Ukupna točnost fitness trackera iznosi manje od 70
Vezano uz: Ukupna točnost fitness trackera iznosi manje od 70

Znastvena studija koja više lići na plačeni članak. Neznam sve brandove al garmin znam i imaš fintes tracker za 100€ pa do 5000€šta se uspoređivalo? Jel se testirao Feniq Marq il se testirao Vivo?
Ni jedno pračenje hartbeata na ruci nije nimalo blizu pračenju sa pojasom na prsima. Pračenje koraka zavisi koliko se dugo koristi uređa jer isto tako s vremenom većina garmina se podesi da iznimno dobro mjeri udajljenos i na temelju koraka.
Nije da ne nosim trackere zadnjih 12 godina počevši od Polar loop i Fenix 1.....
površan članak i površna studija

Ja, kao osoba koja to nikad nije koristila, i koja niti ne misli to koristit, jer ne vidim koristi od tih uređaja, nekako ne vjerujem da u točnost tih uređaja tj. istraživanje mi izgleda ok ako se sagledaju svi uređaji zajedno, dobro su i dobili tih 70%. I taj uređaj od 5K eura koji se spoiminje u komentarim, i njemu ne virujem da je točniji od 90-95%, ovisno o aktivnosti. Ajme kako se sad dobro osjećam kad sam ovo napisao. Hvala. :)

Zar samsung nije jedan od top brendova a nema ga na listi

I dobro kaj znamo iz članka... Jel pokazuju manje ili više?
Koristim fit app od androida i čini mi se najtočnija glede kilometara i koraka.

Ovo je bila meta studija koja je obuhvaćala analizu većeg broja studija.

Youtuber The Quantified Scientist ima dobre recenzije satova i trackera.

Ajme kako loše i ofrlje odrađena studija . Kladim se da amateri nisu niti remen zategli oko zapešća kako treba pa da preciznije mjeri.
Kao što je kolega u prvom komentaru napisao nisu isti senzori u satu od 100 eura kao u onom garminovom od 5000 eura, jednostavno nije moguće.
Također da su malo čitali općenite recenzije znali bi da niti jedan optički senzor ne može popratiti nagli skok otkucaja srca. Naprosto nije moguće zato što optički senzor kasni u mjerenju otkucaja i ne registrira brzi skok (onaj peak) , nego to algoritmi poravnaju, pa recimo srce ti zapravo skoči do 170 a sat registrira 160 otkucaja. Zato kome je bitno nosi pojas za mjerenje pulsa na prsima , e taj mjeri elektromagnetski puls srca - eee to je 99% precizno .
Znastvena studija koja više lići na plačeni članak. Neznam sve brandove al garmin znam i imaš fintes tracker za 100€ pa do 5000€šta se uspoređivalo? Jel se testirao Feniq Marq il se testirao Vivo?
Ni jedno pračenje hartbeata na ruci nije nimalo blizu pračenju sa pojasom na prsima. Pračenje koraka zavisi koliko se dugo koristi uređa jer isto tako s vremenom većina garmina se podesi da iznimno dobro mjeri udajljenos i na temelju koraka.
Nije da ne nosim trackere zadnjih 12 godina počevši od Polar loop i Fenix 1.....