dankodr čet 20.2.2025 14:30

Pri proizvodnji dijelova iPhona 16 bude škarta - kao procesor s jednom neispravnom jezgrom.... 

Šta s tim škartom ? Proberi šta se da spasiti i složi neki polu proizvod... i eto novog Ajfona 16e

🤣🤣🤣🤣🤣

učo pet 21.2.2025 09:35
Posmatrač kaže...

Kad samo pomislim sta se moze kupiti u android svijetu za 700 EUR a da ce neko ipak kupiti ovaj poluproizvod....

A čuj, uvijek će se naći neki IPhoneljubac koji nema lovu za punokrvni Iphone, pa je daj što daš, bitno da ima jabučicu...

registracija pet 21.2.2025 12:28
Posmatrač kaže...

Kad samo pomislim sta se moze kupiti u android svijetu za 700 EUR a da ce neko ipak kupiti ovaj poluproizvod....

kad vlasnik androida napravi hardver i softvare za laptope, rado cu kupit android za 700 eura. do tad ajfon, jer nebi me bog isus vise vratio na windowse i da se androidi djabe djele 

Posmatrač pet 21.2.2025 12:34
registracija kaže...
Posmatrač kaže...

kad vlasnik androida napravi hardver i softvare za laptope, rado cu kupit android za 700 eura. do tad ajfon, jer nebi me bog isus vise vratio na windowse i da se androidi djabe djele 

Bravo tebi al kakve to veze ima sa temom?

Spiridon pet 21.2.2025 12:39
registracija kaže...
HCMAA kaže...

prije točno 17 dana uzeo izložbeni iphone 12pro...glanc novi s novom baterijom za 300E

imas ajfon 10 za jos jeftinije, isti mobitel prakticki. tako da te je neko zavuko

registracija  Gdje imaš iPhone 10, izložbeni, i za koliko? I misliš, iPhone X?

nixass pet 21.2.2025 12:59
dankodr kaže...

Pri proizvodnji dijelova iPhona 16 bude škarta - kao procesor s jednom neispravnom jezgrom.... 

Šta s tim škartom ? Proberi šta se da spasiti i složi neki polu proizvod... i eto novog Ajfona 16e

🤣🤣🤣🤣🤣

you're not gonna believe this..

i5, i3, pentium, Ryzen 5, 7, Xeoni, EPYC.. apsolutno svaki CPU proizvodjac bina dijelove na taj nacin.

o RAM-u da ne pricam.

a tek graficke.. to je posebna tema samo za sebe, Nvidia je unakazila cijelo trziste sa svojim vratolomijama

ko da si otkrio ameriku

ATJLučko pet 21.2.2025 13:23
Posmatrač kaže...
registracija kaže...
Posmatrač kaže...

Upravo kao i vaš prvi komentar, apasolutno nike veze sa naslovom teme! 

Kada samo vidim kako Samsung uz svoje nove generacije modele poklanja sve iz asortimana, pametnom puno toga govori, jer mora nekako podignuti "prodaju" pa makar i poklanjanjem! Makar niti to per se nema veze sa temom, ali u širem kontekstu, ne bih se začudio tijekom ove godine ili najkasnije u zimu 2026 i opet kopiranje  branda, pa makar i u glupim potezima! 

Posmatrač pet 21.2.2025 14:01
ATJLučko kaže...
Posmatrač kaže...
registracija kaže...
Posmatrač kaže...

Upravo kao i vaš prvi komentar, apasolutno nike veze sa naslovom teme! 

Kada samo vidim kako Samsung uz svoje nove generacije modele poklanja sve iz asortimana, pametnom puno toga govori, jer mora nekako podignuti "prodaju" pa makar i poklanjanjem! Makar niti to per se nema veze sa temom, ali u širem kontekstu, ne bih se začudio tijekom ove godine ili najkasnije u zimu 2026 i opet kopiranje  branda, pa makar i u glupim potezima! 

