišljenje o sebi . E kad se takav dočepa pozicije moći ili bogatstva a ego dodirne plafon.
Što sam stariji to više uviđam koliko su inteligentni ljudi nesigurni u sebe i sumnjičavi, znači svjesni nekih stvari a budaletine pune sebe.

konjRR sri 5.3.2025 10:45
Sirotanovic kaže...
Dodao bih da je odlika glupih ljudi da imaju jako dobro i visoko mišljenje o sebi . E kad se takav dočepa pozicije moći ili bogatstva a ego dodirne plafon.
Što sam stariji to više uviđam koliko su inteligentni ljudi nesigurni i sumnjivi, znači svjesni nekih stvari a budaletine pune sebe.

Davno izasla knjiga gdje jedan filozof objasnjava zasto glupi vladaju. Glavni razlog je jer su sigurni u sebe dok pametan uvijek sumnja i propitkuje jer zna da nezna sve. Glup zna da zna sve.

stirko55 čet 6.3.2025 14:17

Moje misljenje je da vecina drzava ima problem bas zato jer se njima ne upravlja kao kompanijama, jer oni na vlasti uvik imaju razmisljanje a to nije moj novac sta me brige oce drzva dobro “poslovat” ne gubim ja nista s time. Pogotovo kada uzmemo zemlje u EU koje se onda dodatno oslanjaju i na besplatnu pomoc i EU kao nekakvi start up koji maze oci investitorima a zna i sam da nema nikakav proizvod