mda....
a još ga guraju uz instalaciju Officea...

RIP!

arghh, dan danas skype konstanto koristim za posao/screen share i nekoliko gruop chatova (plus file share do 300mb/file)..
Probao sam Discord, Slack, Whaap, Viber, Teams i nijedan nema takvu kvalitetu videa kod screen sharea (pogotovo na 4k monitoru) kao skype :(.

Odlična ideja je bio, ali brate veza je bila smrt.

Skype ima "Auto answer" za video pozive. Zna neko još neki video pozivač s tom opcijom?

Šteta, koristio sam ga kao prepaid za landline pozive prema SAD-u i Kanadi.
Što se sada nudi kao alternativa toj varijanti za cijenu od 2centa po minuti?
ps.
Znam da ZOOM ima phone opciju ali kao pretplatu za tvrtke, nisam siguran da je itko drugi nudio ovo što ima Skype uz prepaid varijantu.

sve što taknu, shebu...

Sad guraju Teamse kao da sutra ne postoji. Ne razumijem zašto je Skype ovako neslavno dočekao svoj kraj kada je bio jednostavan za korištenje, vrtio se u pozadini bez trošenja puno resursa i korisnik je mogao biti uvijek dostupan na poziv.

Sad guraju Teamse kao da sutra ne postoji. Ne razumijem zašto je Skype ovako neslavno dočekao svoj kraj kada je bio jednostavan za korištenje, vrtio se u pozadini bez trošenja puno resursa i korisnik je mogao biti uvijek dostupan na poziv.
I Teams će ugasit prije ili kasnije dok smisle nešto "novo i bolje". 😆
Pa oni su 1996. godine imali nešto šta se zvalo NetMeeting, praktično preteča svih ovih aplikacija za online konferencije i sl. i taj je projekat propao i prije nego je značajnije zaživio, a to su imali deceniju prije desetina ovih koji su danas u uporabi.

Jos jedan Microsoftov "kiss of death"
Dobro pamtim, nakon njihovog preuzimanja Skype-a, prvi "apgrejd" i uvodjenja master nodova, odnosno kastriranja jedine stvari koja je izdvajala Skype tada (potpuno decentralizirana P2P mreza).
No da se ne ponavljam, moj upis kojeg sam onomad (prije 14 godina, wtf zar je toliko proslo) napisao na ovom forumu
(I was there, Gandalf. I was there 3000 years ago! )
Divim ti se kako si se sjetio ovog prastaroga posta? I još ga uspio iskopati!
A koja bizarna rasprava (eto, već su mnogi tada, sad se vidi s pravom, bili skeptični prema budućnosti Skypea), ali ispala svevremenska...

Sada je na HRT-u panika! Svako javljanje im je bilo putem Skypa, derali su ga nemilosrdno. Ali to tako ide! Kupi konkurenciju da bi je uništio i otvorio sebi put. Na kraju, to je bio i cilj Microsofta!

bok,
postoji li neka dobra free alternativa skajpu, da se moze staviti na tablet?
da nije nesto previse komplikovani jer pitam za starije clanove obitelji, do sad smo koristili skajp.
hvala!

Google Meet možda

Meni je ovo 'komično'.
Kupiš nešto za 8,5 milijardi dolara, ulupaš još koju milijardu u transfer koda iz Delphi u što li su već koristili (valjda više programskih jezika), integriraš u OS i Office in onda kreneš u razvoj palarelne platforme i na kraju sve ugasiš. Ajd da su odma ugasili imalo bi smisla ali ovo sve dalje je za češ po glavi osim ako se nisu 'učili' moram priznati skupo učenje.

bok,
postoji li neka dobra free alternativa skajpu, da se moze staviti na tablet?
da nije nesto previse komplikovani jer pitam za starije clanove obitelji, do sad smo koristili skajp.
hvala!
Viber stavis na tablet. Namontiras ga na broj mobitela koj koriste
Jos jedan Microsoftov "kiss of death"
Dobro pamtim, nakon njihovog preuzimanja Skype-a, prvi "apgrejd" i uvodjenja master nodova, odnosno kastriranja jedine stvari koja je izdvajala Skype tada (potpuno decentralizirana P2P mreza).
No da se ne ponavljam, moj upis kojeg sam onomad (prije 14 godina, wtf zar je toliko proslo) napisao na ovom forumu
(I was there, Gandalf. I was there 3000 years ago! )