Spotify će do kraja godine uvesti visokokvalitetni
Vezano uz: Spotify će do kraja godine uvesti visokokvalitetni

Jesi uključio u Tidal opcijama da roka max kvalitetu streama?
Čudno, meni je na slušalicama i Edifieru primjetna razlika. Al u autu je totalno nebitno npr. Iako imam premium sound sustav, ti zvučnici nisu dorasli tome + vjetar i sl. kod većih brzina. Logitech gaming headset ista stvar, no to nije ni napravljeno za glazbu. Isti racku je slušao spotify ili tidal na maxu.
Kako god bilo, nije vrijedno dodatnih eura kod spotifya.

Plaćam Spotify već više godina.
Obećali su hifi razinu zvuka odavno i tek sada to konačno uvode, ali uz dodatnu naplatu.
S obzira da ga većinom slušam u autu ili dok hodam, objektivno mi bolja kvaliteta neće značiti puno. A bogme moje uši sve manje mogu čuti razliku u kvaliteti.
Druga je stvar što traže dodatnu lovu a kao nude mogućnost remiksanja i kupovine ulaznica (what?!). Nudim ti da možeš kupovati kod mene, ali tu mogućnost moraš platiti. WTF?!
Mene puno više od svega gore muči što Spotify izgleda kao vreća nabacanih budalaština. To odavno nije streaming servis za muziku nego musaka podcasta, audioknjiga i tko zna čega sve ne.
A najgore je što korisnicima ne daju nikakve mogućnosti kontrole što se prikazuje u aplikaciji, nego guraju pod nos ono što njihovi algoritmi i marketinški odjel smatraju da treba gurati.
Najčešće slušam jazz, ali mi guraju hiphop i slične stvari koje nikada nisam slušao.
Osim toga ako slučajno pokrenete nešto pa prekinete nakon par sekundi, to će vam stajati na početnoj stranici mjesecima i još će vam gurati sadržaj istog autora (podcast, album, ...).
Već sam više puta mislio otkazati, ali za sad nisam. Ne znam do kad.

ja cu cekat pro max verziju

Nemogu reć da je nevažno jer je nekima važno ali taj postotak je tako mali da 99% zaboli ljeva noga, zato je Spotify i toliko dugo odugovlačio sa time jer im to konkretno digne troškove ali moraju to uvest zbog konkurencije.
Plus to dio ovih koji misle da im je to važno imaju takvu audio opremu da nema šansa da čuju razliku između npr MP3 na 320kb i FLAC-a, ali tu je onaj subjektivni faktor "ja to čujem" iako zvučni sistem nema šanse da to reproducira.
Uglavnom hvala bogu da audio streaming servisi nisu krenili putem video streaminga pa imaš 99% muzike dostupno na svim, tako da YT premium (sa uključenim YT Music) za 3 eura za mjesec mi je više nego dobar. Pokušao sam sa Tidal-om na 3 mjesca (trial period) i iskreno nekoliko puta sam poslušuao na svom audio sistemu, onako na "blind" i u 90% slučajeva moje uši nisu čule tu višu kvalitetu (ok nemam niti blizu najskuplji audio sistem ali opet nije ni govno).
bojim se da netko kome je "vise nego dobra" YT "kvaliteta" zvuka niti ne moze cuti neku visu kvalitetu zvuka.
YT nisam koristio ni prije reklama, a sada jos manje...uzasan zvuk u kombinaciji sa pijanim kadrovima iz ruke nikad me nije privukao na tu otuznu platformu. cesce pogledam neki HOWTO video na YT nego glazbu.

Dobijemo li i pozlaćene konektore s time? :)
Činjenica je da nisam upoznao još nikog tko je u blind testu uspješno primijetio razliku između MP3 (192K) i 24bit/192kHz DVDA na Yamahi RN2000 + NS5000.
Nemogu reć da je nevažno jer je nekima važno ali taj postotak je tako mali da 99% zaboli ljeva noga, zato je Spotify i toliko dugo odugovlačio sa time jer im to konkretno digne troškove ali moraju to uvest zbog konkurencije.
Plus to dio ovih koji misle da im je to važno imaju takvu audio opremu da nema šansa da čuju razliku između npr MP3 na 320kb i FLAC-a, ali tu je onaj subjektivni faktor "ja to čujem" iako zvučni sistem nema šanse da to reproducira.
Uglavnom hvala bogu da audio streaming servisi nisu krenili putem video streaminga pa imaš 99% muzike dostupno na svim, tako da YT premium (sa uključenim YT Music) za 3 eura za mjesec mi je više nego dobar. Pokušao sam sa Tidal-om na 3 mjesca (trial period) i iskreno nekoliko puta sam poslušuao na svom audio sistemu, onako na "blind" i u 90% slučajeva moje uši nisu čule tu višu kvalitetu (ok nemam niti blizu najskuplji audio sistem ali opet nije ni govno).