mali.ivica87 pon 10.2.2025 12:38

Mislim da ovo nije najbolji način odabira hardvera koji će se detaljnije istraživati i testirati.

Kako mi čitatelji znamo što je unaprijed odbačeno?! Naše trgovine su svakako pune takvih điđa i smeća, i kako sad prebrati između svega toga.

Imalo bi smisla da postoji lista otpisanih, no vjerojatno bi bolja opcija bila više usporednih testova, da sa tim otpisanim onda kroz ocjene ili par redaka teksta "obrišete pod".

Ovako, ispada da se može pročitati recenzija samo najboljeg, nerjetko i najskupljeg, što raji mahom nije dostupno.

Jasni su i razlozi sa trošenjem ljudi i sati, al ipak...

picajzla0707 pon 10.2.2025 15:59
mali.ivica87 kaže...

Kako mi čitatelji znamo što je unaprijed odbačeno?! Naše trgovine su svakako pune takvih điđa i smeća, i kako sad prebrati između svega toga.

Imalo bi smisla da postoji lista otpisanih, no vjerojatno bi bolja opcija bila više usporednih testova, da sa tim otpisanim onda kroz ocjene ili par redaka teksta "obrišete pod".

mda, to ne bi bilo loše... makar poredali po nekakvim kategorijama, od 'otpisano jer nema smisla', preko 'dali smo mu šansu, ali..' (gdje bi trud recenzenta bio ograničen), do nekakvih polu-recenzija s malo manje truda (i plaćenh radnih sati, ali uz napomenu da je tako) i onih punokrvnih recenzija koje plaćate punom cijenom i očekujete i najviše čitanosti

koliko god recenzentu najdraže bilo testirati i pisati, kako je kolega napomenuo, o najboljem i najskupljem, i koliko god i mi čitatelji voljeli pročitati tako nešto, najkorisnije za čitatelje je ipak ono pristupačnije, da nam recenzija pomogne oko kupnje nečega što je ipak dostupnije većem krugu ljudi

svojevremeno sam par godina testirao i pisao recenzije automobila, ofkors da bi više uživao kad bi na test dobio nissan murano nego qashqai ili audi rs6 nego obični a1 (uz napomenu da bi bio plaćen po recenziji jednako), ali sam isto tako bio svjestan da više koristi čitatelji imaju od qashqaija i audija a1 nego li od murana ili rs6

doduše, nisam baš bio toliko limitiran resursima, jer je ugovor bio na jednu recenziju tjedno, a to bi bez problema odradio za vikend i ne bi mi baš toliko ugrožavalo drugi dio novinarskog posla, e da bi bio bogzna kako pregoren

ako su vaši recenzenti doista toliko razapeti, da nemaju vremena tu i tamo napisati i neku 'manje vrijednu' recenziju, a bože moj, onda stvarno morate odabrati ono što smatrate važnijim

Denis pet 14.2.2025 08:55
mali.ivica87 kaže...

Mislim da ovo nije najbolji način odabira hardvera koji će se detaljnije istraživati i testirati.

Ovako, ispada da se može pročitati recenzija samo najboljeg, nerjetko i najskupljeg, što raji mahom nije dostupno.

Jasni su i razlozi sa trošenjem ljudi i sati, al ipak...

Ne znam kako si došao do zaključka da će se recenzirati samo najskuplje. Konačni dojam koji neki uređaj ostavlja ovisi i o cijeni. Zapravo, ona je često vrlo bitan faktor. Uređaj može biti dobar u određenom cjenovnom razredu. Primjerice, možeš imati odličan jeftiniji mobitel s cijenom do (bubam) 300 eura. Ili ne znam, odlične PC zvučnike u cjenovnom razredu do 100 €, itd.