Gdje sam ja spomenuo samsung???????? Nema telefona ispod 1200 EUR ili koliko vec i samsung i apple naplacuje svoje najskuplje primjerke? 

Pazi ovo. Imam xxx phone koji kosta duplo manje i dobijem ovo:

1. 1200 nits (HBM), 4000 nits (peak) vs  800 nits (HBM), 1200 nits (peak) oba oled ekrani

2. 1440 x 3200 pixels, 20:9 ratio (~526 ppi density) 120 Hz vs 1170 x 2532 pixels, 19.5:9 ratio (~457 ppi density) 60 Hz

3. 6,67" vs 6,1" ekran

4. 256GB 12GB RAM vs 128GB 8GB RAM osnovni model

5. 8K@24fps, 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960fps, vs 8K@24fps, 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960fps,

6. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/7 (market/region dependent), tri-band, Wi-Fi Direct vs Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, hotspot

7. 120W wired, PD3.0, QC3+, 100% in 19 min vs 50% in 30 min (ovo je smijurija u 2025 godini...) Bukvalno se mob napuni dok operem zube sa 120W punjacem koji sam dobio u kutiji ;)

Naravno ima stvari u kojima je iphone bolji ali ovo dobijem za upola manju cijenu novo.....I nije samsung ;) 

markma pet 21.2.2025 15:00

A software? Nikako ne razumijete, da mnogi uzimaju iphone i radi softwera i podrske istog, a da ih bas briga imao on 8, a ne 16 rama i slucne karakteristike. I kineska auta su na papiru jeftinija od Toyote pa ce Toyotini korisnici prije vise platiti jer imaju neku pouzdanost koju taj brend nudi.

Posmatrač pet 21.2.2025 15:45
markma kaže...
A software? Nikako ne razumijete, da mnogi uzimaju iphone i radi softwera i podrske istog, a da ih bas briga imao on 8, a ne 16 rama i slucne karakteristike. I kineska auta su na papiru jeftinija od Toyote pa ce Toyotini korisnici prije vise platiti jer imaju neku pouzdanost koju taj brend nudi.

Softwarea? Jos meljete o softwareu i podrsci? Ima li ijedan brend da ne nudi 4+ godina podrske? Koliki procenat korisnika ima telefon duze od 4 godine? 

Apple godinama izdaje isti mobitel samo druga boja. Buljis u OS ili ga aktivno koristis? Sta to ios moze a android kinez od 200 EUR ne moze? Cisto me interesuje... Ekosistem da ali koliko kosta taj eko sistem i koliki procenat korisnika ima 2+ apple uredjaja?  Pricamo o 16e koji je okljastreni poluproizvod i od iphonea 16 ima skoro nista osim imena a kosta malo manje a daleko vise nego android vise srednje klase koji ima 98% najnovijih tehnologija.... A taj poluproizvod se ku...i punjenjem od 50% u 30 minuta sa punjacem koji ne dobijes... Ima wireless punjenj od 15W....U 2025 godini.....Ili kupi regularan iphone i imas odlican do top uredjaj zavisi koji kupis. Platis masno ali i ostali deru ili kupi superiorniji mob po puno manjij cijeni. Jest da nemas jabuku iz al vjerovatno si punoljetan pa te bas briga. Koristis mob kao mob a ne stylish accessori.....

ATJLučko pet 21.2.2025 16:34
Posmatrač kaže...
markma kaže...

Softwarea? Jos meljete o softwareu i podrsci? Ima li ijedan brend da ne nudi 4+ godina podrske? Koliki procenat korisnika ima telefon duze od 4 godine? 

Apple godinama izdaje isti mobitel samo druga boja. Buljis u OS ili ga aktivno koristis? Sta to ios moze a android kinez od 200 EUR ne moze? Cisto me interesuje... Ekosistem da ali koliko kosta taj eko sistem i koliki procenat korisnika ima 2+ apple uredjaja?  Pricamo o 16e koji je okljastreni poluproizvod i od iphonea 16 ima skoro nista osim imena a kosta malo manje a daleko vise nego android vise srednje klase koji ima 98% najnovijih tehnologija.... A taj poluproizvod se ku...i punjenjem od 50% u 30 minuta sa punjacem koji ne dobijes... Ima wireless punjenj od 15W....U 2025 godini.....Ili kupi regularan iphone i imas odlican do top uredjaj zavisi koji kupis. Platis masno ali i ostali deru ili kupi superiorniji mob po puno manjij cijeni. Jest da nemas jabuku iz al vjerovatno si punoljetan pa te bas briga. Koristis mob kao mob a ne stylish accessori.....

Kolega , vi ste pokrenuli priču u samom startu sa pojmom android svijet i okvirno 600.00€ura! 
To što sam se ja spomenuo Samsunga, kao brand, to je bilo spontano obzirom koristim mobilne gadgete iz baš ta dva "svijeta", i zbog specifičnih razloga meni bitnih "NE PADA MI NA PAMET" uzimati nešto drugo iz android zone, dok onom tko ne potrebuje detalje kao i ja, on pika nešto drugo, po svojem skromnom ukusu i potrebama, simple sa that! 

Kažete, ustvari odmah i vrijeđate bez i jednog opravdanog razloga, meljemo o softwareu, a recimo samo, spomenimo koliko korisnici W11 imaju problema sa instalacijama primarno, koliko uvjeta u kojim slučajevima i zbog čega mogu ili ne mogu instalirati isti OS ?!?! 
Znate za onu pitalicu;"zašto pas liže svoja jaja"?!?! Odgovor je; "zato što može"!!!!!!
Ja sam baja (kako se pjeva u jednoj pjesmi) koji (samo) može, i imam skorom cijeli eco sustav, MAC, iPad, iPhone plus neku periferiju, fali recimo dva displaya i oni wireless zvučnici, što bi mi realno trebalo! 

Ovaj proizvod nije za mene, nije za vas, nije niti za širu populaciju u Europi uopće, iz preko nekoliko razloga, koji se vas uopće niti ne trebaju interesirati, jer ne volite jabuku, jer ne želite dati tolike novce za takav komad gadgeta, ...! 
To je za nove generacije koje mogu i žele imati nešto novoga. Da je to OKLJAŠTREN u svakom pogledu komad mobilnog gadgeta, je, ali da je takav mobitel potrebit danas, vi bi ste bili visoko rangiran CEO koji bi stvarao povijest, a ne bi trkeljali o nečemu o čemu pojma nemate! 

I am rest my case! 

Posmatrač pet 21.2.2025 22:07
rambox kaže...
Posmatrač kaže...

E da, samo jedan primjer ovo dole ili Vivo pod brend dolarske cijene oko 600$.Punjač od 120W u paketu, pa di toga još ima fučkaj ga sad.

https://www.youtube.com/watch?v=mEN03WOyFME

https://www.gsmarena.com/iqoo_13-review-2768p6.php

Ja sam pricao o Poco f6 pro kojeg imam i koji dodje koliko vidim oko 440 USD na us amazonu..... Ovaj iphone izgleda smijesno naspram njega koji niko nece uvrstiti u top modele a ipak je daleko mocniji od iphone 6e....Ne mogu sebe zamisliti da cekam pola sata da se telefon napuni do 50%... Da li se iko zapita zasto uopste navode taj podatak? Zato sto do 100% mu treba poprilicno vise od 60 minuta koliko bi na prvu pomislili. Poco F6 pro i sl se napune bukvalno 3 (tri) puta za sat a ovaj poluproizvod niti jednom.....U 2025 godini.....Mozda ja to ne razmuijem al zar taj Apple nije tehnoloski predvodnik ili ne zna koja je godina......